Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
08.10.2012 19:00 - Стари ленти 35: ЧЕРНИЯТ ЕСКАДРОН (1940) с Джон Уейн, Рой Роджърс
Автор: deathmetalverses Категория: Видео   
Прочетен: 1551 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 08.10.2012 20:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image
С: Kлеър Тревър, Джон Уейн, Уолтър Пиджиън и отличена поддържаща роля за Джордж “Габи” Хейс; Единствено в този уестърн може да гледате заедно Джон Уейн и Рой Роджърс; Десетилетие по-рано режисьорът Раул Уелш открива Джон Уейн и му поверява главна роля в един друг уестърн –“Голямата пътека” (The Big Trail); Музика: Виктор Йънг; Режисьор: Раул Уелш; По новелата на У. Р. Бърнет (W. R. Burnett) “The Dark Command” ; Оператор: Джак Марта Филмът е номиниран за две награди на Американската филмова академия: За “Най-добър арт директор” (Джон Виктор Маккей) и “Оригинално музикално оформление”. Сюжет: Малко преди, по време на и близо десетилетие след края на Гражданската война в САЩ (1860-65) са съществували бандитски формирования, наричани “КАНТРИЛИ" (по името на най-известният им лидер William QUANTRILL ), които нападали както мирното население от противоборстващите страни, така и някои слабо охранявани военни ешалони на Юга (Конфедрацията) и Севера (Федерацията).
МЕРИ МАКЛАУД (Клеър Тревър) се омъжва за привидно спокойния канзаски учител УИЛЯМ КЕНТРЕЛ (CANTRELL) (Уолтър Пиджиън), без да подозира, че той крие ужасна тайна. Той е всъщност водачът в сянка на шайка, която граби и двете страни по време на Гражданската война с една-единствена цел – собственото материално благополучие. 
След разграбването на вагон с униформи, предназначени за офицерите и войниците на Юга, той решава да представя шайката си за част от Конфедералната бунтовническа армия. Наивният, идеалистично настроен брат на Мери – ФЛЕТЧЪР МАКЛАУД (Рой Роджърс) взема за чиста монета хрумката на зет си и се включва с ентусиазъм в новата “партизанска армия на Юга”.
Междувременно майката (Марджъри Мейн) на г-н Кантрел, която много добре познава коварния характер на сина си и се досеща в резултат на какво се дължи забогатяването му, отказва да получава дялове от плячката.
Бившият ухажор на Мери и поддръжник на Севера БОБ СЕТЪН (Джон Уейн), който е родом от щата Тексас и се опитва да въвежда ред в градчето Лоурънс, Канзас, бидейки тексаски рейнджър, е заловен от КАНТРЕЛ и осъден на смърт. Разочарованият ФЛЕТЧЪР МАКЛАУД подпомага сестра си и БОБ СЕТЪН да избягат и предупреждават жителите на ЛОУРЪНС за грабежа и клането, което подготвят бандитите на КЕНТРЕЛ, и което ще бъде приписано на Федералните войски (Севера).
 
image
image
image
image
image
image





Гласувай:
7


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: deathmetalverses
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 9665571
Постинги: 3153
Коментари: 5645
Гласове: 58765
Спечели и ти от своя блог!