Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Календар
«  Юни, 2023  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Постинг
20.08.2013 22:04 - РЕФОРМИТЕ, от които се нуждаем(ч.I): УВЕДОМИТЕЛЕН РЕЖИМ и МЪЛЧАЛИВО СЪГЛАСИЕ (+DARK CITY на ICED EARTH мой превод)
Автор: deathmetalverses Категория: Политика   
Прочетен: 812 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 28.08.2013 08:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Oт разрешителен - към УВЕДОМИТЕЛЕН РЕЖИМ и от мълчалив ОТКАЗ - към МЪЛЧАЛИВО СЪГЛАСИЕ - ето тези два фундаментално сгрешени принципа в настоящата ни КОНСТИТУЦИЯ и произтичащите  от нея административно-правни актове и норми за  взаимоотношения между гражданите и институциите трябва да бъдат променени така, както са в НОРМАЛНИТЕ и ПРОСПЕРИРАЩИ ЗАПАДНИ  ДЪРЖАВИ, за да се преборим ЕФЕКТИВНО и ИСТИНСКИ с корупцията, сивата икономика и мафията. Разбира се, тези трите ще продължат да съществуват, има ги и в най-щастливите (според Индекса за човешко развитие) страни, така като има и НЕДОВОЛНИ ГРАЖДАНИ от всички политически управленски екипи или максимално добри мениджърски решения , но правото да си НЕСЪГЛАСЕН е в основата на демократичния политически режим. ПРОСТО ИДЕАЛНА ДЪРЖАВА не съществува, а опитите да се създадат такива УТОПИИ, от различни видове ТОТАЛИТАРНИ РЕЖИМИ,  се провалиха........
 След това идват другите БАЗОВИ ПРОМЕНИ - електронно управление, пряка демокрация (на общинско равнище, където ГРАЖДАНСКИЯТ КОНТРОЛ може да бъде най-ефективен; по-нагоре се губи - затова там - представителна демокрация), национална СТРАТЕГИЯ за насърчаване на предприемаческия дух (бизнес проекти) и творчески инициативи (иновации, културно-образователни и научни проекти) на българските граждани...
ВИРУСЪТ на КОМУНИСТИЧЕСКОТО МИСЛЕНЕ - а именно, че държавата е 
БЛАГОТВОРИТЕЛНО ДРУЖЕСТВО, което трябва да се грижи за ПРЕХРАНАТА и другите проблеми или ЕКСТРИ на гражданите, - все още не е изкоренен и в главите на "ДЕСНИТЕ" ни политици, затова 24 години продължава да носи ВРЕДИ на българското общество и държавност. 
КОНСЕРВАТОРИТЕ са изключително прави, когато казват, че ХОРАТА НЕ СЕ РАЖДАТ РАВНИ, и с годините разликата - духовна и материална, межди тях се УВЕЛИЧАВА.
РАЗУМНОТО ИКОНОМИЧЕСКО и ПОЛИТИЧЕСКО УПРАВЛЕНИЕ изисква пред децата от всички социални групи, особено тези, в неравностойно положение и от по-бедните слоеве, да се предложи ПРОГРАМА за РАВЕН (на световно равнище) ОБРАЗОВАТЕЛЕН и ВЪЗПИТАТЕЛЕН СТАРТ в живота - защото всички имат някакви СКРИТИ ТАЛАНТИ, ИНТЕЛЕКТУАЛЕН КАПИТАЛ, в който трябва да се ИНВЕСТИРА, за да го изявят, развиват и реализират. От осребряването на тези свои продукти  ще получат необходимата ПАЗАРНА ОЦЕНКА и шанс да заемат по-добра социално-икономическа позиция в гражданското общество, респ.  по-изгодна позиция в обществената йерархия (например, от тази на родителите си), отговаряща на индивидуалните им особености, способности, образователна квалификация, трудови нагласи и т.н. 
ТОВА се прави в НОРМАЛНИТЕ ДЪРЖАВИ. Като дългосрочна стратегия за ефективна превенция в борбата с младежката безработица, престъпност и девиантно поведение.
ПЪРВА и основна грижа на всяко едно правителство, на местно и  държавно равнище е: ДА СЪЗДАВА ВСЕ ПО-ДОБРИ УСЛОВИЯ пред съществуващия ДРЕБЕН и СРЕДЕН бизнес да се разрастват и РАЗКРИВАТ НОВИ РАБОТНИ МЕСТА, както и да насърчава СТАРТИРАНЕТО БЕЗПРЕПЯТСТВЕНО на нови ПРЕДПРИЕМАЧЕСКИ НАЧИНАНИЯ.  
 За да има ИСТИНСКО ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО и ЕФЕКТИВЕН ГРАЖДАНСКИ КОНТРОЛ над действията на онези, които сме избрали да представляват и защитатват нашите права, интереси и свободи, ГРАЖДАНИНЪТ трябва да има ЕДНА ОТНОСИТЕЛНА СИГУРНОСТ за имота, живота и доходите си, да не го е страх, че ще бъде уволнен от работодателя, защото не е съгласен с неговите безобразия, или да бъде пребит (под одобрителните погледи на ченгетата) от съседа си, защото го е помолил да си намали пуснатата до дупка чалга мусзика в 3 сутрина.....
ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ не трябва да се финансират от държавата - те си имат фенклубове, "приятелски обръчи" от фирми, които финансират дадена партия, за да представлява и защитатва интересите им - да се обръщат за подкрепа към тях, а не към държавата, така, както е и в САЩ, и в целия нормален свят!
Затова ни е нужен специален закон за финансирането и лобистиката на ПП, ГД и
НПО.
........................................................................................................................................


ГРАЖДАНСКИ ФОРУМ   Съ Любовь-               За Бѫлгариѧ!       Бѫлгарско Икономическо Чудо  
DARK CITY (текстът е вдъхновен от едноименния филм от 1998 г.) на ICED EARTH
ХУДОЖЕСТВЕН ПРЕВОД: ДЖАК Б. САЛВАДОР

Това място е мрачно и сиво,
Неспокоен, аз се чувствам разкъсан,
Моят ум е потънал сред облаци от мъгла,
Този град е ... взаимно заменяем ...

ЖЕРТВО-ПРИНО-ШЕНИЕ

Лишен от спомени и минало,
Не знам, в какво съм се превърнал...

Постоянните промени упорито настояват
Да потърся отговор в съзнанието си на тези въпроси,
Но там не откривам нищо друго, освен страхове,
И, потъвайки дълбоко в себе си, аз осъзнавам,
Че в действителност не съм сам -
ТЕ наблюдават, как ние, хората се променяме,
Разбърквайки на подсъзнателно равнище спомените,

Цял живот събирани от нашите човешки чувства... 

Експериментирайки безуспешно -
В продължение на хиляди години..,
За да разберат човешката душа -
Те са един вид, застрашен от изчезване,
Но няма как  да ме заблудят,
И никога няма да отвлекат душата ми  -
Тяхната форма на живот е угасваща...  

Пълнят главите ни с фалшиви ценности и самоличности,

Които да синхронизират още повече объркването ни,
Използват личните трагедии и смъртта ни за своите цели -
Едно нашествие на паразити,
Лишават ни от свобода – в небесното пространство...


Отключвайки силата на човешкия дух и живот,
От мъртвешката им хватка се измъкваме,
И сега сме свободни – не илюзорно! –

Тяхната цел бе провалена - от “нищите духом”!

Експериментирайки безуспешно -
В продължение на хиляди години..,
За да разберат човешката душа -
Те са един вид, застрашен от изчезване,
Но няма как  да ме заблудят,
И никога няма да отвлекат душата ми -
Тяхната форма на живот е угасваща... 


Гласувай:
5


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: deathmetalverses
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 8840829
Постинги: 3152
Коментари: 5647
Гласове: 58528
Спечели и ти от своя блог!