Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.06.2023 23:12 - За светлите исторически умове - римски артефакти, малко известни на простолюдието
Автор: gardener Категория: Забавление   
Прочетен: 2745 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 10.06.2023 13:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Това е истниско предизвикателство за братята, верващи във великия българин Авитохол-Балканский. Тук има толкова много полета за Вашите езикови и исторически открития, че само местните шамполеони и сосюри или откриватели на тайнствени гробници, тъпкани с книги на протобългарски език(разбира се изписани с пъвата българо -ет-РУСКА "азбука"), може да е повече от тези четири сребърни чаши, открити в испанско. Между нас казано, такива чаши имаше за всички пътища в империята, но предполагам се съхраняват в тайните хранилища на музеите и колекциите на другари като милиционерския доносник, познат ни като Черепът и загиналият в лапите на ДС - "имперотор"... Дерзайте, другари историци и други висшисти(че и среднисти, а защо не и неграмотни родолюбци), в тези надписи ще откриете думи и топоними от родните си села и градове в малка, но богата на светли умове България.
ЧАШИТЕ ОТ ВИКАРЕЛЛО (чашите от Вакарел)
image
Това се четири сребърни съда за вода (и други напитки, според вкуса на пътешественика. Датират от първата 1/2 на първи век от нашата ера. От тях, може би е пил вода някой от учениците на Спасителя или т.н. генерал (на Ридли Скот) Максимус от творческата биография на Ръсел Кроу.
На четирите чаши са изписани градовете и трактирите в тях - 104 на брой, където можете да си почините, смените конете, ако сте римски служители на техния "парламент" или "президент", докато се тътрите 2723 километро до Рим (1840 римски "мили").
image
Четете и имайте на ум, че на някой обичайни за нас места в думите не са изписани гласните.
Успех в търсенето на чисто български думи. На пръв поглед виждам поне 10 наши-български града и реки, както и мерии в далечна, но дружеска Испания, където т.н. "баски" са чисти българи от нашите села, примерно,
Докато разчитате граала на нашата Западно Европейска история, можете да си пуснете клипа, на който сънародници на най-известния гладиатор Максимус - Ръсел Кроу(доколкото са верни на краля/кралицата и всичи носят бомбета, костюми и чадъри - стил от САС), празнуват освобождението си от нацизма, фашизма, квантунската японщина и българския монархо-фашизъм на 9 май, така да се каже.





Гласувай:
4



1. leonleonovpom2 - Здравей, Гарденер!
12.06.2023 17:46
Разбирам закачката, но точно в Баския и особено в Каталуния е пълно с Български топоними Дори самите ПИРИНеи, да, така се изписват планината Бугараш, описвал съм ги, кънтят на Българско!На Спартак ординарец е РОДомир,според други, АрдоМИР дори ляв се припокрива с латинското за ляв! Да не говорим за око, нос, уста/устие/, ора, овца, агне, кобила и още, поне, четири хиляди думи, като спомагателния глагол сум и имано, Стара форма на имам Запазена у нас като имане

Хубава вечер!
Бих дал нетрадиционно определение за език:
Това е живата връзка между поколенията ,в частност на един народ и общо- между народите!
цитирай
2. gardener - Зад всяка шега или злобно писане,
13.06.2023 10:45
винаги, както в пропагандата е нужно да има около 90% истина за да е приемливо. А и аз злобничко се изтаковах в този пост, защото понякога има и откровени глупости, писани от неграмотни хорица в тренда, надявам се, че не Ви засягам точно Вас, Вие владеете поне три езика в нормална степен и можете да пишете, т.е. сте опитен. Чашите са реални и въобще непознати в РБ и при това са от Вакарел(о) в Испания, на другия край на Европа. Предполагам и тук е имало същите чаши със същите наши топоними, идеята бе, ако някой ги е виждал или "намирал" да не ги крие, а да ги обяви, това се безаналогови артефакти и важни за историята на тези земи, имало ги е във всеки град, който е описан по пътната карта към Рим.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gardener
Категория: Забавление
Прочетен: 458049
Постинги: 217
Коментари: 619
Гласове: 1910