Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.03.2023 20:01 - © Зеленски вбесява Батька, ще му излезе през носа
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 2176 Коментари: 4 Гласове:
6

Последна промяна: 14.03.2023 20:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
14.03.2023г.

     Александър Лукашенко нарече Владимир Зеленски с истинската му същност. Излезе недипломатично, пише Анна Смагина в Tsargrad.tv.
Недипломатично било?! С Наполеончик не бива, а и не може да се разговаря дипломатично.
«Някак си все още си мислех, че Украйна има нужда от мир, че Зеленски се притеснява за народа си. Президентът Зеленски е просто гнида. Просто гнида! Такива операции не се провеждат без съгласуване с държавния глава и главнокомандващия …», казал Александър Лукашенко, коментирайки диверсията на военното летище Мачулищи срещу руския разузнавателен самолет ДРЛО А–50 (АУАКС А–50), цитиран от Belsat TV.
image

Самолет–локатор ДРЛО А–50У 

«Гнида, защото тича из Беларус, праща хора при нас и иска, както вече казах : "Да сключим пакт за ненападение, да се споразумеем, нямаме проблеми с вас. На което казах : "Няма да атакуваме". Отговарят : "Не, нека подпишем договор под егидата на ООН, че няма да ни нападнете". Чували сте всички тези твърдения. И в същото време … Е, предизвикателството е хвърлено», продължил да беснее Батька.
«Е, предизвикателството приключи», казал Лукашенко, който също нарече Полша и Литва (управниците им) «презрени хора, които днес работят срещу Беларус».
И се обърнал към политическите емигранти : «Гответе се, ние вече ви дойдохме. И не се вайкайте. И не бързайте с тези пратеници. Имаме здрави нерви, знаем какво трябва да се направи», обяснил им на опозиционерите да оставят всяка надежда за завземане на властта и разкрил целите им : «Да покажат на Запада на какво още са способни. Нужни са пари. И нашите бегълци се очаква да получат финансиране за това».
«СБУ, ръководството на ЦРУ разработват операция срещу Република Беларус отстрани или зад гърба ни. Обучен е терорист. Той е руснак, с руски паспорт, има и украински паспорт», загатнал подробности за диверсанта президентът.
«Просто пробиха като м***ки последни. И започнахме активно да търсим тук», казал той.
Е това "м***ки" не успях да разбера що е.
Едва журналистите успяха да си поемат въздух в театралната пауза, когато със следващите думи президентът на Беларус напълно отхвърли перспективите за пряко участие на страната във войната : «Ако разчитат (знам, че искат да ни въвлекат във войната по команда на американците) … Ако мислите, че като хвърлите това предизвикателство, ще ни въвлечете във войната утре, която вече се води навсякъде в Европа днес, грешите!», заковал пирона той
image

Установена е самоличността и всяка стъпка на диверсанта преди и след навлизането му на територията на Беларус, за което Лукашенко подробно разказва на журналистите, съобщава  "БелТа". «Той е руснак, има и украински паспорт. Роден е в Кривой Рог, живял в Крим. Вербуван от украинските специални служби през 2014 година», дал подробности Лукашенко.
«За да няма спекулации, всички трябва да разберат и аз не отричам – разпоредих преди няколко дни (още преди тази операция) да се направи брутална чистка в цялата страна. Това ни е урок. скриха се и седят. Седят и чакат нещо «Ще бъде като през 1941 година, какво има да се крие : когато фашистите дойдоха тук, техните клетки бяха тук, имаше съучастници. И тогава им сложиха превръзка на ръката, шмайзер на рамото им и действаха заедно с тези фашисти. Нищо не се е променило. Затова трябва да ги намерим», припомнил историята той.
«И искам да им кажа да се готвят. Ние вече отиваме при тях. Нашите момчета вече са на прага, нека се приготвят. Най–добрият вариант е да дойдат сами : горе ръцете, да дойдат и да се предадат. Това ще бъде за тях спасение. Иначе ние ще ги намерим всички. Просто ще ги изчистим от нашето общество. За тези две години и половина нищо не разбраха. Те не разбраха, че ние сме хора за тях : размислиш ли, върни се. И това не променя нищо. Има зашеметени, ошашавени, да се върнат. Заявленията вече постъпват. Но тези, които са извършили и особено сега извършват подобни престъпления и са съучастници на терористи, ние ще ги открием», заявил категорично Батька на опозицията.
image

Александър Лукашенко връчва орден "За служба на Отечеството" I степен на председателя на КГБ Иван Тертель 

Почитането на Наполеончик с думата "гнида" от страна на Александър Лукашенко Casus belli ли е?, питат се полит и милитари експерти. Casus belli :
image

Според експерти думите на Лукашенко за Зеленски може да навредят на президента на Украйна. "Зеленски е свикнал с ласкателства, особено от западната преса, а сега изведнъж Лукашенко каза истината за неговата същност. С оглед на неговия "наполеонов комплекс" тези думи ще станат много обидни за него", обяснява в разговор с вестник «Деловая газета Взгляд»  киевският политолог Владимир Скачко.
"По същество Лукашенко създаде празнина в образа на Зеленски като "главен защитник на демокрацията" в Европа. Това е срам на най–високо ниво", посочва политологът.
"Що се отнася до самия беларуски лидер, той се позиционира като бизнесмен. И когато някое дете от Кривой Рог първо иска преговори, а след това започва терористични атаки на територията на Беларус, тогава Лукашенко не може да реагира по друг начин", отбелязва събеседникът.
"За Зеленски да каже "Нямам нищо общо с това" означава да постави под съмнение лидерството си във всичко, което се случва в Украйна, включително подготовката на всякакъв вид диверсия в чужбина. И да се каже "да, аз дадох такова нареждане", на Зеленски сега не е много изгодно, защото още има някакви остатъци от отношенията между Беларус и Украйна. Затова Зеленски ще мълчи, преглъщайки "гнидата". Това не му е чуждо", казва Владимир Жарихин, заместник–директор на Института на страните от ОНД.
"Мисля, че самият Зеленски ще запази мълчание в тази ситуация, но въоръжените сили на Украйна и украинските диверсанти ще продължат да атакуват беларуски инфраструктурни обекти. Е, а в Мачулищи е необходимо да се засили отбраната", казва беларуският независим военен експерт Александър Алесин.
"Александър Лукашенко отдавна заяви, че ако военните действия се пренесат на територията на Беларус, той ще бъде принуден да даде решителен отговор. По принцип страната може да нанесе значителен удар на инфраструктурните съоръжения на Украйна. Минск разполага с "Искандер"–и, така че не би трябвало да има проблеми с обхвата на атаката", казва експертът.
"Смисълът на действията на ръководството на Украйна и Запада е следният : да въвлекат Беларус в конфликта, за да принудят Русия да разтегне още повече фронтовата линия. Изчислението беше върху импулсивността на действията на Минск, но на организаторите не им се получи по този въпрос. Направиха грешка. Ръководството на страната прояви мъдра сдържаност", отбелязва военният експерт Александър Алесин.
"Той няма да е жив. Смерт!
Горд человек беше тоя Иванчо".
Иванчо е горд човек – Наполеончик едва ли? Така че няма да има "смертию смерть поправ" 
image

https://tsargrad.tv/articles/lukashenko-nazval-zelenskogo-nastojashhim-imenem-poluchilos-nediplomatichno_738046
https://belsat.eu/news/07-03-2023-lukashenka-pra-ataku-na-a-50-zyalenski-gnida-polshcha-i-litva-myarzotniki
https://www.belta.by/president/view/ukrainskij-terrorist-i-ego-posobniki-zaderzhany-v-belarusi-lukashenko-rasskazal-podrobnosti-i-nagradil-554148-2023/
https://vz.ru/world/2023/3/7/1202132.html
https://chitanka.info/text/3757-chichovtsi/9#textstar




Гласувай:
6


Вълнообразно


1. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
14.03.2023 21:25
Той е просто наглец!
Чух го по телевизията ни, тя много го уважава, нали изразява някакви ценности и се вбесих
Не помня наизуст целия бисер изплют от устата му, но каза-" Ние ще де бием......" Визираше украинския народ Но множественото число показва ,че и той ще участва!?
Какво чака ,да грабва автомата и в Бахмут! Не във владенията си в Ерусалим и в Лос Анжелис! Там да отидат пострадалите от войната по негова вина
цитирай
2. kvg55 - До 1. leonleonovpom2
14.03.2023 21:38
И нашите евроатлантици ще се бият от дивана.
цитирай
3. mt46 - ...
14.03.2023 22:39
Добре, че Беларус се държи...
цитирай
4. kvg55 - До 3. mt46
14.03.2023 22:42
Те сега Наполеончик си намери майстора на литературния фронт.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5759608
Постинги: 2809
Коментари: 25806
Гласове: 34183
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031