Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.02.2023 07:01 - © Наистина при Молдова може да се прояви ефектът на доминото
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 2680 Коментари: 4 Гласове:
11

Последна промяна: 06.02.2023 07:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
06.02.2023г.

     В интервю за телевизионните канали "Россия 24" и РИА "Новости" министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Викторович Лавров отбелязал, че Западът "държи под око" Молдова, като я готви за "следващата Украйна", а президентът на републиката Мая Санду е готова почти на всичко (както и Наполеончик беше готов)
image

«Сега за Молдова отреждат тази роля [на втора Украйна]. На първо място, защото успяха да инсталира президент начело на държавата с доста специфични методи, далеч от свободно демократичните, който просто се натиска, ръга се за НАТО, има румънско гражданство, готов е да се обедини с Румъния и като цяло е готов на почти всичко», посочил Сергей Викторович.
А защо "втора Украйна"? Защото Молдова си има своя Донбас – Приднестровието.
Лавров разбира се не говори ангро и естествено се основава на факти : В интервю за Politico
image
от 20–ти януари другарката Мая Санду си признала : "Сега има сериозна дискусия … относно способността ни да се защитаваме, дали можем да го направим сами или трябва да сме част от по–голям съюз", казала президентката на Молдова.

Подразбира се, че този "по–голям съюз" не е Организацията на Договора за колективна безопасност (ОДКБ). Защото Санду няма снимка с Генералния секретар на ОДКБ Имангали Нургалиевич Тасмагамбетов, а с Генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг 
image

"Освен това напоследък Молдова работи във все по–тясно сътрудничество със Северно–атлантическия алианс. От лятото министърът на отбраната на републиката Анатолий Носатий участва в срещи във военновъздушната база "Рамщайн". През декември Кишинев беше представен за първи път на срещата на върха на министрите на външните работи на страните–участнички в организацията. А през септември Санду проведе разговори в Ню Йорк с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг", пише Михаил Катков в РИА "Новости".
Въпросът "защо трябва да сме част от по–голям съюз" не е изяснен. Защото в момента тече "сериозна дискусия".
Република България например се прикилимиса към сатаНАТО–то, защото беше заплашена от ирански и севернокорейски ракети. По този начин се приютихме под противоракетния чадър на Алианса. Тогава Сополан Паси плака публично от радост.
"И ако в един момент стигнем до заключението като нация, че трябва да променим неутралитета, това трябва да стане чрез демократичен процес", изтъкнала демократът Санду.
Предполага се чрез референдум.
Кога ще ги стигнем молдованците? Нас ни набутаха в сатаНАТО като говеда в скотобойна.
Неутралният статут на републиката е залегнал в нейния основен закон. Съгласно член 11–ти Молдова провъзгласява своя постоянен неутралитет и не позволява разполагането на въоръжените сили на други държави :  
Член 11. Република Молдова е неутрална държава;
(1) Република Молдова обявява своя постоянен неутралитет;
(2) Република Молдова не допуска разполагането на въоръжени сили на други държави на нейна територия
image
През пролетта на 2016–та година молдовският парламент прие декларация "За принципа на неприкосновеността на суверенитета, независимостта и постоянния неутралитет на Република Молдова". В документа се заявява, че постоянният неутралитет на страната "е не само проява на мирния и приятелски характер на съществуването и развитието на нашата държава, но и призната необходимост, гаранция за поддържане на мира и стабилността както в рамките на
Република Молдова, така и в региона като цяло.
Оспорването на конституционния принцип за постоянен неутралитет, както и извършването на действия, насочени към премахването му, не могат да се разглеждат по друг начин освен като пряка атака срещу Конституцията, срещу мира и спокойствието в страната ни, срещу сигурността на гражданите на Република Молдова" 
image

Приемането на Декларацията е продиктувано от "… публични изявления и действия … по отношение на оспорването на молдовската държава и молдовския народ или призиви за премахване на суверенитета и независимостта, на страната чрез присъединяване към друга държава" се посочва в декларацията.
Приетата декларация беше подготвена от депутатите комунисти. Освен самите автори, за нея гласуваха проруските социалисти, както и ключовата партия на управляващата проевропейска коалиция – Демократическата партия.
Да, ама Мая Санду не е комунист, не е и социалист. А и от 2016–та година са минали шест години. И най–важното – тече Специалната военна операция на Руската федерация, при което Незалежната е на път да даде фира, а Руската федерация трябва да бъде изтощавана.
image

Президентът на Молдова Мая Санду обяснява на недоверчивите и мнителните (54,5 % от гражданите) належащата необходимост страната да е "част от по–голям съюз"
"Ще успеем да съхраним мира, демокрацията и европейския дух", донадил Санду министърът на външните работи и вицепремиер на Молдова Нику Попеску.
А сатаНАТО подхвърля кукички със стръв от рода на "Кишинев има реален шанс" да излезе от трудната си география" и да стане част от "цивилизована Европа", заметнал кордата заместник–генералният секретар на Алианса Мирча Джоана и тръгнал за Молдова, "за да обсъди с местните власти отказа от неутралитет и доставката на западни системи за противовъздушна отбрана".
Опозицията се бори за запазване на неутрален статут. Лидерът на Партията на социалистите Игор Додон нарече ситуацията опасна. Според него Санду действа по заповед на "задгранични господари", което противоречи на интересите на страната. Ръководителят на партията "Шор" Илан Шор смята, че присъединяването към блока ще превърне Молдова във втора Украйна. Председателят на комунистическата партия Владимир Воронин предупреди, че Санду технически ще трябва да намери само четирима лоялни депутати, за да има достатъчно гласове, за да промени член 11–ти от конституцията относно неутралитета. След това Молдова може да бъде въвлечена в международни военни конфликти, в каквито никога не е участвала.
Хе–хе–хе! И Кирето Харвардски така прелъстяваше депутати от "Има такъв народ".
image

Краставите магарета през девет баира се подушватПрезидентът на Украйна Владимир Зеленски, президентът на Румъния Клаус Йоханис, президентът на Молдова Мая Санду и президентът на Полша Анджей Дуда на съвместна среща в Кишинев 

https://www.rbc.ru/rbcfreenews/63db854d9a79474fc4bdf99d
https://www.politico.eu/article/maia-sandu-moldova-nato-alliance-joining-ukraine-war-russia-invasion/
https://www.presedinte.md/rus/titlul1
https://www.legis.md/cautare/getResults?doc_id=91866&lang=ru
https://www.rbc.ru/rbcfreenews/63dbec3c9a79477cb4421c35
https://www.kommersant.ru/doc/2952136
https://ria.ru/20230127/moldaviya-1847667657.html
https://www.discred.ru/2023/01/27/vtoraya-ukraina-nato-otkryla-novyj-front-protiv-rossii/




Гласувай:
11


Вълнообразно


1. nedovolen - Румъния и Молдова се подготвят. ...
06.02.2023 08:04
Румъния и Молдова се подготвят. Щели да строят трансчерноморска магистрала някъде до към Одеса.
До към, както казваше един приятел, търгуващ навремето из Украйна. Караш, караш по асфалт и изведнъж асфалта изчезва.
:)))
цитирай
2. kvg55 - До 1. nedovolen
06.02.2023 10:26
Откраднали са го асфалта.
Виж, молдованците не се държат като македонците.
цитирай
3. nedovolen - К2, щото няма много
06.02.2023 16:06
Може и да са го откраднали, асфалта. Може и проектите, и са забравили, всичко може.
Може и кон да повърне, ако е глътнал жаба:)
Молдованците и македонците, балкан разлика. Дълга тема, имам прясно отлежали 30-40г спомени, ехх...
:)))
цитирай
4. kvg55 - До 3. nedovolen
06.02.2023 18:43
Е, у нас асфалта не се краде, защото знаем, че не се.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5853248
Постинги: 2830
Коментари: 26051
Гласове: 34367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930