Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
05.07.2012 18:05 - Баш Майсторът: Началник, На Море и ФЕРМЕР (БГ филмова класика 21,22 и 23)
Автор: deathmetalverses Категория: Забавление   
Прочетен: 12262 Коментари: 5 Гласове:
15


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image
 image
image
"Баш Майсторът на море" е български игрален филм (комедия) от 1982 година на режисьора Радост Рачева, по сценарий на Атанас Мандаджиев. Композитор: Атанас Косев.

Сюжет:
Баш Майсторът заминава на море с жена си и сина си. Пътят им минава край бостан с дини и те напълват багажника с крадени плодове. Принудени са да спрат в малък град, защото колата им се поврежда. В автосервиза служителите дълго прехвърлят Баш Майстора от един на друг, без да поправят повредата. След едноседмичен престой съпругата и синът му се връщат в София.
Той се уговаря със счетоводителката да даде колата за ремонт на частник (по времето на соцреализма, преди “Указ 56” от 1987 г., на предприемчивите хора (наричани днес “бизнесмени”) не се гледаше с добро око – ЗБС) . В замяна Баш Майсторът се ангажира да измаже новата къща на монтьора. След поредица от неочаквани обрати и двамата майстори осъзнават, че взаимно са се мамили и никой не е получил онова, което е очаквал: Баш Майсторът - ремонтираната си кола, а монтьорът - измазана стая.

В ролите: * Кирил Господинов (Рангел Лелин – Баш Майстора) * Валентина Борисова * Людмила Чешмеджиева * Любомир Фърков * Веселина Николаева * Димитър Панов * Никола Пашов * Светослав Пеев * Любомир Ценов * Юрий Яковлев
  ................................................................................................................................................................................ „Баш Майсторът фермер" е български игрален филм (комедия) от 1981 година на режисьора Петър Б. Василев, по сценарий на Атанас Мандаджиев. Оператор е Крум Крумов.

В ролите:
* Кирил Господинов * Силва Аврамова — Циганка * Мариана Аламанчева — Ветеринарен лекар * Инна Симеонова — Стопаджийката * Иван Танев — Гледач

Сюжет: Баш майсторът има свинеферма, в която работят четирима гледачи - бившият закупчик Рафаело, укриващ се от властите, алкохолизираният поет Иван и красивата ромка Цеца с мъжа си. Чрез подкупи, мошеничества... и изнудвания Баш майсторът успява да си издейства разрешително за свинефермата, която се намира в непосредствена близост до детска градина в новостроящ се жилищен комплекс. В своя "Мерцедес" той кара прасета, кани се да купува книги, които никога няма да прочете, влага парите си в ненужди мебели, пуши само "Кент" и това е само началото...   ............................................................................................................................................................................................................   „Баш майсторът началник" е български игрален филм (комедия) от 1983 година на режисьора Петър Б. Василев, по сценарий на Атанас Мандаджиев. Оператор: Крум Крумов. Музиката е композирана от Атанас Косев.

В ролите:
Кирил Господинов; Мария Стефанова — Секретарката; Стоянка Мутафова; Юрий Ангелов; Валентин Русецки; Сашка Братанова; Георги Кишкилов

Сюжет:
Баш майсторът си купува диплома за средно образование. Назначен е на работа, от която започва да се възползва. Първо започва любовна афера със секретарката си, а след това подлъгва всичките си познати да участват в бъдещ строеж на жилищен блок, от който те ще получат апартаменти.












Гласувай:
15



1. gocho52 - Кирил Господинов!
05.07.2012 18:08
Голям човек...
цитирай
2. mitkaloto - Филм трепач!Винаги актуален!П...
05.07.2012 18:16
Филм трепач!Винаги актуален!Поздрави,Здравко!
цитирай
3. mariniki - обичам тези филми...
05.07.2012 19:04
с Кирил Господинов... класика са...
поздравявам те...сърдечно..
цитирай
4. deathmetalverses - Скъпи приятели, радвам се, че Ви харесва САГАТА за Баш Майстора Рангел ЛЕЛИН
05.07.2012 19:09
(мисля, че всъщност фамилията му е бъзикация с тази на "другаря" В.И. Л Е Н И Н, и се чудя как така изключително БДИТЕЛНАТА НИ тогава ЦЕНЗУРА (6-ти отдел на ДС!) е изпуснала тази важна "подробност от пейзажа"? - Но, за сметка на това, окастриха яко абсолютно безобидния "КИТ"!)
Просто всички играят чудесно и отразяват изключително вярно и точно близкото ни минало ... Столичани и днес, на път към морето, са подложени на почти същите издевателства и заплахи ...
цитирай
5. анонимен - Обичам
05.07.2012 22:41
старите български филми! ;) А тези са култови!!!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: deathmetalverses
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 9637189
Постинги: 3153
Коментари: 5645
Гласове: 58760
Спечели и ти от своя блог!