Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
05.04.2012 18:36 - Кацнаха ли на Луната? (Операция "Таен космос" на Илюминати, ч.1)
Автор: deathmetalverses Категория: Видео   
Прочетен: 4292 Коментари: 3 Гласове:
19

Последна промяна: 05.04.2012 18:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Известният британски писател ("Бунтът на роботите", "Истината ще те освободи", "Върховната тайна" и др.), бивш журналист от сутрешен блок на ВВС и член на Зелената партия, проявяващ се като смел разобличител на Новия световен ред - Дейвид Айк твърди, че на Луната има и атмосфера, разредена като марсианската, и растителност, и живот - като следствие от наличието на воден лед; Някои облаци, които се появяват в разредената атмосфера, са отговорни за част от т.нар. "краткотрайни лунни феномени"; Но Илюминатите, които като  кукловоди ръководят  "независимите" политически елити на Великите сили, нямат интерес тази истина да излезе наяве, за да не се изплъзнат от тиранията им някои свободолюбиви "малки" народи (предимно в Третия свят),  управлявани в последните десетилетия от патриотични и национално-отговорни личности и политически партии: Бразилия, Аржентина, Венецуела, Република Южна Африка, Южна Корея и др.
image
Дейвид Айк (правият вдясно) с екипа на сутрешния блок на ВВС - 1983 г.
image
Дейвид Айк 2009 г.

Разбира се, той може и да греши; но аз си падам от хлапе по нестандартните гледни точки, по "алтернативната" наука, медицина и т.н. И по здравословното хранене (за добро или лошо - не знам, но не успях да стана вегетарианец; но, да си припомним, че и Адолф Хитлер беше вегетарианец!!!) .
Мисля, че ако днес академичната (официална) наука не може да обясни нещо рационално, с наличния инструментариум и наложените методики, с каноничните си теории,  то не трябва да бъде игнорирано, осмивано, отричано, подминавано; науката, за разлика от религията, която се основава на сляпата вяра в нещо, което не може да бъде доказано и емпирично проверено, е наука именно затова - да се създават нови хипотези, да се търсят нестандартни решения, да се привличат мнения, методики, инструментариум от съседни (дори - екзотични) дисциплини; науката не е закостенялост, а разбира движение, развитие; ако за нещо днес няма рационално обяснение, то утре със сигурност такова може да се появи... Ако учените започнат да робуват на сляпата вяра - в установените норми и теории, правила - става страшно: задължително следва нещо като "добрата стара" Света Инквизиция,  с ловна вещици, клади за "еретиците", кръстоносни походи срещу измислени врагове...
ДИАЛОГ! С аргументи и факти; И не монолози на глухонеми, а да има ВЗАИМНА ЧУВАЕМОСТ и уважение към всяко мнение, колкото и глупаво да изглежда то на "ерудита"...
Истината се ражда в именно в ДИАЛОГА; а не - както е било в Средните векове: една група учени, събрали се в катедралата, напада с бастуни друга група такива - и теорията на победителите в боя става господстваща...






Гласувай:
19


Вълнообразно


1. 4aiotgluhar4e - ". . . науката, за разлика от ...
05.04.2012 20:47
"...науката, за разлика от религията, която се основава на сляпата вяра в нещо, което не може да бъде доказано и емпирично проверено, е наука именно затова - да се създават нови хипотези, да се търсят нестандартни решения, да се привличат мнения, методики, инструментариум от съседни (дори - екзотични) дисциплини; науката не е закостенялост, а разбира движение, развитие; ако за нещо днес няма рационално обяснение, то утре със сигурност такова може да се появи... "
Напълно съгласна! Горния цитат мога да подпиша с две ръце!
цитирай
2. bven - Много неща са се крили умишлено от хората.
05.04.2012 21:47
http://www.fenomenibg.com/modules/news/article.php?storyid=104
Поздрави за идеята!
цитирай
3. nbrakalova - ". . . науката, за разлика от ...
09.04.2012 10:33
4aiotgluhar4e написа:
"...науката, за разлика от религията, която се основава на сляпата вяра в нещо, което не може да бъде доказано и емпирично проверено, е наука именно затова - да се създават нови хипотези, да се търсят нестандартни решения, да се привличат мнения, методики, инструментариум от съседни (дори - екзотични) дисциплини; науката не е закостенялост, а разбира движение, развитие; ако за нещо днес няма рационално обяснение, то утре със сигурност такова може да се появи... "
Напълно съгласна! Горния цитат мога да подпиша с две ръце!


Истинската религия и истинската наука не си противоречат, защото и двете търсят истината. Всяка от тях има своя дял в намирането и опознаването й. Всяка една от тях има своите граници и когато искрено търсещият човек стигне до тях, ползва информацията от другата. Несериозно е материалистичното мислене, че науката е с неограничени възможности и има рецепта за всичко. Има неща, които не могат (поне засега) да се проверят, защото надхвърлят нейните възможности. Превръщането й в божество не е в полза на всеобщото познание, което крие много тайни, до които можем да се докоснем, ако не превръщаме науката в закостенялост, а ползвайки както нейните възможностите, така и тези на вярата. Защото ние всички „с вярване ходим, а не с виждане” (2 Кор. 5:7). Едва ли можем с очи да видим опитите на учените, но им вярваме; не сме в състояние да видим събития в другия край на земята, но вярваме на информационните агенции; и пр., и пр. Науката е стигнала предели, поставящи нови въпроси, чиито отговори сериозните учени търсят без предубеденост и "закостенялост". Само един пример в търсене на рационалното, на който попаднах преди броени дни:

http://www.youtube.com/watch?v=n5g5Hhv36UE

"Едно е да желаем истината да бъде на наша страна, а друго е искреното желание да бъдем на страната на истината." (Ричард Вейтли)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: deathmetalverses
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 9637558
Постинги: 3153
Коментари: 5645
Гласове: 58760
Спечели и ти от своя блог!