Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.08.2014 09:49 - Пазете се - публиката /тълпа/
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 2060 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Пазете се - публиката /тълпа/ Публикувано на 15-ти Август, 2014 |

image
Ежегодно в големите градове по света в ужасно стълпотворение уби хиляди хора.Продажби и промоции, концерти и спортни битки, претоварени камиони ... Където и да отидеш на огромен брой хора във всеки един момент може да се случи на смачкване. Но какво може да направи един мъж, когато той е бил на всички страни изтласкани и удушено, че той може да направи една, когато ядосан тълпата бързам някъде, не забелязваме децата и възрастните хора, когато изглежда, че записва в универсален лудост невъзможно.

Тридесетия от май 1999 г., годината, в столицата на Беларус на брега на реката Svislach издържал "Фестивалът на бира." А голяма атракция за младите хора е безплатен концерт на популярната рок група "Mango Mango". Много, дори и на студентите се оттеглиха на този празник.

На сутринта на Минск беше безоблачно небе, а слънцето грееше ярко. Bede не обещавам нищо. Хората спокойно се забавляват, но когато концертът започна, "Mango Mango", градът неочаквано удари проливен дъжд и градушка. А тълпа от хиляди хора се втурнаха да търсят подслон от елементите. По-голямата част от втурна в метрото. Най-близката гара е "Nyamiha." Подлез дължина от сто фута едва успя да побере до петдесет души, но победи на няколко стотин души, напоена.

Публиката натиснат, той беше хлъзгав ...

Всички хора са дошли. Metro от тези, които са току-що пристигна за почивка. Две тълпи се събраха и започнаха ужасно влюбен прераства в ужасна паника.

По-късно, медиите съобщават за причината за случилото се - трагично стечение на обстоятелствата ... Смята се, че не само помогна смаже мокрия етап на подлеза, но е летлив и обувки с токчета, които носеха много момичета. Оказва се, че най-елегантни дамски обувки много пъти са били причината за смъртта не само на любовниците си, но голяма маса от хора.

Първо момичето блъсна в подлеза, заби петите ми в буря решетка и падна. А зад беше огромна тълпа от ...

Стоманени шипове и инструмент на смъртта. Момичета, които не попадат, и се завтетат върху, под натиск от страна на публиката с петите им стъпиха точно на лицето и тялото на онези, които бяха под краката им. Братства пробита в региона на гърдите, перитонеалната кухина, оставяйки смъртоносна рана.

Специалисти твърдят, че по-късно: наранявания от тежка компресия на гръдния кош и да доведе до хипоксия, не са съвместими с живота. Натиск върху гърдите на загиналите в тази ужасна смаже беше толкова силна, че promyavshis ръбовете счупи и проникнали в белите дробове. Много умрели буквално мигновено.

На този ден, на метростанция "Nyamiha" в ужасно стълпотворение убити петдесет и три човек. Четиридесет от тях - са момичета на възраст между 14-20 години между. Сто и петдесет души бяха ранени.

Москва, ноември 2000 г., ... На Проспект на мира откри нов, най-големият търговски център в Европа "Golden Babylon". Под един покрив трябваше да отвори повече от четиристотин магазини, търговски площи, зони за отдих и атракции. Но още в първите минути след откриването на центъра е ясно: Името на комплекса е зле избран - фатално.

По технически причини, откриването на търговския център се отлага с един час, а когато вратата се отвори хипермаркет, тълпата се втурна в, помита всичко по пътя си. All привлечени от съобщение, че в деня на откриването ще бъдат огромни отстъпки. Хората засадени покажат телата си, счупени ескалатори. Служба за сигурност търговски център абсолютно никакъв контрол над ситуацията.

Тълпата, според психолозите - един "социално животно, откъсна веригата." Без колан и сляпа сила, която е в състояние да преодолее всички препятствия. Тълпата се държи като чудовище, поглъщащ собствените си деца.

По-късно се оказа, че малко преди откриването на търговски център "Golden Babylon" Mosgorstroynadzor оттегли разрешение за въвеждане в експлоатация на обекта: собствениците не са имали т.нар информационния лист за безопасност. Това беше само от чист късмет, че ден никой не е убит, въпреки че няколко души осакатени.

Когато в Соколники десетия ден от месец март на 1975 е трябвало да се проведе мач между СССР и Канада, се опитва да получи от пода на Москва. Много хора са забелязали, че пет хиляди зрители се стичат на стадиона, повечето бяха тийнейджъри и деца, придружавани от родителите си. Хората са дошли с целите си семейства да гледат честването на хокей. И в очакванията си публиката не бяха измамени.

Интензивността на борбата е толкова силна, че феновете буквално затрупани емоции.

Първоначално играта се състоя на равни начала. Съветски хокеистите са били в началото на срещата, но към края на третия период, канадските фенове изведнъж започват да хвърлят шепи предните редове дъвки и химикалки с лого на канадския отбор. Най-вероятно, те го направиха, за да се лиши съветските спортисти пламенна подкрепа на тълпите.

Дъвченето на дъвка, докато в страната с общ дефицит е равносилно на чудо. Поради това децата, веднага се втурнаха да събере от етаж в чужбина деликатес, без да обръща внимание на виковете на родителите.

Пътеводител стадион и спортни функционери присъства на мача, добре знае, че такова поведение е неприемливо съветските хора: Хит тези снимки на страниците на западните вестници - скандалът е неизбежен. Това означава, че много от тях ще загубят високите си позиции.

И те отидоха стъпка, която струва живота: загаси лампата и хвърли на изходите на автоматично заключване на вратите.

Очевидци припомнят: паническо бягство започна, след като някой от публиката извика, че на канадската подиума разпространявате преживя. Зрители се втурнаха към изходите, които са били затворени. Хората са се опитали да се върнат, но те не успяха.

В публиката имаше много деца. Родителите и след това загуби бебетата си, и затова извикаха. Чути около децата скърцат и рев.

И тогава започна най-ужасен акт право тълпата: за първи път го е убил най-слабите - децата и възрастните хора.

Сред ужаса имаше хора, които успяха да запазят присъствие на духа. Те бързо осъзнах, че трябва да се направи в такава извънредна ситуация, за да се опита да спаси поне децата. Те грабна от тълпата над главите на деца и възрастни, чрез плъзгане на главите си на сигурно място.

И в този момент, играта свършва. Хокей на лед играчи от двата отбора, дори не осъзнават колко ужасно се случва на изхода на стадиона лед. Полицаите ги помоли да останем в съблекалнята малко, а след това много бързо да ги извършват през изхода, по стените на която стояха носилка, покрита с бели чаршафи.

Огромният поляната пред стадиона постепенно пълни с трупове, които са били предвидени за него. Веднага определят тези, които са били смачкани и poluzadushen.

В бяха убити тази двадесет и един души, стотици бяха ранени.

През 2008 г. на екраните освободени филм Валери Тодоровски "пичове". Той беше невероятен успех, но малко хора знаят, че оригиналната снимка е наречена "Boogie на костите." Закачливите име трябваше да бъде променен, тъй като по време на снимките в студиото "Belarusfilm" Възникна трагедията.

Един от участниците Екстри, внезапно неразположение, излезе от павилиона и седна на вратата. Междувременно директорът обяви края на стрелба. Crowd се втурнаха към бокс-офис, за да получите пари. В коридора имаше увлечение и публиката отиде направо за безпомощна жена, която умира на път за болницата.

Нещо подобно се случи през март 2009 г. двадесет и първи на годината в Pervouralsk, Свердловска област. На входа на нощен клуб "Холивуд" тълпата от неколкостотин млади хора. Entertainment в този град винаги е бил малко, а след това организира дискотека.Администрация на клуба обявиха, че входът - свободен, така че всичко, натрупан при входа. Guards на клуба не успяха да спрат вълната от тълпата, и след няколко минути вратата се отвори истински хеликоптер. Няколко души, буквално влачени в клуба. Едва по-късно стана ясно, че тези хора вече бяха мъртви. Те просто стъпкани обезумялата тълпа.

Както казват лекарите, когато човек попада в тълпата, той е убил почти сто процента от всички случаи. И причината за всички трагедии е страховитите думата "свободен", когато хората са се опитвали да получите стоките за свободно или за удоволствие, преминавайки тъпи животни работи без да се отчита, че под краката им и бутане същите алчни граждани. Лошо организираната маса действие, внезапно дъжд ... Crush в голям град може да бъде въпрос на минути. И това е проблемът - да се научат как да се държат в един неистов тълпата.

След получаване в тълпата, един човек се спуска на няколко градуса по скалата на цивилизацията, забравяйки всичко, което бяха научили и се превръща в известен смисъл, дивак. И това не е от значение кой е в тълпата - варварите, или хора с високи морални принципи: страшно все едно - и грешниците и праведните.

 


Тагове:   СЕ,   публиката,   павете,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39739555
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031