Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
07.07.2014 09:31 - ПОДПАЛВАЧЪТ на ЦЪРКВИ ВАРГ ВИКЕРНЕС - на български език (1)
Автор: deathmetalverses Категория: Политика   
Прочетен: 2220 Коментари: 1 Гласове:
16


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Факти за Варг Викернес и неговото съдебно дело Posted on June 3, 2014

Оригинален автор Варг Викернес/Varg Vikernes

Тези факти засягащи Варг Викернес и съдебното му дело са публикувани тук за да се противопоставят на лъжите разпространявани от медиите.

-Роден в Берген, през 1973 г. с името Кристиан Викернес. Не е бил кръщаван.

-Официално си променил името на Варг Викернес през Март, 1993 г.

-Никога не е имал бащино име Larsson, Larssшn, Kvisling или Quisling, въпреки факта, че много от медиите са разпространили такива слухове. (ВАРГ, дължа ти извинение, че повторих тази лъжа в моята статия за ВИДКУНД КУИСЛИНГ от началото на юни 2014 - и специално, че имате с него обща прабаба - Здравко Б. Спасов)

- Не се определя като Нео-Нацист, както твърдят медиите. Викернес е Одалист.

-Спира да изпълнява т. нар. блек метъл през 1993 г. Оттогава е записал три „бардски метъл” албума оттогава, но вече не е и метъл музикант. Викернес изпълнява електронна музика.

-Осъден през 1994 г. за убийство първа степен, но той самият твърди, че е убил в самозащита (през Август 1993 г.), и обяснението му съвпада напълно с доказателствата. Аарсет бил убит защото се паникьосал и нападнал Викернес когато Викернес го конфронтирал и му казал да не се доближава до него. Според много свидетели, Ойстен Аарсет планирал да вкара Варг Викернес в безсъзнание използвайки електро шок, да го завърже, да го затвори в багажника на колата си и да го закара в колата, където смятал да го завърже за дърво и да го измъчва до смърт, докато записва всичко. Викернес разбрал за тези планове, тъй като Аарсет ги споделил с негов приятел, който информирал Викернес, като му дал да подслуша разговора. Норвежкият съд (и медия) все пак твърдели, че „Варг Викернес нямал ясни или разбираеми мотиви за да убие Ойстен Аарсет”. Всички приятели на Аарсет обаче знаели истината, доказателство за което е това писмо (написано от Андерс Оден).

Ойстен Аарсет не е бил колега от групата на Викернес, а е бил познат и сътрудник: Аарсет притежавал музикалното издателство което публикувало първия албум на групата на Викернес – Бурзум. Връзката която Викернес имал с Групата на Аасет, Мейхъм, била изпълнение на бас за един от техните албуми през 1992 г. – една година преди Аарсет да бъде убит. Викернес не е бил член на групата им.

-Осъден през 1994 г. на основата, че бил запалил 4 църкви, само защото за всяко съдебно дело имало един единствен свидетел (освен в едното за което имало двама). Те лъжесвидетелствали срещу Викернес в съда. Свидетелите били (много изненадващо…) добри приятели на Ойстен Аарсет, някои от тях били се определяли като врагове на Викернес, и те били тези, които всъщност запалили църквите (те също били осъдени, но получили смекчени присъди благодарение на лъжесвидетелстването срещу Викернес). Един от тези свидетели (Бард  Г. Ейтун) признал през 1998 г. заклевайки се в съда, че бил лъжесвидетелствал срещу Варг Викернес, и че го бил направил защото Норвежката полиция го поискала от него („за да си върне на Викернес , за това че бил убил Аарсет” както и да получи по-лека присъда, когато бъде осъден за неговите действия).

-Също така Варг Викернес бил признат за невинен за палежа на църквата Фантофт. Изтъквам този факт, защото има популярни слухове, че Викернес е Запалил църквата Фантофт.

-През 1994 г. бил защитаван от адвокат, който според медицински прегледи бил 100% неспособен да работи по време на целия процес. Викернес не получил възможност да се оправдае в съда. Не му било позволено да се обърне към съдебната система, освен за дължината на присъдата.

-Викернес казал ясно където било позволено да се изразява, че е бил националист и Одинист (терминът,заменящ езичник, който той предпочитал да използва по онова време), но в крайна сметка бил представен като „почитащ дявола” или „сатанист” от медията. Никой от Норвежката медия не се отклонила от тази практика, освен Dagbladet през 1995, които признали, че Викернес не е сатанист.

-Минал през обстойни и психиатрични прегледи през 2002 г. и било доказано, че той не е психопат, и няма никакво признаци на психопатия или други умствени заболявания или недостатъци. През 2003 бил осъден на 14 месеца затвор, след като не се завърнал от отпуск от затвора, и след като откраднал кола принадлежаща на въоръжени мъже в Норвежките планини. Норвежката полиция твърдяла, че никога не била там, а съдията написал, че Викернес се сблъскал с ловци носещи ски маски, автоматични оръжия и немски овчарки, като блокирали единствения път, който Викернес имал от своята къща. Те блокирали пътя с огромен джип паркиран напреки в средата на пътя. Джипът по някаква случайност (според Норвежките спец части, с които Викернес разговарял) са били абсолютно същите като тези на Норвежките спец части – военно група с полицейски права. Викернес откарал откраднатата кола до Осло, и се предал там, за да е пред много свидетели, когато бъде арестуван. Викернес твърди, че е избягал в планините защото е забелязал въоръжените мъже преди те да го забележат. Самият Викернес бил невъоръжен. Од Ейнар Дорум бил министър на правосъдието на Норвегия по това време (моля използвайте Гугъл преводач върху норвежката страница: Английската версия укрива някои подробности).

-През 2002 Норвежкото правителство променило законите, според които затворници с 21-годишна присъда трябвало да излежат само 12 години. Вече законът твърдял,че същите затворници трябвало да излежат 14 години (2/3 от пълната присъда) Този закон бил премахнат спрямо Викернес (но не и спрямо няколко други затворници), защото закона нарушавал Норвежката конституция и международни  закони. Когато Викернес излежал 14 години, министерството на правосъдието отказало да го освободи, твърдейки, че Викернес бил затворен толкова дълго, че трябва да бъде подготвен за живот извън затвора, а не били успели да го направят все още. Затова Викернес трябвало да излежи още 2 години, преди най-накрая да бъде освободен, след почти 16 години затвор.

-Надзирателите във всички затвори в които Викернес лежал и дори Норвежката тайна полиция искали Викернес да бъде освободен след само 12 години лишаване от свобода. Но политиците в Осло все пак отказали всичките му молби за освобождение на уговорената дата, докато някои медии (VG и Dagbladet) ги поставили под толкова напрежение, че вече нямали избор и го освободили. Според адвоката Джон Кристиан Елдън, Викернес бил освободен след ожесточени дебати в Осло, и само един глас наклонил везните в негова полза.

-През 2008 г. Викернес официално сменил името си на Луис Кашет: Първото име взима от негов пра-чичо, а второто е фамилията на неговата съпруга. Направил това съветван от Норвежката полиция, защото името Варг Викернес било много проблематично в Норвегия. Викернес открил, че само заради името си  „Варг Викернес” той ме можел да закупува билети за самолети и влакове, не можел да наема коли или стаи в хотели, не можел да отваря банкови сметки т.н. Или защото човекът с когото говори би си помислил, че използва фалшиво име като шега или защото някои „добри граждани” биха правили живота на „нео-нацист” труден нарочно. Викернес все още използва името Варг Викернес в ежедневието, и използва името Луис Кашет само за документи и т.н.

-През 2010 г. според Норвежката тайна полиция имало над 350 човека, представящи се за него във Фейсбук. На други места може би имало много повече.

През 2010 г. се преместил в Бретан, по-късно в същата година се преместил в Оверн, и през 2012 г. в Корез – всички места са във Франция.

-Бе арестуван през 2013 г. от ФМВР (Френско министерство на вътрешните работи) и бе обвинен в „тероризъм или конспириране за извършване на терористични актове”. Фалшиви доказателства били използвани пред съда и го подтикнали към подписването на заповед, даваща право на ФМВР да арестува Викернес и неговата съпруга по възможно най-нежния начин. На съдията не била представена никаква информация за децата които били в къщата. Нито пък била представена информация, че съпругата на Викернес била бременна по време на ареста. ФМВР разбили вратата чрез огнестрелно оръжие и разбили прозорците, също не се представили като полиция, а го направили едва когато вече били влезли. Доказателствата, които послужили като повод за ареста на Викернес и неговата съпруга, били имейл адрес който бил анонимен и твърдял, че е принадлежал на Викернес. Явно копие от манифеста на Брейвик бил изпратен на този имейл адрес (дори и този адрес да принадлежал на Викернес, това не е законна причина за арест).

Предната ни врата след посещението на ФМВР:

image

image

image

-ФМВР вече знаело, че имейл адреса, използван като извинение за ареста на Викернес и неговата съпруга, не бил негов (имат начини да разберат това бързо и лесно), и се задоволили с един единствен въпрос зададен на Викернес и на съпругата му : „Този имейл твой/на Викернес ли е?” Викернес и съпругата му отговорили : „Не” и това било всичко.

-Всички обвинения за тероризъм били премахнати, и Викернес и неговата съпруга били освободени, той след 2 дни, а тя след 3. Имената на Викернес и неговата съпруга били изчистени от полицията (но определено не и от медията). Полицията открила, че Викернес и съпругата му не били направили абсолютно нищо незаконно.

image

-Съпругата на Викернес била закупила и притежавала 4 ловни оръжия. Тези оръжия били закупени по законен начин в период от няколко месеца. Не наведнъж, както казват някои медии. Тези огнестрелни оръжия били закупени от съпругата на Викернес защото членувала в клуб на любители на огнестрелните оръжия и защото искала разрешително за лов, което според него би било важно за самостоятелно съществуване/оцеляване.

-Мануел Валс бил министър на правосъдието във Франция по време на случките, и бил отговорен за ареста.

-През 2013 г. политици (изобщо не [тайната] полиция) се опитала да изгони Викернес от Франция, твърдейки, че той е опасност за държавната сигурност. Трима различни съдии решили, че няма абсолютно никаква причина Викернес да бъде изгонен.

-Викернес и неговата съпруга работят във Франция и плащат данъци нормално като останалите работещи и живущи във Франция.

-През 2013 г. Викернес бил призован в съда и обвинен в „расизъм, Антисемитизъм, и отричане/извинение за военни престъпления и престъпления срещу човечеството, но на адвоката, който го защитавал не била представена информацията за „доказателствата” която представлявала 900 страници, а когато била представена, това било няколко дни преди самото дело, затова това дело било отложено до 3ти Юни 2014 година…

И в момента сме тук…
Препечатано от блога на ВАРГ.




Гласувай:
16


Вълнообразно


1. nikola666 - И
12.07.2014 16:52
Интересни данни, пич. Друго е дали ще им повярвам.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: deathmetalverses
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 9571233
Постинги: 3153
Коментари: 5645
Гласове: 58744
Спечели и ти от своя блог!