Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.06.2013 04:52 - ПРЕДЛАГАМ ...
Автор: vmir Категория: Политика   
Прочетен: 2756 Коментари: 0 Гласове:
37

Последна промяна: 22.06.2013 05:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Лъжата е средство за моментно надмощие, а бъдещият резултат и последствията от нея зависят изцяло от отношението на излъганите към нея. Теоретично погледнато, триумфа на лъжата е винаги временен, но за лъжците (а нерядко и за лъганите) той изглежда вечен. И тогава лъжците с помощта на самите лъгани превръщат лъжата във вечна същност на “възмущението” си, което продължава, докато съществува и най-незначителният претекст за него. А това става безкрайно просто и го виждаме всеки ден пред очите си.

 ДА ДОПУСНЕМ ХИПОТЕТИЧНО, че Президента на Републиката преди встъпването си в длъжност, е имал офшорна сметка, която е закрил. В наличието на такава сметка няма нищо незаконно, а е възможно и обичайните морални упреци за не са били валидни в неговия случай. Много просто – ако е прибегнал до такава сметка като начин да открие нови работни места в бизнеса си. Далеч от намерения да си осигурява средства за скъпи круизи с любовници и парвенюшки изпълнения по скъпи хотели, офшорната сметка може да е изглеждала оправдана възможност за подобряване на бизнеса и наемане на нови хора. Обществената длъжност обаче е наложила закриване на офшорната сметка, защото функцията й може да бъде преценена за несъвместима с каквито и да било облекчения за бизнеса. Явява се обаче един лъжлив и безотговорен тип, който набеждава държавния глава в текущо използване на офшорна сметка. Прави го по възможно най-истеричния и брутален начин, за да създаде погрешното впечатление, че става дума най-тежкия и неотложен проблем в държавата. Това в момент, когато трябва да се решава правилно и внимателно въпросът за националната сигурност.

 Негодяят едновременно саботира спокойното и непреднамерено обсъждане на националната сигурност, и в същото време иска оставка, набеждавайки Президента в национално предателство, че не потушава непримиримите протести. Вербалните му провокации и откритото привличане на наемници в дестабилизацията на страната остават несанкционирани и следователно подкрепени от наемниците и от заинтересованите.

 Моментната му недосегаемост се дължи не само на депутатския имунитет, но и на истеризацията, която е успял да предизвика с вербалните си провокации. За да отклони вниманието от факта, че самия той отдавна е набеден в поддържане и използване на  офшорни сметки, без да е завил някъде гайка, без да е поставил една тротоарна плочка, без да е направил една копка, без да е открил едно работно място за създаване на нещо полезно. И не на последно място – да създаде впечатлението, че не той е станал пословично известен с парвенющината и скандалите си по света, злепоставяйки България, както и с разхищенията на средствата, евентуално дължащи се на предпочитанията му към офшорни зони.

 Това е реална ситуация с реални последствия, които утре биха могли да предизвикат сблъсъци и жертви. А това никак не е трудно да се случи, и ако провокациите на същия госпосин продължат, вероятността за жертви се увеличава. В името на какво – че някога може да е имало някаква сметка, която не е нарушила никакъв закон, но някой е решил да й придава морална осъдителност, която тя не притежава поради навременното й закриване? Това ли ще оправдае погубването на човешки животи? Или може би болните амбиции на  едни хорица, неумеещи да разделят сламата на две магарета, но набеждавани за "бизнесмени", от лъжци, заинтересовани от анархията и беззаконието?


                ПРЕДЛАГАМ ВСИЧКИ ПАРТИИ ДА ДЕКЛАРИРАТ СЪГЛАСИЕТО СИ ЗА ПОСТАВЯНЕ НА ТОЗИ ЧОВЕК В УСМИРИТЕЛНА РИЗА И ИЗОЛИРАНЕТО МУ ОТ ПОЛИТИЧЕСКИЯ ЖИВОТ ЗАВИНАГИ, защото с поверените му правомощия, с провокациите си, този индивид представлява реална опасност за националната сигурност на страната. Осмирителната риза може да изглежда несъвместима с достойнството на един народен представител, затова трябва да бъде направено от самите народни представители, които да покажат, че не поставят егото си над националната сигурност и живота на хората. ... 




Гласувай:
39



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vmir
Категория: Политика
Прочетен: 4092995
Постинги: 672
Коментари: 10309
Гласове: 54869
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031