Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
18.11.2012 10:52 - Френските власти забраниха достъпа до връх БУГАРАШ за "края на света" (21.12.2012)
Автор: deathmetalverses Категория: Политика   
Прочетен: 7279 Коментари: 5 Гласове:
30

Последна промяна: 19.11.2012 11:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image
Достъпът до свързания с катари, албигойци и БОГОМИЛИ връх БУГАРАШ в ОКСИТАНИЯ (сев. склонове на Пиринеите) бе забранен от френските власти. Опасяват се, че НЮ ЕЙДЖ активисти ( и други апокалиптични секти) могат да извършат масово самоубийство там на 21.12.2012 г., "краят на света" според Дългия календар на маите, всъщност - краят на 13-ия бактун (400 годишен период). Според легендите, там има ИЗВЪНЗЕМЕН КОРАБ, който ще спаси хората, които се съберат на върха. (http://www.msnbc.msn.com/id/49862332/ns/technology_and_science-science/ ) Прочее, предците на народите МАЯ са използвали  и друг, по-кратък, "свещен" календар, който бил 260 дневен и обвързан с обиколките на планетата Венера около слънцето.
ОКСИТАНЦИТЕ са народ, различен от французите, имат собствен език и култура, 16 милиона са днес в Южна Франция, но до 2002 г. ОКСИТАНСКИЯТ беше ПРЕСЛЕДВАН от ОФИЦИАЛНИТЕ ВЛАСТИ във ФРАНЦИЯ. През 13 век ОКСИТАНЦИТЕ били основно катари и албигойци; Живеели в мир и сговор с централните власти в Париж и били по-добри католици от Папата в Рим; Но на някои алчни за грабежи кардинали им хрумва идеята да внушат на закъсалия също за свежи пари северофренски монарх в Париж да изпрати войски , които да ги изтребят и той, с неговите верни феодали да заграбят земите и богатствата им. Кардинал, пратен със специална мисия да "разобличи" ЕРЕТИЦИТЕ, не намира за какво да се захване, да ги критикува. Така и пише в доклада си до Папата. Обаче Римският архиепископ  благославя КРЪСТОНОСНИЯ ПОХОД срещу набедените за НАРОД от ЕРЕТИЦИ окситанци. 
  "КОЛЕТЕ ГИ НАРЕД..., БОГ ЩЕ РАЗПОЗНАЕ СВОИТЕ НА НЕБЕСАТА!" - казва един  друг католически кардинал, ръководещ  специалната операция на Светата Инквизиция в Окситания.  По-сетне същият Велик инквизитор е канонизиран за СВЕТЕЦ !!!

image (В тази книга, преведена  и на български, английската писателка КЕЙТ МОС
(да не се бърка с актрисата!!!) разказва за геноцида, извършен от войските на северофренския  крал - католик,  над ОКСИТАНСКИЯ НАРОД, набеден за "еретически"; "религиозните войни" ВИНАГИ имат икономическа основа - да бъдат заграбени имотите и богатствата на други хора!!!)


Доколкото ни е известно, БОГОМИЛЪТ НИКИТА БЪЛГАРИН основава албигойската и катарска "ерес", почти всички феодали в ОКСИТАНИЯ подкрепят тази НАРОДНА РЕЛИГИЯ, която изобличава злоупотребите на католическите кюрета и папите с религиозните чувства и идеали на хората, за собствено материално облагодетелстване (превръщат Христовото учение, РЕДАКТИРАНО, в зловеща МАШИНА ЗА ПАРИ, чрез продаването на фалшиви надежди за вечен живот след смъртта и присвояването на богатства и имоти на "наивни" съгрешили овци, с промити мозъци - чрез продажбата на "индулгенции").
МУСТАФА КЕМАЛ АТАТЮРК праща през 1934 г. ТРИ ВАГОНА с БОГОМИЛСКИ КНИГИ, изровени от ОСМАНСКИТЕ АРХИВИ, получатели са проф. Иван Шишманов и проф. Николай Райнов, но някой "БЪЛГАРИН" им драсва клечката на гара Побит камък, и ... НИЕ НИКОГА НЯМА ДА НАУЧИМ ИСТИНАТА за УЧЕНИЕТО на Княз БОЯН (поп Богомил е негов псевдоним, според ръководителя на Българското Теософско общество проф. Николай Райнов), внукът на БОРИС ПОКРЪСТИТЕЛЯ и брат на свети Иван Рилски.
Княз ВЛАДИМИР-Р А Х З А Д Е (пак според проф. Николай Райнов), синът на БОРИС-МИХАИЛ, НЕ Е БИЛ ОСЛЕПЕН от баща си, както ни втълпяват ВИЗАНТИЙЦИТЕ, а е изпратен на заточение в ЙЕРУСАЛИМ, защото се опитва да запази старата българска християнска религия - а не да я подчини на Константинополската гръцка патриаршия. И ТЕРВЕЛ (свети ТРИВЕЛИЙ БЪЛГАРИН), и "хан" Аспарух, и КУБРАТ-КРОВАТ са били ХРИСТИЯНИ - доказателства, колкото щеш! РУСНАЦИТЕ ГО ПРИЗНАХА!!! Но нашите идиоти в БАН и ТИКВАТА БОКО - НЕ !!! СТИГА С ТИЯ "ХАНОВЕ" - титулът им е КНЯЗ ЮВИГИ (КАНАС - ЮВИГИ + от БОГА ПОСТАВЕН за КНЯЗ!!!)

НЕ Е ИСТИНА и византийското внушение, пак според проф. Николай Райнов (КРЪГЪТ "ОРДАТА" - Димитър Съселов, Змей Горянин, Теодор Траянов и Г. ЦЕНОВ подкрепят тази идея по-сетне) , че княз БОРИС-МИХАИЛ изтребва 52 НЕПОКОРНИ БОЛЯРСКИ РОДА. Византийците и днес се опитват да предствят "ВУЛГАРОС" за изроди и диваци. Именно ВЛАДИМИР- Р А Х З А Д Е обучава в Светите земи младия княз БОЯН ("поп Богомил") в ОРФИЧЕСКИТЕ (респективно - езотерично (първично-) християнски) МИСТЕРИИ, дали основите на "богомилството".
ШАРЛ ДЬО ГОЛ казва, че именно БОГОМИЛСКОТО УЧЕНИЕ е в основата на ЕВРОПЕЙСКИЯ РЕНЕСАНС.

През 1994 г. във влака Пловдив-София срещнах една елегантна възрастна дама, която не искаше да сяда сред цигани, и я поканих да влезе в купето при мен. Така се запознах с г-жа ВЕРА ГЮЛГЕЛИЕВА, издател на сп. "ГЕЯ-СОФИЯ", последната оцеляла от кръга "ОРДАТА" ... Възпитаничка на Американския колеж в София, истинска дама, вдовица на БЪЛГАРСКИ ОФИЦЕР, убит изключително жестоко в следствения арест от комунистите, преди да бъде осъден ПОСТМОРТЕМ на смърт чрез разстрел от "народния съд"!!! 


image



Гласувай:
30


Вълнообразно


1. get - - Относно кръстоносните походи с/у албигойците-бугарши ... ??
18.11.2012 12:02
- Простете за вмесването и молбата за корекция на ... ?! - Но фактите са ... Albigensian Crusade or Cathar Crusade (1209–1229) ... тоест по време на Кръдстоносните походи с/у катари-албигои-бугарши е произнесена фразата "КОЛЕТЕ ГИ НАРЕД, БОГ ЩЕ РАЗПОЗНАЕ СВОИТЕ НА НЕБЕСАТА!" ... от папският легат, намиращ се в армията на кръстоносците-рицари ?!


deathmetalverses написа:
... ОКСИТАНЦИТЕ били основно катари и албигойци, и Католическата църква изпрати севернофренските владетели и войски да ги изтребят през 14 век. "КОЛЕТЕ ГИ НАРЕД, БОГ ЩЕ РАЗПОЗНАЕ СВОИТЕ НА НЕБЕСАТА!" - знаменитият афоризъм на един католически кардинал, ръководещ тази специална операция

- Второто ви позоваване на 14-ти век, е факт но в друг аспект ... тогава централната власт КРАЛЯТ практически извършва отнемане на властта от изконните и носители ... местните окситански благородници ?!
- Относно факта, за системното целенасочено преследване на наследниците на тези хора подкрепяли катарите-албигойци, абсолютно сте прав ... на ричат ги "к"аготи" ... и във Франция до миналият век понятието е било изпълнено с обидно съдържание към тези хора ... глупави, непочтенни и др.п.
- Малко по проблема-въпроса можете да прочетете ... Тук ! - http://www.independent.co.uk/news/world/europe/the-last-untouchable-in-europe-878705.html ... ще е поучително и добре, някой да преведе статията от Индипендънс, за да се види до какваа степен Католическата църква ... преследва и след векове ... наследниците на катарите ... или тези, които са ги подкрепяли ?!!

- С уважение !

от Гет "ктист" ... "катарос" на гръЧко-византийски
цитирай
2. deathmetalverses - Колега ГЕТ, може би ще се изненадате, но
18.11.2012 14:58
АЗ ПРИЕМАМ ВСИЧКИ ВАШИ КОРЕКЦИИ с най-голямо уважение, защото не съм професионален историк, пък и не съм имал време да се ровя в тези загадки и като лаик; Така че се извинявам за допуснатите неточности; май че трябваше да се огранича само до съобщението за затваряне на достъпа до този връх, чието име е свързано (чисто? случайно?) фонетично (но в същото време и чрез някои легенди) с името "БЪЛГАР(-ИН, -ИЯ)";
Прочее, преди няколко години ми попадна романът "ЛАБИРИНТЪТ" на KATE MOSSE, именно за тази история - краят на Окситания и изтреблението от северофренските войски и на този народ - като "еретици"; северофренските аристократи заграбват земите на окситанците и обезлюдените селища са заселени с френски селяни от Севера, които донасят там своя език и култура.

Мислех да поканя англичанката в България, родината на богомилите, да напише едно продължение на "Лабиринтът", но не ми остана време.

Всичко най-добро от мен!
цитирай
3. get - - Книгата на Кейт Мос съм я чел на руски ... Но ! - как да ви кажа ??
18.11.2012 17:58
- Не само при Мос, а и като цяло френската историография е в дълг към истината ! ... Най вече поради пристрастно ... и бих го нарекъл, в установима степен, надменното осветляване на "гото-катарският" проблем, като част от нейната история ?!

- Пропускането и на други неудобни исторически факти ... това например има отношение при така наречената "Битка на народите" водена в близост до Лютиция/Париж между сборните армии на проримската и про"българската" армии ... тоест Аеций с/у Атила. При тази война един от основните въпроси, стоящи за решаване е било онаследяването на властта при династията на първите-митични френски крале Меровинги ?! - известни, като "дългокосите" ?!
- Междувпрочем това, което е станало ... всъщност по-скоро не се е случило е довело по-късно до нарушаване на гето-готската "Салическа правда"(наследствено-династично право !) ... а това вече по-късно е било предпоставка за избухване на така известната, като Стогодишната война м/у Англия и Франция (1337 - 1453)

- Приключвам с уважение ! ... и дано не съм ви досадил ?
цитирай
4. li4kata - Папският легат е Арнолд Амалрих,
19.11.2012 20:17
а клането става в гр. Безие. Убити са над 15000 души!

цитирай
5. li4kata - Има една интересна книга на Андрей ...
19.11.2012 20:23
Има една интересна книга на Андрей Гуляшки - "Скитник броди по света"...;-))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: deathmetalverses
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 9568586
Постинги: 3153
Коментари: 5645
Гласове: 58743
Спечели и ти от своя блог!