Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
24.07.2012 11:00 - Тамбовското селско въстание срещу 'съветската власт'
Автор: deathmetalverses Категория: Политика   
Прочетен: 7525 Коментари: 6 Гласове:
25

Последна промяна: 24.07.2012 19:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
447 евреи заемат 447 от общо 556 ръководни постове в държавната и стопанска администрация на СССР в годините на и след Октомврийската революция. За потушаването на Тамбовското селско въстание в СССР са ангажирани: 55 хиляди военослужещи от Работническо-селската Червена армия (РККА): 37,5 пехотинци, 10 хиляди конници, 7 хиляди артилеристи (9 бригади). 5 танкови и бронирани автомобилни отряда, 4 бронирани влакови композиции, 2 авиоотряда, курсанти от Московските и Орловски пехотни курсове, както и курсанти от Борисоглебските кавалерийски курсове. За разгрома на селското въстание в Тамбовска област решаваща роля изиграват изключително жестоките репресивни мерки срещу въстаниците, семействата им и неутралните (невинни) съселяни (съседи). Използван е и отровният газ “Хлебная”. Тамбовска губерния изпитва на гърба си цялата тежест на реквизициите, извършени от комисарите, за да изхранват гладуващите ‘пролетарии’ в Петроград и Москва. През октомври 1918 г. там действат над 50 “продоволствени отряда”, занимаващи се с реквизиции (насилствено изземване на храна от населението от предствители на съветската власт). Нито една друга руска губерния не е била разграбвана с такъв размах и в такива мащаби. Селяните са принуждавани да избират между гладната смърт и съпротивата срещу произвола на новата власт. Освен това болшевиките допълнително настройстват срещу себе си патриархалното православно селячество, като разграбват и разрушават църквите, манастирите и избиват свещениците и монасите – като врагове на новия ред. Т.е. дълбоко религиозните селяни от Тамбовска губерния въстават също така и срещу атеистичния режим, който се опитва да унищожи ценностната им система и морала, патриархалния бит и традиции - в защита на своите светини и вяра... Тухачевски (който все още не е маршал) налага жесток окупационен военен режим, основан на терор срещу цялото население на губернията, от пеленачетата до 100 годишните старци – вземат се и се разстрелват заложници, въдворяват се насилствено хора в концентрационни лагери, палят се къщи и чрез артилерийски обстрел и бомбардировки се разрушават цели села: Коптево, Хитрово, Верхнеспаское – в Тамбовски уезд (окръг) и мн.др. В отговор въстаналите селяни също започват да отвличат заложници и да разстрелват червеноармейци, комунисти, съветски чиновници и членовете на семействата им. Тухачевски: “ Без разстрели нищо не става; разстрелите в едно село не оказват възпитателен характер в съседните, докато и там не бъде приложена същата мярка...”
image
Поручик П.М. Токмаков - главнокомандващ Обединената партизанска армия в Тамбовска губерния и Съюза на трудовото селячество; Лозунг: "Съветска власт, но без комунисти!"

image
Друг въстанически лидер (като кадет): А.С. Антонов; есер (социалист-революционер), но и съюзник в началото на болшевиките; шеф на милицията в Тамбов, преди да напусне и премине на страната на съселяните си.

image
Разстреляните братя Антонови, телата им са изложени публично за назидание от съветските власти

image
Донски казак; Президентът на Руската Федерация (председател на ВЦИК) Я.М. Свердлов издава декрет за разпускане на казачеството, което в началото е било неутрално към болшевишката власт ..., но започналите насилия на болшевиките спрямо по-заможните казаци предизвикват гнева на 3-те милиона казаци и те за малко едва не превземат Москва ...............

imageДонският казак Дегтярев бил след раняването и пленяването си .... зарит жив от болшевиките
imageИ.С.Колесников - командирът на въстаническата Конно-партизанска армия в Тамбовска губерния
imageНякои от водачите на бунта в Тамбовска губерния - 2-ра въстаническа армия: Село Кибяки, Кирсановски уезд (окръг): Поручик Башкарев, щабскапитан Митрофанович, А.С.Антонов, П.М.Токмаков, вахмистър Силянски
image
Тамбовски въстаници (и на долната снимка)image

image
Църква, превърната в концлагер от болшевиките, Тамбовска губерния

image
А в този манастир е бил щабът за Тамбовска губерния на Извънредната комися за борба със спекулата, саботажите и контрареволюцията - ЧК/ГПУ/ОГПУ/НКВД/КГБ (имена различни, същност - една - репресивният апарат на руската държавна машина за държавна сигурност, след Октомврийската "пролетарска" революция)

image
Пленени от съветските власти тамбовски "разбойници" (въстаници)

image24.06.2000 г. Руската православна църква и официални лица освещават паметник на загиналите във въстанието срещу съветската власт 
Всички снимки са заети от: http://www.rusk.ru







Във въстанието срещу “съветската власт” (окончателно потушено през м. юли 1921 г.) загиват над 100 000 селяни, жители на Тамбовска област (според професор д-р ист.н. Юлия Кантор).





Гласувай:
25


Вълнообразно


1. pevetsa - Мир на праха им!
24.07.2012 11:20
За съжаление, ... а всичко бе "В ИМЕТО НА НАРОДА" :(
цитирай
2. sparotok - !
24.07.2012 11:33
Здравко, шапка ти свалям! Хората трябва да знаят истината за зверствата на болшевиките в Русия! Аз имам пропуски в новата история, добре е, че има хора като тебе!
цитирай
3. starotomagare - Това е част от историята която криеха от нас
24.07.2012 17:49
Уж живеем в ново време но трябваше да се появи истински независимата (до кога ли ?)медия Интернет и хора които да се потрудят без да пестят от времето и труда си за да ни отворят тези забранени страници.За жалост децата ни учат по все-повече осакатени и демагогски учебници.Самообразованието не е ценност за всеки и за това опростачването , чалгизацията е в ход..Благодаря за положените усилия и очаквам още интересни скривани страници от историята.Най-искрени поздравления!
цитирай
4. audan - ...
24.07.2012 23:53
За Хитлер и неговите зверства е писано много и цял свят го е осъдил. Но ще е несправедливо същото да не постигне комунизмът във всичките му форми.

Мир на душите на тези мъченици, чиято единствена "вина" е била, че са искали да живеят човешки!
цитирай
5. djovana38 - Първите уроци за Хитлер...лагерите!
25.07.2012 07:50
Църквите, превърнати в място за мъчения! И въпреки всичко, вярата в Русия се е запазила повече отколкото при нас! И руснаците изтеглиха лоша карта на съдбата!Страх, да се всява страх! И го правят!Но истините едва сега излизат! Малко млади хора четат тези истории!Вълнуват се тези, които си спомнят в малко по-"мек" вариант какво беше у нас!Отвратителна работа! Благодаря Здравко, че напомняш...
цитирай
6. gocho52 - История...
25.07.2012 11:13
Дано не става настояще никога!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: deathmetalverses
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 9569986
Постинги: 3153
Коментари: 5645
Гласове: 58744
Спечели и ти от своя блог!