Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
10.07.2012 18:00 - Руските учени: Американците стъпиха на Луната! (документален, ТВ Останкино)
Автор: deathmetalverses Категория: Политика   
Прочетен: 12572 Коментари: 14 Гласове:
14


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Водещи руски учени оборват с научни факти основните аргументи на съмняващите се в кацането на Луната на 21 юли 1969 г. 1. При "-" 200 градуса няма фототехника, която да извършва цветни снимки (през1969 г.); 2. В условията на вакуум флагът на САЩ не може да се вее, като при наличие на вятър; 3. При излитането на модула от Луната, реактивният двигател би трябвало да остави кратер след себе си; 4. Астронавтите би трябвало "да плуват" в условията на безтегловност, а не да се разхождат спокойно (по-точно: с леки подскоци!) по повърхността на Луната, т.к. тя НЯМА магнитно поле; 5. Следите, оставени от грайферите на обувките на астронавтите, би трябвало да се разпадат, защото там няма влага (като морския пясък); 6. В абсолютно черното небе не се вижда нито една звезда. 7. Някои сенки - хвърляни от модула или самите астронавти, според позицията на Слънцето, са под "невъзможни" (необясними) ъгли.... 
И все пак, най-голямото съмнение остава: Да е заснет предварително рекламен филм в холивудско (или: на военните) студио, т.к. вече съществуват (специално в САЩ) няколко фантастични филма на тема "Завладяването на космоса" (от средата и началото на 1950-те г.), където специалните ефекти блестящо имитират ЛУННАТА РАЗХОДКА и ПОВЕДЕНИЕТО на астронавтите от "Аполо 11" върху лунната повърхност; Така че, не е изключено от НАСА да са се "подсигурили" ...

От друга страна, исторически факт е, че от 50-те астронавти, изпратени в космическия отряд на обучение, 11 (за които се твърди, че са летели в космоса и до Луната) загиват при автомобилни катастрофи и други "нещастни случаи", или влизат в психиатрични клиники, преди 1972-ра ....






Гласувай:
14



1. tomcat2 - да си бяха и останали там!
10.07.2012 18:04
да си бяха и останали там!
цитирай
2. bven - А дали са били или
10.07.2012 20:08
всичко е лъжи?
цитирай
3. анонимен - Те и сега не могат да отидат там. И не ...
10.07.2012 20:27
Те и сега не могат да отидат там. И не опитват, защото при сегашната техника бързо ще бъдат разобличени. Ако наистина бяха ходили на Луната, те щяха със зъби и нокти да защитават това. Мошенници!!!
цитирай
4. penchoan - Вероятно янките са били на Луната, ...
10.07.2012 21:53
Вероятно янките са били на Луната, но снимките са правени в земно студио, за да не се видят следи от друга цивилизация.
цитирай
5. sartorium - Разглеждал съм този въпрос с приятели , които са специалисти в областта на
10.07.2012 22:28
астрофизиката и космическите технологии . Американците кацнаха на Луната и това е факт . Най-малкото , липсата на опровержение от страна на руснаците , потвърждава това . Дали просто построиха ракета , обявиха пред света , че отиват на Луната и отидоха ? Не . Проектът беше засекретен (част от него все още е) , бяха направени десетки симулации (и заснети , разбира се , като много учени и днес се съмняват , че снимки от тези симулации са ни "пробутани" заедно с истинските , поради причини известни на шепа хора в НАСА и Пентагона) . Били са направени няколко опита да се кацне успешно на Луната - Светът видя само успешния опит . Разходите по това начинание бяха колосални - повече от 15000 души , работещи по изпълнението на проекта и над 730 000 000 000 долара (в сегашни пари) . Това са безумно много ресурси в жива сила и средства , хвърлени единствено за задоволяване на гордостта и егото на една нация . В днешно време нищо не може да оправдае подобен проект - светът е в задълбочаваща се криза , а на Луната няма нищо . Дори мечтите на писателите-фантасти за превръщането й в плацдарм на бъдещите ни космически завоевания се оказаха само фантазии - красиви и ободряващи , но безсмислени .
Защо не ходим постоянно до Луната , след като имаме технологията да го направим ? Защото това ще е като да си купите ферари в София , да отидете до Бургас с него , да вземете шепа пясък от морския бряг , да се върнете в София , да хвърлите ферарито на боклука , а пясъка гордо да задържите .
Темата , разбира се е дълга и бих могъл да говоря по всички точки засегнати в постинга (а те са само малка част от най-често коментираните въпроси относно кацането на Луната) , но истината е , че в момента ми е адски горещо и съм ужасно уморен (мисля че малко ме и мързи) , така че спасявайте се с ровене в нета и напрягане на собствените мозъци :-))
цитирай
6. анонимен - Тогава просто не са съществували ...
11.07.2012 08:20
Тогава просто не са съществували необходимите компютри, които да извъшват сложните маневри. Всичко е холивудска продукция. Американците прекалено много залагат на фукнята и шоуто, затова не може да им си вярва в нищо.
цитирай
7. razkazvachka - Има и други "филмчета" - случи ми се да гледам едно, което е прието за "истинското" -
11.07.2012 09:42
при една учебна презентация в щатите... 1. там нямаше толкова много снимки, 2. не бяха цветни, 3. играта с флага - също липсваше...

Но на филмчето, показано тук са монтирани символите на щатите и на човека - монтажът е плачевен - повърхност, която задържа отпечатък от обувка, не може да отрази отпечатък от излитане на модул... А и най-впечатляващите снимки от космоса е известно, че са художествено модифицирани... Точно съветските фотографи са майстори в промяната на стари чернобели фотографии и те би трябвало да познават от пръв поглед кое не е истинско в една снимка - като онези, дето си мушкаш главата и изпращаш картички на приятелите от някой тропически плаж... И - да: аргументът за трудността на кацането на луната - кацали са вероятно и от двете страни, но е било нещо, не за пред хора... Сега има станции, които се виждат нощем с просто око - и те са огромно натоварване за земната технология... Сега текат снимки от Марс от преди 4 - 7 години с предупреждението, че широкоекранната снимка е сбор от много, насложени заедно... Що се отнася до компютрите - имало е, но не се вместват в нашите представи.... Изобщо, историята е нещо, което се променя ежедневно, ежечасно и в масов мащаб...

Много хубава идея да се пусне това филмче - раздвижва мозъка!
цитирай
8. starotomagare - Преди време попаднах на някакъв клип с испански коментар.
11.07.2012 11:08
Той показваше подробно как американски астронавти разглеждат някаква отдавна изоставена постройка на луната.Твърдеше се ,че предварително са я забелязали и този полет е бил специално предназначен за нейното изучаване и кацането е било наблизо.Твърдеше се ,че това са кадри разсекретени или изтекли от НАСА.Не зная колко от всичко това е истина а и нямам повече данни за клипа защото го гледах преди няколко години и на чужд компютър.Някой гледал ли го е ?
цитирай
9. deathmetalverses - И на мен ми изглежда монтаж този споменат от Вас, колега, клип -
11.07.2012 13:17
starotomagare написа:
Той показваше подробно как американски астронавти разглеждат някаква отдавна изоставена постройка на луната.Твърдеше се ,че предварително са я забелязали и този полет е бил специално предназначен за нейното изучаване и кацането е било наблизо.Твърдеше се ,че това са кадри разсекретени или изтекли от НАСА.Не зная колко от всичко това е истина а и нямам повече данни за клипа защото го гледах преди няколко години и на чужд компютър.Някой гледал ли го е ?


защото официално мисия "Аполо 20" през 1972 г. с руски (Алексей Леонов) и американски екипаж (2-ма астронавти) не съществува...

Но нека не забравяме, скъпи колеги съблогери, че Вернер фон Браун е казал : "Беше ни показано ясно, че присъствието ни там (на Луната) е нежелателно. Засега не мога да говоря повече по този въпрос".

Много Ви благодаря на всички за прочита и коментарите!

Аз съм по-скоро привърженик на "Истината е някъде там" (Крис Картър, "Досиетата Х")

От друга страна, ако можехме да получим категоричен отговор на всичките си въпроси, или ако можехме да знаем предварително какво може да се случи в живота ни - хмммм, едва ли щеше да ни е интересно да живеем ...........
цитирай
10. watchtowerman - Всички големи астрономически обсерватории в света
12.07.2012 14:02
ползват оставените на Луната от американските астронавти лазерни отражатели, чрез които се определя разстоянието от Земята до Луната с точност до сантиметър.
цитирай
11. ok3223 - Eлемантарно Уотсън...
12.07.2012 14:54
И ЛИПСА НА ЕЛЕМЕНТАРНО УМЕНИЕ ЗА ЛОГИЧНО МИСЛЕНЕ на хора като теб.
Къде е техниката, с която янките преди 50 години били кацали и излитали от луната.
Няма и следа от нея. Най-доброто като космическа техника, с което САЩ са разполагали до днес(цели 50 год след холивудските кацания на луната) са СОВАЛКИТЕ.
2 от които изгоряха заедно с екипажите На орбити около земята, а поради опасности от аварии на останалите, те бяха спрени от полет и бракувани.
МОЖЕЛ ЛИ Е, МОЖЕЛ ЛИ Е СЪС СОВАЛКА ЛУЙ АРМСТРОНГ ДА ОТИДЕ И СЕ ВЪРНЕ ОТ ЛУНАТА.
Днес американските космонавти отиват и се връщат до международната космическа станция, която обикаля в орбита около земята с руски РАКЕТИ, за което съответно си плащат.
Китайците обявиха програма, с която са запланували до 2020 год кацане на китайски астронавти на луната.
Американците също обявиха, че около 2020 год. щели да
"повторят" полетите до луната. Тази година съобщиха в пресата , че се отказват от този проект.
Полетите са Аполо са блъф. Всичко се разиграва в студия на Холивуд и в близката пустиня. Нямало е техника с която да се разобличи лъжата.
С откриването на спътниците-шпиони, които снимат всичко ставащо на земята 24 часа в денонощието, с каквито разполагат Русия, САЩ, Китай и кой ли не, АМЕРИКАНСКИТЕ "ПОЛЕТИ" ДО ЛУНАТА СПИРАТ ЗА 50ГОД. ТА ДО ДНЕС.
Това е най-голямата блъф-лъжа сервирана на светът от САЩ.
Забавното е, че много хора и днес още не могат да я схванът, проумеят и преглътнат.
На това разчита и днес американската пропаганда.
цитирай
12. strrelez - Руснаците - най-силния коз на конспираторите.
13.07.2012 16:35
Въпреки стотиците много силни и достоверни доказателства, че" полетите" до Луната на НАСА са филмова продукция, все таки остава един силен коз в полза на "белийвърите" и това е руснаците. Те казват, ами защо руснаците казват "ДА, ЛЕТЯХА, ако е имало измама, нали първо те щяха да ревнат, освен това са имали и техника и разузнаване да следят американците".
Отговорът на този (а и много други) въпроси свързани с полетите до Луната можете да намерите на сайта: www.moonmovie.com ( отворете раздела FAQ)
И отговорът е следния, студената война е театро, което се разиграва на световната сцена от един сценарист, това е световния паричен (банков) елит. Те разделят света на 2 отбора - СИН и ЧЕРВЕН и определят сценария на всички техни битки. Така е било и при битката за космоса, останалото е само подробности.
А най-силният коз на скептиците си остава радиацията на космоса, който белийвърите по никакъв начин не могат да преборят. Цитат от moonmovie.com:
"If you want to get an idea of what Russia truly thought about sending astronauts to the moon. According to the book Journey To Tranquility: in 1963 Sir Bernard Lovell was given a tour of all Soviet observatories and space facilities. He was then instructed by the USSR to pass on the following message to NASA deputy administrator Hugh Dryden: "The Russians could see no immediate way of protecting cosmonauts from the lethal effects of solar radiation."
цитирай
13. анонимен - Погрешно поставен акцент. Не "Как кацнаха", а "Как отлетяха от Луната"
09.08.2012 13:08
Аз търся обяснение за по- сложния процес- излитането от една несигурна и неравна основа, с достатъчно гориво и техника за свързване и насочване. Този въпрос винаги е бил избягван. Знаете какви сложни съоръжения са необходими за постигане на точната траектория тук на земята, а там- ей тъй- на. Станало е, щом са живи! Наистина е любопитно какви са двойниците на онзи апарат, който е извел отново тежкия екипаж за обратния път.
цитирай
14. dimat - Някой вярва ли,че ако тези бандити бяха отишли на Луната,
06.06.2016 12:12
нямаше след това да си изградят една от поредните си военни бази,при това,най-ефективната - с "право мерене" щяха да изнудят цялата палнета и превърнат населението и в това,което направиха с индианците?!

Само това трябва да бъде достатъче аргумент в полза на твърдението,че тези световни фалшификатори не са стъпвали въобще на Луната.Убийството на повечето техни(нарочени за астронавти,"отишли" на Луната,само подкрепя техните обичайни способи,за отърваване от неудобни свидетели.(Ами ако нечия съвест "превърти" и той вземе,че разкаже на света за тази голяма лунна измама?)
Те затова съчняват и разпросттраняват фалшификации,за "бази на инвънземни на Луната,които не разрешават друг да стъпи там - демек,"ние затова повече не сме правили опити".
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: deathmetalverses
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 9568108
Постинги: 3153
Коментари: 5645
Гласове: 58743
Спечели и ти от своя блог!