Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.10.2022 11:48 - Владимир Путин: „За тях е критично важно всички Държави да предадат своя суверенитет на Съединените щати".
Автор: sthamanuviro Категория: Новини   
Прочетен: 3230 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Владимир Путин: „За тях е критично важно всички Държави да предадат своя суверенитет на Съединените щати".

 

image  

Защо Русия ще е непоколебима във военните си действия в бивша Украйна? Защото Руската Федерация в действителност е във война с Цивилизацията на Антихриста, която Левите Социалисти и Марксистите тихомълком и скришом от Народите в Западния Свят инсталираха в техните Държави!

В историческата си реч, произнесена на 30-ти Септември 2022 година по повод присъединяването на четирите Руски области: Донецката, Луганската, Запорожката и Херсонската, към Руската Федерация Президента Владимир Путин разкри истинското лице на злите Сатанистки Западни лидери, които ограбват Света и унищожават Човешките Свободи!

В пламенната си реч, напълно в тон с позицията на Русия спрямо Западната „Империя на Лъжите“, Руският Президент описа в ярки краски злините, които Сатанистките лидери, узурпирали управлението на Западните Държави, са извършвали и все още вършат, ограбвайки Народите, осакатявайки деца и цивилни жени и старци, скривайки историческите факти и заглушавайки истината.

Ето, по-важните части от речта на Владимир Путин:

Зад избора на милиони жители в Донецката и Луганската Народни републики, в Запорожието и Херсонска област стои нашата обща съдба и хилядолетна история. Хората са предали тази Духовна връзка на своите деца и внуци. Въпреки всички изпитания, те пренесоха през годините любовта си към Русия. И никой не може да унищожи това чувство в нас. Затова и по-възрастните поколения, и младите, родените след трагедията при разпадането на Съветския съюз, гласуваха за нашето единство, за нашето общо бъдеще.

През 1991 година в Беловежката гора, без да се допитат до волята на редовите граждани, представителите на тогавашния Партиен елит решиха да разрушат СССР и хората изведнъж се оказаха откъснати от Родината си. Това разпокъса, разчлени Народната ни общност, превърна се в Национална катастрофа. Точно както границите на Съюзните републики бяха нарязани зад кулисите след Революцията [от 1917 година – бел. прев.], така и последните лидери на Съветския съюз въпреки пряката воля на мнозинството от гражданите на референдума от 1991 година, унищожиха нашата велика страна, поставяйки Народите просто пред свършен факт.

Допускам, че те дори до края не са разбирали напълно какво правят и до какви последствия неминуемо в края на краищата ще доведе това. Но това вече не е важно. Няма Съветски съюз, миналото не може да се върне. Да, и Русия днес вече не се нуждае от това, ние не се стремим към това. Но няма нищо по-силно от решимостта на милиони хора, които по своята култура, вяра, традиции, език се смятат за част от Русия и чиито предци в продължение на векове са живели в една Държава. Няма нищо по-силно от решимостта на тези хора да се върнат в своето истинско историческо отечество.

В продължение на осем дълги години хората в Донбас бяха подложени на геноцид, обстрел и блокади, а в Херсон и Запорожието престъпно се опитваха да култивират ненавист към Русия, към всичко Руско. Сега, вече в хода на референдумите, Киевският режим заплашваше с разправа и смърт учителите, жените, работещи в Избирателните комисии, сплашваше с репресии милиони хора, дошли да изразят волята си. Но несломения Народ на Донбас, Запорожието и Херсон си каза думата.

Искам Киевските власти и техните действителни господари на Запад да ме чуят, така че всички да запомнят това: хората, живеещи в Луганск и Донецк, Херсон и Запорожие, стават наши граждани завинаги.“...

 

 

image
 

 

„Нашите сънародници, нашите братя и сестри в Украйна – скъпа част от нашия обединен Народ, видяха с очите си какво управляващите кръгове на така наречения Запад готвят за цялото Човечество. Тук, те всъщност просто захвърлиха маските си и показаха истинския си Духовен мир.

След разпадането на Съветския съюз Западът реши, че Светът, всички ние, завинаги ще трябва да търпим неговия диктат. Тогава, през 1991 година, Западът очакваше, че Русия няма да се съвземе от подобни сътресения и ще се разпадне от само себе си. Да, това почти се случи – помним 90-те, страшните 90-те: гладни, студени и безнадеждни. Но Русия устоя, възроди се, укрепна и отново зае полагащото й се място в Света.

При това през всичкото това време Западът търсеше и продължава да търси нов шанс да ни удари и да отслаби и унищожи Русия, за което винаги е мечтал, да разцепи Държавата ни, да настрои Народите един срещу друг, да ги обрече на бедност и изчезване. Те мира не могат си намерят, че в Света има такава велика, огромна Държава със своята територия, Природни богатства, ресурси, с Народ, който не умее и никога няма да живее под чужда заповед.

Западът е готов да прекрачи всичко, за да запази тази неоколониална система, която му позволява да паразитира, фактически, да ограбва Света, посредством властта на долара и технологичния диктат, да събира от Човечествот реален данък, да извлича основния си източник на незаработено благополучие – рентата на Хегемона. Поддържането на тази рента е техният основен, истински и абсолютно користен мотив. Ето, затова на техните интереси отговаря тоталната десуверенизация. Оттук идва и агресията им към Независимите държави, към традиционните ценности и самобитните култури, опитите за подкопаване на международни и интеграционни процеси извън техния контрол, както и новите Световни валути и центрове на технологично развитие. За тях е критично важно всички Държави да предадат своя суверенитет на Съединените щати.

Управляващите върхушки на някои Държави доброволно се съгласяват да направят това, доброволно се съгласяват да станат васали [като България – бел. прев.], а други са подкупвани и сплашвани. А ако не се получи, те унищожават цели Държави [Либия, Ирак, Афганистан, Сирия и десетки други – бел. прев], оставяйки след себе си хуманитарни катастрофи, бедствия, руини, милиони съсипани, осакатени Човешки съдби, терористични анклави, зони на Социални бедствия, протекторати, колонии и полуколонии. Не ги интересува, стига да получават своята изгода.

Искам още веднъж да подчертая, че именно в алчността, в намерението да запази своята от нищо не ограничавана власт, се крият истинските причини за хибридната война, която „колективният Запад“ води срещу Русия. Те не ни желаят свободата, а искат да ни видят колония. Те не искат равноправно сътрудничество, а грабеж. Искат да ни видят не като Свободно общество, а като тълпа бездушни роби.

За тях пряка заплаха е нашата мисъл и философия и затова те посягат на нашите философи. Нашата култура и изкуство са опасност за тях, затова се опитват да ги забранят. Нашето развитие и просперитет също е заплаха за тях – конкуренцията расте. На тях Русия изобщо не им трябва, тя е нужна на нас.

Бих искал да ви напомня, че претенциите за Световно господство в миналото са били разбивани неведнъж от смелостта и устойчивостта на нашия Народ. Русия винаги ще си остане Русия. Ние и сега ще защитим и нашите ценности, и нашата Родина.

Западът разчита на безнаказаност, на това, че всичко ще му се размине. В интерес на истината, досега всичко му се е разминавало. Споразуменията в областта на стратегическата сигурност отидоха в кошчето, споразуменията, постигнати на най-високо политическо ниво, бяха обявени за измислица, твърдите обещания за неразширяване на НАТО на Изток, щом нашите бивши ръководители им повярваха, се превърнаха в мръсна измама, договорите за противоракетната отбрана и ракетите със среден и по-малък обсег бяха едностранно нарушени под фалшив претекст.

Всичко, което чуваме от всички страни, е: „Западът поддържа ред, основан на правила“. Откъде са ги взели [правилата]? Кой изобщо ги е виждал тези правила? С кого са съгласувани? Слушайте, това са просто някакви глупости, чиста измама, двойни или вече тройни стандарти! Просто е предназначено за глупаци.

Русия е велика хилядолетна Държава, Държава-цивилизация и няма да живее по такива манипулирани фалшиви правила.

Именно така нареченият Запад потъпка принципа за ненарушимост на границите, а сега по свое усмотрение решава кой има право на самоопределение и кой – не, кой не е достоен за него. Защо те решават така, кой им е дал това право – не е ясно. Сами са си го дали.

Ето защо дива злоба предизвиква у тях изборът на хората в Крим, в Севастопол, в Донецк, Луганск, Запорожието и Херсон. Този Запад няма никакво морално право да дава оценки, нито даже да гъкне за свобода на демокрацията. Няма и никога не е имал!

Западните Елити отричат не само Националния суверенитет и Международното право. Тяхната хегемония има ярко изразен характер на Тоталитаризъм, Деспотизъм и Апартейд. Те нагло делят Света на свои васали, на така наречените цивилизовани страни и на всички останали, които по замисъл на днешните Западни расисти трябва да попълнят списъка на варварите и диваците. Лъжливите етикети: „мошеническа Държава“, „авторитарен режим“ – вече са готови, те заклеймяват цели Народи и Държави, и в това няма нищо ново. Нищо ново няма в това: Западните елити си остават, каквито са били – колонизаторски. Те дискриминират и разделят Народите на „първи сорт“ и „други сортове“.

Ние никога не сме приемали и няма да приемем такъв Политически национализъм и расизъм. Какво, ако не расизъм, е русофобията, разпространявана сега по цял Свят? Какво, ако не расизъм, е безапелационната убеденост на Запада, че неговата цивилизация, неолибералната култура, е неоспорим образ за целия Свят? „Който не е с нас, е против нас“. Всичко това звучи даже странно.

Дори покаянието за собствените си исторически престъпления Западните Елити прехвърлят на всички останали, изисквайки и от гражданите на своите страни, и от всички Народи да бъдат виновни за неща, към които нямат никакво отношение, например за периода на колониалните завоевания.

Струва си да се напомни на Запада, че той е започнал колонизаторската си политика още в периода на Средновековието, а след него последва Световната търговия с роби, геноцида на индианските племена в Америка, разграбването на Индия, Африка, войните на Англия и Франция срещу Китай, в резултат на които той беше принуден да отвори вратите си за търговията с опиум. Това, което те направиха, бе да пристрастят към наркотиците цели Народи, целенасочено да изтребват цели Етноси заради обработваема земя и ресурси, да организират истински лов на хора, като че са зверове. Това е против самата Човешка природа, Свободата и Справедливостта.

А ние, ние се гордеем с това, че през XX-ти век именно нашата страна оглави антиколониалното движение, което отвори пред много Народи в Света възможност за развитие, за това да се намали бедността и неравенството, да се победят глада и болестите.

Подчертавам, че една от причините за многовековната русофобия, за нескриваната злоба на тези Западни Елити по отношение на Русия, всъщност се състои в това, че ние не позволихме да ни повлекат в периода на колониалните завоевания и заставихме Европейците да провеждат взаимоизгодна търговия. Успяхме да постигнем това като създадохме в Русия силно централизирана Държава, която се развиваше и укрепваше според великите Нравствени ценности на Православието, Исляма, Юдаизма и Будизма, на достъпните за всички Руска култура и Руско слово.

Известно е, че нееднократно са се кроили планове за интервенции в Русия, опитвали са се да използват и смутното време в началото на XVII-ти век, и периода на вълненията след 1917 година – не успяха. До богатствата на Русия Западът все пак успя да се домогне в края на XX-ти век, когато Държавата беше разрушена. Тогава ни наричаха и приятели, и партньори, а всъщност се отнасяха с нас като с колония – от страната бяха източени трилиони долари, по най-различни схеми. Всички ние помним всичко и нищо не сме забравили.

И в тези дни хората в Донецк и Луганск, в Херсон и Запорожието, се произнесоха за възстановяване на нашето историческо единство. Благодарим!

Западните Държави от векове твърдят, че носят на другите Народи и Свободата, и Демокрацията. Всичко е точно обратното: вместо Демокрация – подтисничество и експлоатация, вместо Свобода – поробване и насилие. Целият Еднополярен Световен Ред по своята същност е антидемократичен и несвободен, той е изцяло лъжлив и лицемерен.

САЩ е единствената Държава в Света, която два пъти е употребявала ядрено оръжие, унищожавайки Японските градове Хирошима и Нагасаки. Между другото, те създадоха прецедент.

Ще напомня и за това, че САЩ заедно с Англичаните превърнаха в руини, без всякаква военна необходимост по време на Втората световна война Дрезден, Хамбург, Кьолн и много други Немски градове. И това беше направено демонстративно, без каквато и да е, повтарям, военна необходимост. Целта беше само една, както и в случаите с ядрените бомбардировки в Япония, да заплашат и нашата страна, и целия Свят.

САЩ оставиха страшна следа в паметта на Народите на Корея и Виетнам с варварското си „килимно бомбардиране“, с използването на Напалм и химическо оръжие.

И до този момент те фактически са окупирали Германия, Япония, Република Корея, а и други страни, като при това цинично ги наричат равноправни съюзници. Слушайте! Интересно, що за съюзничество е това? Целият Свят знае, че ръководителите на тези страни са следени, на първите Личности в тези Държави се поставят подслушвателни устройства не само в служебните, но и в жилищните им помещения. Това е истински позор. Позор и за тези, които го вършат, и за тези, които мълчат като роби и безропотно понасят тази грубост.

Заповедите и грубите, оскърбителни навиквания по адрес на своите васали, те наричат „Евроатлантическа солидарност“, а разработването на биологическо оръжие, опитите с живи хора, в това число и в Украйна, „благородни медицински изследвания“.

Именно със своята разрушителна политика, войните, грабежите, те провокираха днешното колосално напрежение от миграционните потоци. Милиони хора търпят лишения, издевателства, загиват хиляди, опитвайки се да се доберат до същата тази Европа.

Ето, сега, те изнасят хляба от Украйна. Къде отива той под предлог „да обезпечим продоволствената безопасност на най-бедните страни в Света“? Къде отива? Всичко отива в същите тези Европейски страни. Само пет процента са отишли в най-бедните Държави в Света. Отново поредната измама и откровена лъжа.

Американският Елит, фактически, просто използва трагедията на тези хора за отслабване на конкурентите си, за разрушаване на Националните Държави. Това засяга и Европа, това засяга и идентичността на Франция, Италия, Испания и други страни с многовековна история.

Вашингтон все иска нови санкции срещу Русия и мнозинството от Европейските политици се съгласяват с това. Те нали ясно разбират, че САЩ, прокарвайки пълно отказване на ЕС от Руските енергоносители и други ресурси, практически води до деиндустриализация на Европа, до пълно завладяване  на Европейския пазар. Всички те разбират, тези Европейски Елити, всичко разбират, но предпочитат да обслужват чужди интереси. Това вече не е лакейство, а откровено предателство към Народите им. Но Бог да е с тях, това си е тяхна работа.

Но на Англосанксонците вече не им стигат санкциите, те преминаха към диверсии, невероятно, но факт. Организирайки взривяването на международните газови магистрали „Северен поток“, преминаващи по дъното на Балтийско море, фактически пристъпиха към унищожаване на Общоевропейската енергийна инфраструктура. Очевидно е за всички за кого е изгодно това. За когото е изгодно, той го е и направил, разбира се.

Диктатът на САЩ се основава на грубата сила, на юмручния закон. Понякога е красиво опаковано, понякога е без всякаква опаковка, но същността е една и съща – юмручното право. Оттук идва и разгръщането и поддържането на стотици военни бази във всички краища на Света, разширяването на НАТО, опитите за сключване на нови и нови военни алианси, като AUKUS и други подобни. Тече активна работа и за създаването на военно-политическа връзка Вашингтон-Сеул-Токио. Всички онези Държави, които притежават или се стремят да притежават истински стратегически суверенитет и са способни да отхвърлят призива на Западната хегемония, автоматично се причисляват в редиците на враговете.

Именно на тези принципи се градят военните доктрини на САЩ и НАТО, изискващи ни повече, ни по-малко от пълно господство. Западните Елити представят неоколониалните си планове също така лицемерно, дори с преструвка за миролюбие, говорят за някакво въздържане и с подобни лукави слова се лутат от една стратегия в друга, но всъщност те означават само едно: подриване на всички суверенни центрове на развитие.

Вече сме слушали за удържането на Русия, Китай и Иран. Предполагам, че на ред са и други страни от Азия, Латинска Америка, Африка, Близкия Изток, а също и сегашните партньори и съюзници на САЩ. Та нали знаем: само нещо да не им хареса, те въвеждат санкции и срещу съюзници – ту срещу една банка, ту срещу друга, ту срещу една компания, ту срещу друга. Това вече е практика и тя ще се разширява. Под техния прицел се намират всички, в това число и нашите най-близки съседи – страните от ОНД.

Наред с това Западът явно и вече отдавна взима желаното за действително. Така, затягайки санкционния блиц-криг срещу Русия, те предполагаха, че отново ще успеят да строят целия Свят по тяхна команда. Но, както се оказа, тази така радостна перспектива възбуди далеч не всички, освен завършените политически мазохисти и почитателите на други нетрадиционни форми на международните отношения. Повечето Държави отказват да „козируват“, а избират разумния път на сътрудничество с Русия.

Такова непокорство Западът явно не е очаквал от тях. Просто са свикнали да действат по шаблон, да взимат всичко безцеремонно, с изнудване, с подкупи и със заплахи, убеждавайки себе си, че тези методи ще работят вечно, буквално, те са закостенели и застинали в миналото.

Подобна самоувереност е пряко породена не само от прословутата концепция за собствената изключителност, макар и това, разбира се, да буди просто удивление, но и от истинския „информационен глад“ на Запад. Наистина те са се удавили в океана от митове, илюзии и фалшификати, използвайки безгранично агресивна пропаганда, лъжат безразсъдно, като Гьобелс. Колкото по-невероятна е лъжата, толкова по-бързо ще повярват в нея – ето, така действат, на този принцип.

Но не можеш да нахраниш хората с напечатани Долари и Евро. Не можеш да ги нахраниш с тези хартийки, а с виртуалната, надута капитализация на Западните Социални мрежи не можеш да отоплиш жилище. Всичко това, за което говоря, е важно. Но не по-малко важно е и това, което току-що беше казано: с хартийки никого не можеш да нахраниш – трябват продоволствия, и с тези надути капитализации също никого няма да отоплиш – трябват енергоносители.

Заради това, на политиците в същата тази Европа ще се наложи да убеждават гражданите си да ядат по-малко, да се мият по-рядко, а вкъщи да се обличат по-топло. А онези, които започнат да задават справедливи въпроси: „Всъщност, защо е така?“ – незабавно ще бъдат обявени за врагове, екстремисти и радикали. Превключват стрелките към Русия, казват: ето, казват те, кой е източникът на всичките ви беди. Пак лъжат.

Това, което искам особено да отбележа, да подчератя: има всички основания да се предполага, че Западните Елити не смятат да търсят конструктивни изходи от Световната продоволствена и Енергийна криза, която възникна по тяхна вина, именно по тяхна вина, в резултат на тяхната многогодишна политика далеч преди нашата специална военна операция в Украйна, в Донбас. Те не смятат да решат проблемите с несправедливостта и с неравенството. Има опасения, че са готови да използват други, обичайни за тях, рецепти.

И тук си струва да напомним, че Западът излезе от противоречията в началото на XX век посредством Първата Световна война. Печалбите от Втората Световна война позволиха на Съединените щати окончателно да преодолеят последствията от Голямата депресия и да станат най-голямата Икономика в Света, да наложат на Земята властта на долара като Световна резервна валута. А назрялата криза през 80-те години, а в 80-те години на миналия век кризата също се обостри, Западът до голяма степен преодоля пак за сметка на присвояването на наследството и ресурсите на разпадналия се в края на краищата Съветски съюз. Това е факт.

Сега, за да се измъкнат от поредната примка от противоречия, на тях им е нужно, каквото и да става, да сломят Русия, и другите Държави, избрали суверенния път на развитие, за да могат още повече да грабят чуждите богатства и по този начин да прикрият и да потулят следите си. Ако това не се случи, не изключвам да се опитат по всякакъв начин да доведат системата до колапс, на който може да се припише всичко, или, не дай си Боже, да решат да използват известната формула „войната ще отпише всичко“.

Русия разбира своята отговорност пред Световното общество и ще направи всичко, за да вразуми тези горещи глави.

Очевидно е, че днешният неоколониален модел в крайна сметка е обречен. Но повтарям, че неговите действителни господари ще се държат за него до край. Те просто нямат какво друго да предложат на Света, освен запазването на все същата система на грабеж и рекет.

Всъщност, те плюят на естественото право на милиарди хора, по-голямата част от Човечеството, на Свобода и справедливост, на това сами, самостоятелно да определят бъдещето си. Сега, те изцяло преминаха към радикално отричане на Нравствените норми, Религията  и семейството.

Хайде да си отговорим сами на много прости въпроси. Сега искам да се върна на това, което казах, искам да се обърна и към всички граждани на страната, не само към тези колеги, които се намират в залата, а към всички граждани на Русия: нима ние искаме тук, в нашата страна, в Русия, вместо мама и татко да има „родител номер едно“, „номер две“, „номер три“. Там вече съвсем се побъркаха! Нима ние искаме в нашите училища от началните класове на децата да се налагат извращения, които водят до деградация и отмиране? Да им втъпляват, че освен жените и мъжете вероятно съществуват и още някакви джендъри и да им предлагат да си направят операция за смяна на пола? Нима искаме всичко това за нашата страна и за нашите деца? За нас всичко това е неприемливо, ние имаме друго, свое бъдеще.

Повтарям, диктатурата на Западния Елит е насочена срещу всички Общества, в това число и срещу Народите на самите Западни Държави. Това е предизвикателство за всички. Такова пълно отрицание на Човека, разрушаване на вярата и на традиционните ценности и потискане на Свободата придобива чертите на „обратна религия“ – откровен Сатанизъм. В Проповедта на планината Иисус Христос, изобличавайки лъжепророците, казва: „По плодовете им ще ги познаете.“ И тези отровни плодове вече са очевидни за Човеците,  не само в нашата страна, но и във всички страни, в това число за много хора и в самия Запад.

Светът встъпи в период на революционни трансформации, те имат фундаментален характер. Формират се нови центрове на развитие, те представляват мнозинството, мнозинството!, от Световното общество и са готови не само да заявят своите интереси, но и да ги защитават, и в многополярността виждат възможност да укрепят суверенитета си, а значи и да получат истинска Свобода, историческа перспектива, свое право на самостоятелно, творческо и самобитно развитие, на хармоничен процес.

В целия Свят, в това число в Европа и в Съединените щати, както вече казах, ние имаме много съмишленици, и ние чувстваме, ние виждаме тяхната подкрепа. Вътре в най-различни страни и Общества вече се развива Освободително по своя характер, антиколониално движение срещу еднополярната хегемония. Числеността му само ще расте. Именно тази сила ще определя бъдещата Геополитическа реалност.

Уважаеми приятели!

Днес, ние се борим за справедлив и Свободен път, преди всичко за нас самите, за Русия, за това диктатът, деспотизмът завинаги да останат в миналото. Убеден съм, страните и Народите разбират, че политика, построена на изключителността на когото и да било, на потисничество на другите култури и Народи, по своята същност е престъпна, че ние трябва да обърнем тази позорна страница. Започналият колапс на Западната хегемония е необратим. И отново ще повторя: вече няма да е както преди.

Полесражението, на което ни призова съдбата и историята, е сражение за нашия Народ, за голямата историческа Русия. За голямата историческа Русия, за бъдещите поколения, за нашите деца, внуци и правнуци. Ние сме длъжни да ги защитим от поробването, от чудовищните експерименти, които са насочени към осакатяване на тяхното съзнание и Душа.

Днес, ние се сражаваме, за да не може никога на никого да дойде на ум, че Русия, нашият Народ, нашият език, нашата култура могат да се вземат и зачеркнат от историята. Днес, на нас ни е нужна консолидация на цялото Общество и в основата на такава сплотеност могат да бъдат само суверенитетът, Свободата, съзиданието и справедливостта. Нашите ценности са: Човеколюбието, милосърдието и състраданието.

 

image  

Подборка и превод: СТАМАТ












Гласувай:
4


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sthamanuviro
Категория: История
Прочетен: 393398
Постинги: 251
Коментари: 62
Гласове: 168