Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.03.2023 21:16 - 7 неща, които издават ниска интелигентност
Автор: tonsun Категория: Лични дневници   
Прочетен: 11206 Коментари: 6 Гласове:
26


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Ако високата интелигентност може да бъде скрита, за да не привлича твърде много внимание от хората, то ниската интелигентност е много трудна за прикриване. Психолозите са говорили за няколко неща, които показват явна липса на интелект при хората.
                                                image



Липса на чувство за хумор
Тук не става въпрос за способността да се шегувате и да забавлявате другите. Ниската интелигентност е, когато човек изобщо не разбира от шеги. Не се смее на почти нищо, защото не разбира иронията, не прави разлика между сарказма.



Само черно и бяло
Глупаците не могат да бъдат неутрални към хората. Те делят всички на добри и лоши. В повечето случаи това се случва на национален принцип, по пол, по статус и външен вид. Те не гледат на действията на човек и не се опитват да го опознаят по-добре.



Невъзможност за слушане
Глупаците говорят много, най-вече за себе си и проблемите си. Веднага щом събеседникът започне да говори за друго, глупавите хора веднага губят всякакъв интерес към разговора.


                                                      image

Невероятно самочувствие
Хората, които са лишени от ум, са много уверени в себе си. Те не се съмняват в думите и действията си, но това не се дължи на богат опит, а поради липсата му и нежелание да научат нещо ново, се страхуват да не изглеждат слаби.



Неуважение към другите
Глупавите хора са много груби с непознати, рядко казват „благодаря“ и „моля“. Често смятат, че всеки им е длъжен. Чуждите преживявания, чувства и емоции нямат значение за тях.



Без съмнение в собствената правота
Глупавите хора постоянно спорят с всички и доказват на всички, че са прави. Дори ако някой се опита да им обясни, че грешат, те настояват на своето си, защото не могат да си позволят да загубят спора, не могат да признаят, че грешат.



Опит за привличане на внимание
Глупаците се опитват да изглеждат по-ярки от другите хора. Те често говорят на висок глас или се смеят. Тесногръдите винаги се опитват да привлекат вниманието на другите. Нищо чудно, че казват, че лошите маниери са основният признак на глупостта
                  image

Постът е копиран от  https://happy-woman.bg/7-nestha-koito-izdavat-niska-inteligentnost/.

 




Гласувай:
26



1. martiniki - Магаренцето е прекалено сладко, за да илюстрира
27.03.2023 21:57
тъпите копелета, които изобщо не подозират, че може да има някой по-умен от тях! По Вонегът. Проблемът е глобален и нерешим. За жалост. Орбитите дори не се докосват! Всичко цитирано е точно така, но иди обясни на глупака, че е глупак@! Мне! Той изобщо не схваща колко е глупав! И това е откак свят светува.
цитирай
2. kvg55 - tonsun,
27.03.2023 22:08
Нискоинтелигентни, ама усещат и разбират подигравката и се сърдят.
цитирай
3. leonleonovpom2 - Здравей, Тони!
28.03.2023 09:54
Чудесно си подбрал отликите, издаващи нискоинтелигентния!
Всъщност, това е допълнение към шестата черта, за правотата
Нискоинтелигентният не се извинява, дори и при очевидна грешка? Смята ,че извинението бие на самочувствието му, излага го!
А нещата са прости, няма такава излагация! Човек греши, безгрешен е само бог!
Извинението е приземяване от витаенето в облаците!

Хубав ден!
цитирай
4. stiraks - И ти ли почна Бруте?
28.03.2023 10:48
„Интелигентност“ – способността на мозъка да събира и обработва информация. Измерва се както като обща способност, така и за колко време се извършва работата.

Ти обработи ли твоята информация преди да я постнеш у блога, а?

цитирай
5. valeska - „Всичко трябва да е красиво в чов...
28.03.2023 18:32
„Всичко трябва да е красиво в човека: лице, дрехи, душа и мисли“, казва Чехов. Животът показва, че изобщо не е трудно да принадлежиш към интелигенцията, но е по-трудно да си интелигентен. Интелигентността е морално понятие, тя е резултат от самовъзпитание, не може да се придобие без много вътрешна работа.
цитирай
6. shtaparov - Може да не е пълен, но е добър мате...
08.04.2023 19:05
Може да не е пълен,но е добър материал- поздравления! Аз бих добавил още една дори по-важна точка: липса на добра инициативност,която носи полза на твоята общност и в частност- на народа ни.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tonsun
Категория: Лични дневници
Прочетен: 536592
Постинги: 455
Коментари: 4587
Гласове: 9823
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031