Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
14.02.2013 21:26 - СВЕТИ ВАЛЕНТИН ... Тъмната и светлата страна (+ "ОКЕАН ЛЮБВИ" на Сергей Глинкин)
Автор: deathmetalverses Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3156 Коментари: 3 Гласове:
11

Последна промяна: 15.02.2013 11:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Нека видим и двете страни (тъмна и светла) на “Празника на Влюбените”, свързван с името на скандалния християнски светец Валентин, за когото няма никакви исторически данни, че е съществувал реално преди 8-ми век (за разлика от Иисус Христос, примерно, против чиято ЕРЕС има бележки на двама уважавани РАВИНИ в "Мишна"!!!). За да се измъкне от тъмницата на Клавдий (Кога е живял император Клавдий? В първи век от Новата ера!!!), този ГЕРОЙ... съблазнява ... СЛЯПАТА щерка на главния надзирател !!! 
(Самата Католическа църква променя  14 февруари на Ден за почитане делото и паметта на светите братя равноапостоли Константин - Кирил Философ и Методий.)
Що се отнася до Древния Рим, то на 14-15 февруари там са отбелязвали с диви оргии СЕКСА с ЖИВОТНИ и са пребивали до смърт млади момичета, преобличайки се в животински кожи. (Повече за “тъмната страна”  - гледай първия клип).
А за всички останали блогери, които празнуват – поздравът ми е вторият -  “Океан любви” – изпълнява Сергей ГЛИНКИН, песента е много красива!!!   Здравко Б. Спасов







Гласувай:
11


Вълнообразно


1. kasnaprolet9999 - Любовта се предизвиква от една и ...
14.02.2013 22:14
Любовта се предизвиква от една и съща енергия, но има различни проявления, в зависимост от степента на нашето развитие-най-ниското ниво е секса и не се очудвай, че навремето нещата са били толкова груби. Съвременното обшество чества празника много по-различно и това е обяснимо с израстването на човечеството по пътя на спиралата. Ако имахме български празник на влюбените, нямаше толкова да тачат католическият- Св. Валентин. То за любовта няма прегради и е без значение религиозния отенък, важна е идеята, та в този ред на мисли не пропускам да им кажа по нещо полезно в негова чест.
цитирай
2. kasnaprolet9999 - Ето легендата за Св. Валентин
14.02.2013 23:01
stela50.blog.bg/lichni-dnevnici/2013/02/14/za-liubovta-nazdrave.1053307
цитирай
3. deathmetalverses - Благодаря ти за отзива, Пролет! Съгласен съм напълно с теб. Но:
15.02.2013 11:35
Всички неща имат по две страни, като например, откритията и изобретенията - могат да се прилагат за унищожение на човешкия род, но и за възвисяването на духа ни, както и за подобряване на бита. С ножа можеш да режеш кашкавал и масло, или ябълка, но може да заколиш и агне, нали така? В интернет можеш да си правиш справки, да научиш хубави неща, да си напишеш дипломната работа, да комуникираш с целия свят чрез безплатна поща, но и да гледаш .... убийства на деца или много други мръсни отвратителни сцени на (сексуално) насилие и унижения, от които да повърнеш. СЪЩО - БЕЗПЛАТНО!!!
Така че относно "СВЕТИ ВАЛЕНТИН" аз не заемам страна, но, понеже не ми харесва КОМЕРСИАЛИЗАЦИЯТА на ВСИЧКИ РЕЛИГИОЗНИ ПРАЗНИЦИ, реших, че е редно да се чуят и някои нелицеприятни истини (или - лични мнения на привърженици и противници на празника; нашата Православна църква, към която принадлежа, например, не възприема този празник и тази скандална историческа личност, но протестантите безскрупулно трупат капитал от продажбата на "валентинки"). Ако се върнем в миналото, Иисус изгони ТЪРГАШИТЕ на реликви и култови предмети от Йерусалимския храм, според Евангелията, защото, ПРОТИВНО на ЗАКОНА, и в ШАБАТА, когато трябвало да ПОЧИВАТ, те трупали печалба от продажба на жертвени гълъби.., агънца и т.н., които свещениците - левити КОЛЕЛИ, за да ... почетат ЙЕХОВА. НЕ харесвам и КОЛЕНЕТО на АГЪНЦА по ГЕРГЬОВДЕН, както и на прасенца по КОЛЕДА - НЕ МОЖЕ в името на Бога на ЛЮБОВТА да се извършват КУЛТОВИ УБИЙСТВА!!!
Тогава с какво сме ПОІРАЗЛИЧНИ (ПО-ДОБРИ?!) от ЕВРЕИТЕ (за които враговете им твърдят, че убиват на Пасха християнски бебета?!)
В името на Бога на Любовта не МОЖЕ да се извършват ритуални убийства - както от почитателите на Божия ВРАГ - САТАНА, не трябва да се отнемат животи, за да ПОЧЕТЕМ Твореца на вселената и живота. Нито пък трябва да се печели от продажбата на СВЪРЗАНИ с ПОЧИТАНИЕТО на Всевишния култови предмети.
А ВСИЧКИ "РЕЛИГИОЗНИ" войни са с ЦЕЛ ГРАБЕЖ, за съжаление.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: deathmetalverses
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 9569731
Постинги: 3153
Коментари: 5645
Гласове: 58744
Спечели и ти от своя блог!