Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
23.02.2023 04:33 - КОМИЦИТЕ....и престъпниците..
Автор: mileidi46 Категория: Хоби   
Прочетен: 2180 Коментари: 3 Гласове:
5

Последна промяна: 23.02.2023 16:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 “Куклено шоу”, втори епизод.
Главни действащи лица - Статлър и Уолдорф, познати още като Старците в ложата.

Старецът вляво спонтанно се мята на самолета (който лети с пшенично гориво, за да пази околната среда) и пристига на изненадващо посещение в Кралството на Уолдорф.

Посещението е изненадващо, защото Статлър е важна клечка в собствената си страна, а в Кралството на Уолдорф отдавна се вихри война, падат бомби и свистят ракети. Демек, опасно е да се правят такива спонтанни посещения на бойно поле, без да вземат необходимите мерки.

Само че беловласият старец е смел и въобще не се интересува от някакви си бомби.
Не се интересува и от други работи, като например половин милион пострадали от земетресение съвсем наблизо или пък поредица токсични пожари в собствената му Земя на смелите и свободните.

Напразно му се молят нейните жители за реакция и съдействие вече седмици наред - какво тук значат някакви си тонове отровни химикали пред бедстващо другарче от другата страна на океана???

 Качва се дедо на хвъркатата машина и тутакси отива да окаже подкрепа на тези, които най-много се нуждаят от нея - статисти, сценаристи, сатанисти, глобалисти, трафиканти на деца, перачи на пари и бивши актьори. И докато се киска с тях насред руините на обсаденото от Кашчей Безсмъртни уолдорфско кралство, из поверените му земи се случват интересни неща, някои от които следните:


image Всички влакове са задължени със закон да пренасят токсични товари, дори и когато железопътната компания не желае или няма изгода от това;

image Влакове, пренасящи токсичен товар, са по закон свободни да го пренасят без обозначение “токсично” или “опасно”, ако пожелаят;

image Влакове, пренасящи токсичен товар, се обръщат с повод и без повод непрекъснато. Само за последния месец има 5 подобни инцидента, а за последната година - средно 1700.

image При инциденти с влакове, пренасящи токсичен товар, публична информация се изнася оскъдно, освен ако не се разчуе. (Също като в Европа). Тогава замърсените земи се насипват с пръст, на жителите на района се хвърлят 2-3 брошурки и 1-2 чека, и всичко е решено.

Спорадично се покриват болнични сметки, по телевизията се рекламират антихистамини или се снимат още серии на “Ерин Брокович”.

image Мерките за безопасност при железопътния транспорт прогресивно намаляват (а печалбите се качват), като последното отпадане се случва седмици преди поредния токсичен инцидент.

image Железопътната компания Norfolk Southern, виновна за натравянето на хора и природа в Охайо, и ръководена от видния член на WEF Alan Shaw, има богата история в разливането на петрол, олеум, сярна киселина или хлор из разни гори и села на америката, но това са дреболии, обикновено нещо.

Когато хората в страната започнат да ядат буболечки, съберат са да живеят на едно място като кокошки-носачки и минат на велосипеди, вместо на дизелови коли, всичко ще се нареди и планетата ще цъфне в люляк и жасмин. ---

И други несгоди преследват гражданите на статлъровите земи (пък и на световните като цяло), обаче за това си има време.

Сега най-важно е да се отиде на другия край на света и да се помогне на другаря по ложа, настоящ Спартак и бивш танцьор на токчета.

Вярно, че неговите територии не са така пострадали, както на съседна Тюркие, но всеки знае, че истински сериозните щети не се измерват в жертви и развалини, ами са морални.

За пострадалите при земетресения, натравяния и прочее нещастни инциденти си има неправителствени помагачи, докато правителствените са заети с далеч по-важната задача да поддържат кукленото си шоу.

Сетая брат

ДОКАТО ШОУМЕНИТЕ НИ ЛЮЛЕЯТ НА ЯДРЕНАТА ЛЮЛКА ....СВЕТЪТ  СЕ ОГЛЕЖДА  КАТО ДЕБИЛЕН....

image

image

image

image

Нов СТАРТ: Какво сигнализира решението на Русия да се оттегли от ядрената сделкА     Близо година след като Русия нахлу в Украйна, Путин каза, че Москва спира участието си в новия ядрен договор START. Как оценяват решението му анализаторите? Константинос Хасандринос 21 февруари 2023 г. 20:24 ч

„Русия преустановява участието си в Нов договор за намаляване на ядрените оръжия START“, обяви руският президент Владимир Путин във вторник сутринта (21/2) и - както обикновено - обвини Запада.

Новият СТАРТ е последният останал договор за контрол на ядрените оръжия между Русия и САЩ, който ограничава ядрените арсенали на двете страни.

Речта на Владимир Путин пред руския политически и военен елит обаче не е единствената точка, върху която трябва да се съсредоточим.

Лидерът на Кремъл обяви, че е подписал указ за "привеждане в бойна готовност на нови сухопътни стратегически сили" и предупреди, че Русия е готова да възобнови изпитанията на ядрени оръжия .

 

„Разбира се, няма да сме първите, които ще го направят“, побърза да изтъкне руският президент. „Но ако САЩ проведат тестове, ние ще го направим.“

„Изключително опасно“

Истината е, че договорът Нов СТАРТ премина през много "вълни". Миналия месец Вашингтон обвини Москва, че е нарушила споразумението, като е отказала проверка на експерти на своя територия.

Спирането на участието на Москва обаче повишава залозите .

„Става въпрос по-скоро за ядрено изнудване, но е изключително опасно“, смята Андрей Колесников от мозъчния тръст на Фондацията за международен мир „Карнеги“, „защото не можем да предвидим как ще се държи Путин в бъдеще и какво му е на ума“.

„За да избегнем ядрена война, е по-добре да имаме поне една рамка “, добавя той пред BBC .. „Със загубата на тази рамка ставаме свидетели на реалната заплаха от ядрена война.“

Също така сме свидетели на лидер на Кремъл, който не изразява никакво разкаяние или съжаление за решението си да нахлуе в Украйна.

 

Неговата „специална военна операция“ не върви по план, принуждавайки президента Путин да мобилизира стотици хиляди руснаци.

image

Путин "ще продължи"

Значи инвазията беше огромна грешка? Лошо изчисление ? Както отбелязва BBC, няма да чуете Путин да признае подобно нещо. Той продължава да прокарва своя разказ, че Западът е виновен за войната.

— Искам да повторя — каза той. "Те (Западът) започнаха войната. И ние използвахме и използваме всички средства, за да я спрем."

„Западните елити не крият, че целта им е да доведат Русия до стратегическо поражение. Какво означава това? Означава, че планират да превърнат конфликта с Украйна в глобална конфронтация. Ние го разбираме точно така. Ще реагираме И това е така, защото в този случай самото съществуване на страната ни е заложено на карта“.

Президентът Путин изрази увереност, че Русия може да преживее международните санкции и - въпреки западната подкрепа за Украйна - да излезе победител, в знак, че не търси компромис или изход .

 

„Той смята, че има резерви за продължаване на войната и конфронтацията. Това е лош знак“, отбелязва Андрей Колесников . "Той прекъсна всички връзки със западните страни. Той не е готов да сложи край на това бедствие. Той ще продължи."

image

Краят на официалния контрол върху въоръженията

New York Times следва примера , като се фокусира върху оттеглянето на Русия от Новия СТАРТ, което сигнализира края на ерата на официалния контрол върху оръжията.

В речта си Путин даде да се разбере, че Съединените щати няма да могат да инспектират руски ядрени съоръжения - ключов момент от сделката - и като цяло той прозвуча като лидер, който е поставил "надгробен камък" върху контрола на въоръженията на време на ескалация на конфронтацията със САЩ и НАТО.

Ако тази ситуация продължи, който и да седне в Овалния кабинет, когато договорът изтече след около 1000 дни, може да се изправи пред нова реалност , която на пръв поглед ще прилича на тази отпреди половин век, когато надпреварата във въоръжаването беше в разгара си и държавите могат да имат толкова ядрени оръжия, колкото искат.

Въпреки факта, че напоследък не се е променило много по отношение на инспекциите на ядрените съоръжения, тъй като те бяха спрени по време на пандемията от коронавирус - като САЩ все още имат картина на руския арсенал - има по-дълбока загриженост .

Петгодишното удължаване на Нов СТАРТ, за което Байдън и Путин се споразумяха през първия месец от президентството на Байдън, е единственото, което има съдържание. Това означава, че трябва да се положат основите на изцяло нов договор . И докато американски служители настояват, че искат да договорят нова сделка, изглежда все по-трудно да се направи това през следващите три години поради следните причини:

  • Първо, почти няма комуникация между двете страни.
  • Второ, доверието между САЩ и Русия практически не съществува.
  • Трето, договорът в настоящия си вид не обхваща ядрените оръжия, които човечеството е най-загрижено да бъдат използвани в конфликти като този в Украйна.

И накрая, постигането на ново споразумение само между Москва и Вашингтон вече няма смисъл за повечето експерти. Сега Пентагонът изчислява, че Китай, който бързо разширява своя арсенал, може да разработи 1500 оръжия в рамките на следващите дванадесет години, брой равен на арсеналите на САЩ и Русия.

 

По този начин, договор за контрол на въоръженията, който би оставил една от трите велики сили, би бил почти безполезен . И досега Китай не е проявил интерес да се присъедини към преговорите - ако е имало такива.

ИЗТОЧНИК;

https://www.news247.gr/kosmos/new-start-ti-simatodotei-i-apofasi-tis-rosias-na-apochorisei-apo-tin-symfonia-gia-ta-pyrinika.9948698.html?fbclid=IwAR

  =========================================================================
  • АМЕРИКАНСКИ НОВИНИ
  •  
  • 21 февруари 2023 г
Тръмп казва, че Обама стои зад въстанието на Майдана през 2014 г. в Украйна, което доведе до „залитане на САЩ на ръба на Третата световна война“

„В продължение на десетилетия имаме едни и същи хора, като Виктория Нуланд и много други като нея, обсебени от тласкането на Украйна към НАТО, да не говорим за подкрепата на Държавния департамент за въстанията в Украйна“, каза Тръмп.

image

Във видео, публикувано във вторник, бившият президент Доналд Тръмп се зарече да "почисти къщата от всички подпалвачи на войната и последните глобалисти на Америка", заявявайки, че администрацията на Обама стои зад въстанието на Майдана в Украйна, което се състоя през 2014 г.

„Третата световна война никога не е била по-близо, отколкото е в момента“, започна Тръмп.

„Трябва да изчистим къщата от всички войнолюбци и последните глобалисти на Америка в дълбоката държава, Пентагона, Държавния департамент и индустриалния комплекс за национална сигурност.“

 

Тръмп заяви, че една от причините „бях единственият президент от поколения“ да не започва война е, че „бях единственият президент, който отхвърли катастрофалните съвети на много от генералите, бюрократите и така наречените дипломати на Вашингтон, които само знаят как да ни вкарат в конфликт, но не знаят как да ни измъкнат."

„В продължение на десетилетия имаме едни и същи хора, като Виктория Нуланд и много други като нея, обсебени от тласкането на Украйна към НАТО, да не говорим за подкрепата на Държавния департамент за въстанията в Украйна“, каза Тръмп.

Тръмп добави, че тези хора „търсят конфронтация от дълго време, подобно на случая в Ирак и други части на света“.

„А сега се люлеем на ръба на Трета световна война.

По-късно Тръмп добави: „Нищо от това не извинява по никакъв начин възмутителното и ужасно нахлуване в Украйна преди една година, което никога нямаше да се случи, ако бях ваш президент, дори и с малък шанс“.

„Но това означава, че тук, в Америка, ние трябва да се отървем от корумпираното глобалистко естаблишмънт, което проваляше всяко голямо външнополитическо решение от десетилетия и това включва президента Байдън, чиито собствени хора казаха, че никога не е вземал добро решение, когато става дума да гледаш други страни и да гледаш войни."

Тръмп каза, че тези хора трябва да бъдат заменени с такива, които „подкрепят американските интереси“.

 

Кандидатът за президент за 2024 г. се зарече да превърне Държавния департамент, Пентагона и „институцията за национална сигурност“ в „много различно място“ до края на следващия си президентски мандат, ако спечели, за да „завърши мисията“, поставена в последния му срок.

 

„Никога не сме се справяли толкова добре. Също така ще спрем лобистите и големите изпълнители на отбраната да се намесят и да тласнат нашите висши военни и служители по националната сигурност към конфликт, само за да ги възнаградим, когато се пенсионират, с доходоносни работни места, получаващи милиони и милиони долара. Погледнете глобалистките войнолюбиви донори, които подкрепят нашите противници. Това е, защото те са кандидати за война", каза Тръмп.

Тръмп каза, че причината Съединените щати да не влизат в никакви конфликти по време на неговото президентство е, че „другите страни ни уважаваха“ и той възстанови армията. „Те не искаха да се забъркват със Съединените щати и сега ни се смеят.

 

„Можем да сложим край на конфликта в Украйна за 24 часа с правилното ръководство. В края на следващите ми четири години подпалвачите на война и измамите, както и провалите във висшите чинове на нашето правителство ще изчезнат и ще имаме нова група на компетентни служители по националната сигурност, които вярват в защитата на жизнените интереси на Америка преди всичко", заключи той.

източник:

https://thepostmillennial.com/trump-says-obama-was-behind-2014-maidan-uprising-in-ukraine-leading-to-the-us-teetering-on-the-brink-of-world-war-3?utm_campaign=64494&fbclid=IwAR31A1VBdtsHzAESc9nPPjGWaMVD01lRJESRhAjHNSho9U8mlE_7vqfuJYM

===================================================================

image

ГЛЕДАЙТЕ ВИДЕАТА!!!!
ПРЕВОД В НАСТРОЙКИТЕ...

 











Гласувай:
5



1. mileidi46 - https://www.youtube.com/watch?v=GCmeKZaAr7M
23.02.2023 05:28
КАКВО ТУК ЗНАЧИ НЯКАКВА ...ЯДРЕНА ВОЙНА?????
цитирай
2. kvg55 - mileidi46,
25.02.2023 10:14
"Първо, почти няма комуникация между двете страни".
Е, има едностранна комуникация – Байдън слуша речите на Владимир Владимирович.
цитирай
3. mileidi46 - https://www.facebook.com/bizar.karbadjo/videos/1212878016016230
27.02.2023 02:38
kvg55 написа:
"Първо, почти няма комуникация между двете страни".
Е, има едностранна комуникация – Байдън слуша речите на Владимир Владимирович.


Затова пак падна по стълбите на самолета като заминавал сега от Полша...:)))

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mileidi46
Категория: Хоби
Прочетен: 8321569
Постинги: 2045
Коментари: 15596
Гласове: 32617
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031