Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.11.2013 14:00 - Ние искаме само твоята душа - част 14-та
Автор: rozasaronova888 Категория: Други   
Прочетен: 5933 Коментари: 0 Гласове:
1



Rock"n" Roll-ьт е изключително повлиян от африканските култове. Във връзка с това „Encyclopedia Britannica" прави съвсем ясна констатация: „Африканските танци, водещи до обладаване от нечисти духове, достигнаха Новия свят... Танцуващите биват обсебени от африканското божество и започват да правят умопомрачаващи движения, които говорят за характера на това божество." 8

Специализираното списание „Medizin heute" (8/1982) помества една много показателна статия със заглавие „Музиката като наркотик и замърсител на околната среда":

 

„Виещите звуци на електрическата китара и трескавото стакато на барабаните карат нервите да вибрират и мисленето да спира. Бийт и рок музикантите превръщат повечето от младите си слушатели в крещяща уродливост, а изпадането в безсилие се приема за успех."

 

Лекарят д-р Е. Кнаул допълва: „Те губят контрол над телесните си функции. Състоянието на унес с тикове на отделни части от тялото, които напомнят епилептичните тикове, виденията, хапането, истеричният смях, подмокрянето и разкъсването на дрехите се приемат за щастливо и желано преживяване."

„Явно властта над „енергията", както медиите обичат да я наричат, масовата истерия, им се хареса много и те започнаха да се грижат за нейното разрастване. Затова рок музикантите бяха между първите, у които се появи това огромно желание да се отдадат на наркотиците, за да изпитат нещо повече, обърнаха се към магията и астрологията, за да имат база за разсъждения и действия. Те отдавна вече бяха в състояние да разбират какво всъщност правят. Който си спомня ранните интервюта с Elvis, Beatles или Stones, може да потвърди, че тогава те не бяха съвсем наясно и доста непохватно се опитваха да избегнат въпросите „защо" и „за какво" във връзка с тези истории." 9

Боб Ларсън, който преди да се обърне към Исус Христос, бе активен рок музикант, отбелязва загрижен:

„Сатана знае, че ако иска да работи пълноценно в тези последни дни преди Второто идване на Христос, трябва да спечели контрола над младежта. За целта използва хардрока, чрез който да завладее масово това поколение. Със собствените си очи съм виждал младежи, които са обладани от демони при танцуване на рокмузика. Това се наблюдава особено при момичетата. От една млада дама би трябвало да се очаква да запази приличие, когато танцува, но съм виждал момичета, които получават спазматични тикове, обясними само с проявата на демонична активност. В сърцето ми нахлуваше страх, когато виждах такива неща да се случват и по време на моята музика.

Един демон не е задължен да остане завинаги в една личност... Когато тя се остави в ритъма на рокмузиката, демонът е в състояние моментално да влезе в нея. Тогава той причинява морални и духовни щети, а после отново напуска личността. В петък и в събота вечер дяволът успява да постигне контрол над живота на хиляди млади хора."10

Накрая ще допълним: Прекалено висока музика, с постоянен „набиващ се" ритъм, благоуханни вещества, тъмнина, бързо сменящи се светлини, достатъчно много зрители, които се въодушевяват един от друг — това са най-съществените атрибути на всеки рокконцерт и всяка дискотека. Трябва да отбележим, че става дума за същите фактори, които влияят и при магическите действия, които довеждат участниците до състояние подобно на транс, когато те са податливи на хипноза и внушение и са открити за нахлуване в тях на нечисти духове. Замъгляването на мисленето и опиянението са инструменти на Сатана. Библията говори за трезвост и бдителност.

 

„Окултната експлозия"

 

,, И останалите човеци, които не бяха унищожени от тия язви, не се покаяха от делата на ръцете си, та да се не кланят вече на бесовете и на златните, на сребърните, медните, каменните и дървените идоли, които не могат нито да виждат, нито да чуят, нито да ходят; също не се покаяха нито от убийствата си, нито от чародеянията си, нито от блудствата си, нито от кражбите си." (Откровение 9:20-21)

Тук апостол Йоан показва в апокалиптична светлина помрачената същност на отвърналото се от Бога и излъганото от Сатана човечество, върху което връхлитат Божиите наказания Човекът, със своя горд и упорит дух, не мисли за покаяние и обръщане към Бога; не желае да предаде. Това е крайна степен на неуважение към Създателя и бунт против Него.

За това отстъпление в периода, който непосредствено предхожда завръщането на Исус, Библията ясно говори (II Солунци 2:3, Матей 24:37-39). То е свързано с извънредно разрастващото се беззаконие, т. е. потъпкването на Божиите наредби (Матей 24:12), Ако днес се огледаме в нашия свят, ще открием, че тези неща отдавна са започнали, дори и сред безбройните наричащи себе си християни. Свидетелството на вярващите християни и действието на Светия Дух все още възпират окончателната катастрофа. Описаните в Откровение на Йоан 9:20-21 признаци се очертават като постоянно засилващи се „пред земетръсове".

Забелязва се нарастващо втвърдяване на хората срещу Бога и Неговото Слово. Гордостта на човека от своята „просветеност" и научните философски постижения го възпират да се обърне към Бога.

Вместо това хората призовават своите любими идоли. Златни идоли: икономическата им мощ; железни идоли: тяхната техника и военен потенциал; каменни идоли: внушителните им постройки. На тях се осланят, на тях се доверяват.

Развратът, кражбата и убийството са станали нещо обичайно. Развратът, т. е. предбрачните и извънбрачните полови сношения днес се смятат за кавалерско престъпление. Заля ни порно вълна с помощта и на медиите. Ако може да се вярва на американските вестници, то в Америка на всеки 23 минути става убийство, на всеки 75 секунди става нападение и на всеки 10 секунди — кражба с взлом.

Магьосничеството и призоваването на демони. Под „призоваване на демони" трябва да се разбира нещо повече от призоваване на духа на времето, на идеологии и техните идеи. По-скоро с призоваването на демони и с магьосничеството е описана окултната катастрофа, която ще придобие апокалиптични размери. При това окултното въздействие на рокмузиката е само върхът на айсберга.

Любопитството на науките към тайнственото непрекъснато нараства и парапсихологията от години се радва също на постоянно нарастващ интерес. В Съединените щати се предлагат повече от сто курса по парапсихология. Книгите за медиуми със свръхестествени способности, за астрономия, за магии и вещици намират все повече читатели. В своята „История на науките за тайнственото" Фридрих В. Doucet констатира:

„Милиони хора, предимно от по-младата генерация, се насочват към различни секти, чиято същност на вяра има магьоснически характер и им обещава притежаването на магьоснически сили... Всичко неизследвано, необяснимо и зловещо има необичайна обаятелност. Така че напоследък можем да говорим за вълна от окултизъм." 1

Шаделман пише: „Днес окултизмът процъфтява. Това е учудващо, защото се смята, че нашето „просветено" време стои над всичко свръхсетивно. Дявол, демони, суеверия и магия са понятия, които модерният човек би трябвало да е преодолял. Вярващата в чистия разум теология извърши своето, за да представи нещата от същия вид като остарели и недействителни." 2

Модерната теология, устроена материалистично, съвсем не е без вина за разцвета на окултизма и Ос Гинес забелязва това:

„Християнството, на което се струва, че окултите не съществуват вече, изгуби междинната си позиция между скептиците, които отричат съществуването им, и тези, които напълно го приемат. Тогава всеки, който търсеше духовната действителност и не можеше да я намери в църквата, се обърна към окултизма. Каква ирония: има теолози, които равнодушно заспаха, потънали в рационализма на теологията си, и са последните, които вършат тези неща." 3

Окултната заплаха обаче е страшна реалност Медикът Улрих Зен стига до заключението: „В нашия век на „окултна експлозия" и „демонична инвазия" планът на Дявола е всеки човек — вярващ или не, образован или не, да бъде демонично повлиян и да се владее неговият духовен свят." „Окултната експлозия", обяснява един известен евангелист, е „демоничното нападение с огън, което трябва да обстреля полузападналите християнски бастиони. Междувременно атеистично оцветената теология спомага за една духовно изтъняла зона, която окултизмът може да превземе, без да се напряга. Това е нашата ситуация!" 4

Предвид продължаващата демонична инвазия, високоуважаваният теолог Петер Байерхаус призовава настойчиво: 5

/. Не трябва да подценяваме окултната вълна в нейните различни прояви и скрити изяви.

2. Добре е да се противопоставим на окултната вълна с най-голяма бдителност по отношение на собствения си духовен живот.

3. Живите християни да приемат още по-съвестно призванието си да се присъединят към армията на светлината.

 

Внимание! Религиозна съблазън...

Добре ще направим, ако приемем настойчивите предупреждения на Исус и ги спазваме: „Пазете се да не ви заблуди някой!" (Матей 24:4) и „Каквото казвам на вас, на всички го казвам, бдете!" (Марк 13:37). Господ Исус Христос казва това не без причина на своите последователи, защото за времето преди Неговото пришествие е предвещано повишаващо се „окултно демонично наводнение", свързано с лукаво религиозно изкушение:

В Матей 24:4 и Марк 13:12 се говори за льжепомазаници и льжепророци, които чрез окултни сили ще покажат големи окултни чудеса и знамения и ще съблазнят мнозина. Някои ще слушат лъжливи духове и учения на демони (I Тимотей 4:1). Накрая демоничната инерция ще стане толкова голяма, че на обществената сцена ще излезе големият изкусител, Антихрист, „чието идване се дължи на действието на Сатана, съпроводено от всякаква сила, знамения, лъжливи чудеса" (II Солунци 2:9). В Откровение 16:13-14 още веднъж е посочено, че тези свръхестествени явления са следствие от действието на нечисти духове, „бесовски духове, които вършат знамения". Според Божията подредба днес ние живеем във време, в което „вярваме, без да сме видели" (Йоан 20:29, I Петрово 1:8). Повярвалите в Господа Исуса „ходят с вярване, а не с виждане" (II Коринтяни 5:7).

Но отделеният от Бога човек иска първо да види знамения и чудеса. Сатана умее да се възползва от желанията на своите жертви: Човекът иска, а Сатана му дава да види, след това празнува успеха си.

 




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rozasaronova888
Категория: Други
Прочетен: 1693202
Постинги: 3893
Коментари: 97
Гласове: 1005
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031