Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
19.10.2011 20:00 - Да насърчим ИРАНЦИТЕ в борбата за ДЕМОКРАЦИЯ, като спасим от СМЪРТ аятолаха дисидент С. Х. К. Боружерди!!!
Автор: deathmetalverses Категория: Други   
Прочетен: 2872 Коментари: 4 Гласове:
11

Последна промяна: 19.10.2011 20:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Той каза: “Иран се управлява от религиозна диктатура”. “Духовниците трябва да се грижат за духовните нужди на вярващите, а не да се занимават с политика”. “Евреите и християните са наши братя, с които трябва да живеем в мир и съгласие”. “Ислямът е религия на Мира, Справедливостта, Любовта и Благотворителността..., но една шайка духовници, произхождащи от богати земевладелчески и търговски фамилии..,  изврати в свой стомашно-чревен интерес Словата на Пророка и Учението на Имамите..., и в продължение на 30 години продължава да тероризира собствения си народ”....    “Конституцията гарантира свобода на религиозните малцинства и места в парламента.., но колко бахайски гробища бяха разрушени ? И кой чува гласа на жените у нас, макар че и Пророкът, и Имамите гледат на тях като на СЪКРОВИЩА?!”  
image
Последователи на аятолаха са изградили жив щит пред дома му, за да го предпазят от арест

image
Тук е все още на свобода в дома си

image 
Снимката е от затвора

Един ирански духовник, Сейед Хосеин Каземейни Боружерди, е бил арестуван заради сблъсъците между неговите поддръжници и полицията пред дома му в Техеран. Полицията използва сълзотворен газ, за да разпръсне стотици негови последователи, които са образували кордон около дома му. В проповедите си г-н Боружерди се застъпва за традиционната интерпретация на исляма, която отделя религията от политиката. Той е обвинен от властите в погрешно тълкуване на исляма. Въпреки това, неговите поддръжници го виждат като религиозен лидер с духовни сили. 
Г-н Боружерди има стотици привърженици, които го разглеждат като виден духовник или аятолах с божествени сили, за решаване на техните духовни и материални проблеми.  Той проповядва виждането си за исляма в продължение на години в една джамия в беден квартал в южната част на столицата Техеран. Въпреки това, иранските власти го обвиняват, в ‘богохулство’ – че твърдял, че е представител на шиитския светец, известен като СКРИТИЯТ (12-ти) Имам, който се смята, че е изчезнал през 10-ти век. 
Но в интервю с чужда радиостанция г-н Боружерди отрече обвинението и каза, че той само защитава това, което той нарача ‘истинския ислям’. Либералите и духовниците дисиденти в Иран заявиха пред Би Би Си, че г-н Боружерди не е известен извън тесен кръг от посветени последователи.
 (По материал на БиБиСи, 2006 г.)

image 
Още защитници на аятолаха - дисидент и демократ

image 
От затвора в Язд

image
image
image
image
image
ПЕТИЦИЯТА за освобождаване на аятолаха дисидент се намира на адрес : http://www.petitiononline.com/Maat2/ ;
До 19 октомври 2011 г. е била подписана от над 600 000 човека;
Ако желаете, включете се и Вие;
ДРУГИ адреси, на които може да настоявате за ОСВОБОЖДАВАНЕТО на този смел духовник:
1. Лидера на Ислямска република Иран, Негово превъзходителство аятолах Сайед Али Хаменей, канцеларията на Върховния Лидер на Ислямска република Иран – e-mail: info@leader.ir ; Обръщение: Ваше превъзходителство; 2. Главният прокурор на специалния съд за духовенството ходжатолеслам Вал Мослемин Шейх Мохамед Салими -  Министерство на правосъдието, Panzdah Khordad площад, Техеран, Ислямска република Иран, факс: +98 21 3390 4986 (моля, не спирайте да опитвате ) Email: info@dadgostary-tehran.ir ;Обръщение: Уважаеми господине Копия: дипломатически представители на Иран, акредитирани към вашата страна .   3.. Посолство на Ислямска Република Иран в БългарияАдрес:София, бул. "Симеоновско шосе" № 55 тел.: 987 85 46, 987 61 73, 981 43 48, 980 54 51 Fax: 981 41 02, 987 70 41 e-mail: iranembassy@abv.bg , посланик Голамреза Багери Могадам; Обръщение: Ваше превъзходителство
image
image
image
image
29 септември 2011 г. Поздравление към Евреите  за РОШ аШАНА (Новата им година), от затвора в ЯЗД.

 
Shanah Tovah! Поздравяваме всички евреи по света, и особено тези в Иран с техния празник за Нова година, като  помолим Бог да въздаде мир и благоденствие на палестинския и израелския народи и всички хора по света, за да повярват в Него искрено те, като поискаме да сложи край на религиозната диктатура в Иран и предостави свобода на потиснатите затворници.

Колко е хубаво, че този благословен ден се нарича ден на "Решение" и "Сътворението на Вселената". Това означава, че Всемогъщият Бог е създал цялото съществуване въз основа на справедливостта и равенството, и че мирът и свободата са в основата на Вселената. Бог на тези, които Му се молят и служат, излива Своите благословии, ясни и чисти като мед и ябълка, с които те ще подсладят живота си за съзидание.
Евреите вярват, че Бог определя съдбата на всички хора в този благословен ден, така че те да Му се молят за благотворителност и щастие.
 
Ние също поздравяваваме еврейските общности за Йом Кипур и Сукот, празника на шатрите. Евреите почитат Йом Кипур като ден на изкуплението и се молят за прошка от Бога. Сукот е празник в чест на спасението на децата на Израел от робството в Египет под ръководството на Мойсей, след което те живели 40 години в шатри в пустинята по пътя им към Обетованата земя. Това е послание към цялото човечество, което ни учи на преданност, търпение и саможертва, необходими за постигане на свобода и сигурност.
Ние молим Бог да отвори съдбата на всички хора в резонанс и съзвучие със звука на човешките права, и да ги доведе до Щастието...
image
Женева, 23 септември 2010 г.

26 декември, 2008 г. Поздравления от аятолах Боружерди към християните по света на прага на Новата 2009 година.   Приветствие към живата душа на Бога, Исус Христос и към Майката на света на битието, Света Дева Мария, които закрилят тайните на Мирозданието. Приемете моите най-искрени и сърдечни поздрави, скъпи братя християни. Пропагандатори на мир и благотворителност - това са истинските вярващи хора. Един обикновен мюсюлмански духовник поздравява всички християнски народи и държави по света с тези щастливи Коледни празници от центъра на насилието и диктатурата, от затвора. Историята на човечеството никога не ще забрави мирното послание за духовна свобода, приятелство между хората и справедливост, благородство, на които ни учеше този животворен пророк, Иисус, който въздаде на хората примери за доверие и уважение помежду им. Насилието в света, злото и потисничеството са допуснати само временно от Всемилостивия Бог, както ни учат Светите писания, за да познаят хората Доброто и Любовта, да се устремят към избора на свобода и духовна независимост по убеждение, не слепешката, и аз винаги съм вярвал,  че уникалният Бог е най-близкият и най-могъщ приятел на човеците; Той никога не би изпратил религията за подтискане на хората и никога не би насърчил приемането на закони за ограничаване на едно общество. Той никога не би насърчил някого да убие друг човек, като се нарушат обществените правила от Негово име.
Днес религиозният деспотизъм, установен в Иран, принуждава хората да странят от вярата, като намразват свещеното послание на монотеизма и всички добронамерени, честни духовници. Моят призив за “религиозно единство, международно сдружаване на последователите на монотеистичните религии и разумен диалог” не бе приет добре от управниците в Иран и бе причина за засилване на издевателствата върху мен. Затова, в тази благословена Коледа, аз се моля горещо на Бог да освободи всички несправедливо осъдени затворници от тираничните власти навсякъде по света, като  призовавам всички вярващи християни за подкрепа и помощ. С надежда в Иисус, аз Ви пожелавам  успехи и щастие, както и Нова година без никакви опасни заплахи.

  image "СЕКУЛАРИЗЪМ, СВОБОДА, РЕФЕРЕНДУМ" - това е БОРБАТА  на аятолах Боружерди.., НО:

ОЧЕИЗВАДНО, "демократична" Европа и САЩ нямат никакъв естествен интерес да подкрепят  движението за демокрация в Иран, опасявайки се от възможността някой ден тази страна отново да стане независима и могъща, но НЕПОСЛУШНА за икономическите интереси на могъщите корпорации, които управляват техните ВОЕННО-ПРОМИШЛЕНИ КОМПЛЕКСИ. И ЕС, и САЩ са устроени предоволно от наличието на терористичен режим в Иран, който мачка народа си, и който е удобно  да бъде сочен с пръст като ВРАГ.., за да се тушира общественото недоволство (социалното напрежение), поради некадърността на  някои управници да решат икономическите проблеми в страните си...
Без ВРАГОВЕ  ВПК и едрите транснационални капитали, които определят АДМИНИСТРАЦИИТЕ на САЩ и страните в ЕС, не могат да живеят..., ако няма враг - задължително е да бъде измислен такъв!
Добре е да прочетем отново "ИМПЕРИАЛИЗМЪТ - последният и най-висш стадий на капитализма" от В. И. Ленин...
   

  Аятолах Сейед Хосейн Каземейни Боружерди е ирански шиитски мюсюлмански духовник, който се застъпва за разделение на църковната власт от държавното управление (секуларизъм) и е задържан няколко пъти от иранските власти . Роден е през 1957 (или 1960) г. в свещения град Ком (Кум). Принадлежи към онези 85 % мюсюлмани шиити, които споделят възгледа за Дванадесетте Имами, пазители и тълкуватели по най-добрия начин на Словото на Пророка Мухаммад, последният от които е бил СКРИТ в края на 10-ти век, за да се завърне в деня на Възкресението,  заедно с Иисус Христос, за да въведе възкресените мюсюлмански праведници от всички предходни векове в Божието царство, след окончателното осъждане на Сатана и слугите му. 
За първи път аятолах Боружерди се противопоставя открито на теократичния и терористичен характер на ислямското правителство на Иран, когато религиозните юристи приемат “правилото за настойничеството” на духовната спрямо светската власт през 1994 г.
Той е цитиран да казва, че иранците "са лоялни към основите на истинската религия и мисия на Пророка, но са уморени от намесата на духовниците  в политиката (държавното управление) и политическите лозунги. “
и много от последователите му са били арестувани в БоружердиТехеран на 8 октомври 2006 г., след сблъсък между полицията и стотици от неговите последователи .  Иранските власти го обвиняват И В ЕРЕС, защото уж твърдял, че е въплъщение на 12-тия ИМАМ (Мехди), което г-н Боружерди категорично отрича. Той проповядва "традиционното тълкуване на исляма, който отделя религията от политиката" в джамия в беден квартал в южната част на Техеран.Той  казва, че иранците "вярват, че са лоялни към основите на истинската религия и мисията на Пророка, но те се противопоставят на политизацията на религията и експлоатацията й за лично облагодетелстване от една група свещеници, които нямат нищо общо с истинския ислям. Ислямът е религия на толерантност, търпение и милост.., Коранът подчертава, че "няма принуждение в религията”. “
Той пише на папа Бенедикт XVI-ти и до посланиците на
Европейския съюз оплакване, за наличието на подозрителни обстоятелства около смъртта на баща му аятолах Сейед Мохамед Али Каземейни Боружерди през 2002 г., и от последвалата конфискация на джамията на баща му, както и че той и неговите ученици и последователи са напрекъснато подложени на тормоз от теократичното правителство на Иран.Боружерди казва, че от 1994 г. насам,  той многократно е бил привикван пред Специалния духовен съд на Иран, като е бил лишен от свобода без съд и присъда в продължение на няколко месеца между 1995 и 2001 г. В 2006 г. той отново е призован от Специалния съд по религиозните дела (Иранският вариант на Светата Инквизиция). 

През
2010 г., аятолах Боружерди  пише Отворено писмо до
Върховния лидерАли Хаменей , обвинявайки го, че носи отговорност за систематичното нарушаване на човешките права в Иран и призовава за "свободен референдум в Иран, пряко контролиран от наблюдатели на ООН. " Той отказа да се яви  пред Специалния дууховнически съд и иранското правителство издава заповед за арестуването му. Поддръжници и студенти на аятолаха се събират пред дома му, за да го предпазят от репресии, много от тях престояват там като жив щит повече от десет седмици. На 7 октомври 2006 г. голяма тълпа от над 1000 души, включително много жени, се събрират около дома му и предотвратяват арестуването му от полицейските сили, отблъсвайки ги.Иранската информационна агенция ИРНА публикува снимки на демонстрацията и на някои от лозунгите, които скандира тълпата: "Свобода, свобода - Това е нашето неоспоримо право" (контрапункт на лозунга на поддръжниците на режима по време на петъчната молитва : " Ядрената енергия - Това е нашето неопровержимо право ") и" Ние сме готови за мъченичество, в съответствие с нашата традиционна религия - това е исляма, който не е политика”. На следващия ден полицията все пак успява да арестува Боружерди и неколкостотин негови подръжници - "172 жени и 225 мъже". През юни 2007 г. Специалният духовен съд  го съди при закрити врати, без да му предостави защитник, макар че такъв се изисква според Конституцията на Ислямската република, дори за религиозните съдилища. Според неговите сътрудници, той първоначално е осъден на смърт, но след обжалване присъдата е била намалена до 11 години затвора, десет от които трябва да се изтърпи в изгнание в град Язд. "Амнести интернешънъл" докладва, че срещу него са били повдигнати около 30 обвинения, сред които: 1. "Водене на война срещу Бога" ( Moharebeh), за което наказанието е смърт; 2. Действия срещу националната сигурност; 3. Публично призоваване за отделяне на  политическото ръководство от духовното (Velayat Faqih) 4. Незаконни връзки с контрареволюционни елементи и шпиони 5. Използване на понятието "религиозна диктатура" вместо на "Ислямска република" в публичния дискурс и радио интервюта. Според " Амнести интернешънъл "
  , "лошите условия в затворите, както и мъченията и малтретирането, са довели до влошаване на вече съществуващите заболявания на аятолах Боружерди". В докладите си за правата на човека в Иран, тази организация посочва, че аятолах Боружерди страда от множество здравни усложнения, включително сърдечни и респираторни проблеми и бъбречни камъни, както и загуба на 80% от неговото зрение, което се дължи на катаракта. Според неговия лекар, д-р Хизам Фирузи, аятолахът е загубил около 36 кг от нормалното си тегло по време на следствието и от неговото лишаване от свобода до днес. image
Аятолахът захвърли тюрбана и богослужебното облекло в знак на протест срещу липсата на свобода на мисълта, словото, сдруженията и съвестта в Иран...

image
Тук е малко преди последния си арест и скалъпения съдебен процес 

Д-р Фирузи пише до Министъра на правосъдието на Иран на 2 септември 2008 г.: "Като независим лекар, без политически уклон..., както и в съответствие с моите свещени задължения като лекар, посветени изцяло на мисията за спасяването на живота на хората, аз призовавам Ваше превъзходителство да разпореди прехвърлянето му в специализирано медицинско заведение, извън затвора , за да се спаси живота му ". През април 2009 г. Боружерди пише писмо до Генералния секретар на Организацията наобединените нации Бан Ки Мун, призовайки последния да се намеси в неговия случай. На 5 май започва гладна стачка в знак на протест, относно забраната на затворническите власти да се чува по телефона със семейството и адвоката си, както и срещу забраната да бъде посещаван в затвора.  Две седмици по-късно той бе приет в болницата на затвора в Язд. Според Роя Еракхи , негов последовател,  считано от юли 2011 г. здравето и животът на аятолаха сасериозно застрашени, ако не му се окаже специализирана здравна помощ извън затвора.
Снимките в тази статия са заети основно от сайта http://www.bamazadi.org и други ОПОЗИЦИОННИ ИРАНСКИ сайтове; Превод от английски и коментари: Здравко Б. Спасов



Гласувай:
11


Вълнообразно


1. deathmetalverses - Сега съвестта ми е чиста;
19.10.2011 20:28
Защо ЗАПАДЪТ не желае да помогне на естествения процес на стремеж към демокрация и свобода на нашите потиснати ирански събратя и посестрими - арийци.., това е друг въпрос; Аз защитих един ДОСТОЕН за уважение, мислещ ТРЕЗВО и ОТГОВОРНО МЮСЮЛМАНСКИ ДУХОВНИК, защото сърцето ми е преизпълнено с любов към всички ЧЕСТНИ, МИСЛЕЩИ и ЕСТЕСТВЕНИ, но страдащи хора...
Съжалявам, че съм РАБОТЕЩ БЕДНЯК и не мога да му помогна по друг начин, освен като се включа в на посочения в статията ОН-ЛАЙН адрес на Петицията за неговото освобождаване от затвора; Този човек излъчва СВЯТОСТ.., за разлика от ного български ислямски и християнски свещеници, които познавам; БОГ да ти помага, братко! ЗБС
П.С. И ВАСИЛ ИВАНОВ КУНЧЕВ беше свещенослужител.., и Николай Коперник.., и Джордано Бруно...
Така че не всички ЦЪРКОВНИЦИ са МОШЕНИЦИ, но онези в църковното ръководство, било равинско, будистко, християнско или мюсюлманско по-често са склонни да въртят далавери, продавайки измамни надежди за вечен живот - след смъртта, срещу солидни комисионни (в кеш, като завещания на имоти, индулгенции, апортни вноски, спонсорство и пр.) от вярващите овчици - приживе........
цитирай
2. анонимен - Виж какво. Това са вътрешни работи ...
19.10.2011 20:54
Виж какво. Това са вътрешни работи на иранците и те ще се оправят сами, както са го правили и до сега. Отидат ли американците да ги оправят, смятай я тая държава загинала.
цитирай
3. mitkaloto - Народ с такова минало ще се събуди.
20.10.2011 09:07
Народ с такова минало ще се събуди.
цитирай
4. syrmaepon - Поздравления!
20.10.2011 10:01
"ЗАПАДЪТ не желае да помогне на естествения процес на стремеж към демокрация и свобода "

Властта по принцип не желае свобода на народите,но Бог е на страната на Народите ))) поне се надявам да е така...„Моят поглед върху историята е, че в повечето случаи лошото държавно управление е резултат от твърде голяма (всеобхватна) власт.“ Томас Джеферсън
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: deathmetalverses
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 9646376
Постинги: 3153
Коментари: 5645
Гласове: 58762
Спечели и ти от своя блог!