Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.11.2009 14:04 - Любовта - есе -
Автор: daskalo Категория: Други   
Прочетен: 19301 Коментари: 0 Гласове:
2



                                                                                           Най-добрите и красиви неща на            
   
                                                          света не могат да бъдат видяни, нито докоснати... 
                                                                                                             Те се усещат в сърцето!” 

                                                                                                                     Хелън Келър

 

           Замислял ли си се някога как би изглеждал животът ти без капка любов? Сив и тъжен-най-точният отговор.

          Любовта дава закрила, от която всички ние имаме огромна нужда. Не напразно за нея се пишат сонети, нежни стихове, романи и дори надписи по стени на сгради изпълнени с цялото й великолепие и красота! Защото тя е всичко, тя е зрънцето, което ражда живота на всеки хубав ден и всяка звездна нощ... Любовта е нещото, което прави този свят очарователен и по-приемлив за живот!

         Любовта- това са безброй споделени мигове с най-близките, тя се крие в детската усмивка, в целувката на мама, в прегръдката на татко, в красивите и нежни думи изречени от любимия човек. Тя е чувство,способно така да те завладее и промени коренно, както дори не си и сънувал. Любовта е вдъхновение, тя дава криле, когато те докосне сякаш политаш високо в небето, към звездите, иска ти се да прегърнеш целия свят и да крещиш от щастие, както никога до сега. Ще кажеш: „И защо,аз не съм такъв човек, това са сладникави глупости, по които не си падам?” Да ама Не! Това са чувства, през които преминава всеки изпитал любовта. То е неизбежно, случва се дори и да не искаш, сякаш става изведнъж. Просто си безкрайно радостен, че до теб има някой, който държи на теб и те обича! Някой , когото можеш да хванеш за ръка, да прегърнеш или да погледнеш в очите му и да видиш всички най-красиви кътчета на душата си, всички цветове на мечтите си и те да станат реалност само чрез един поглед на човека до теб. Някой, с когото да споделиш всички мигове в живота, някой, който да бъде до теб. Когато се веселиш и смее, да се забавлява заедно с теб, когато паднеш да ти подаде ръка и да избършее сълзите ти с целувка, защото споделената радост е двойна радост,а споделената болка е половин болка.

          Любовта няма образ, тя не е в един конкретен човек- тя може да бъде във всичко и във всички! Любовта е навсякъде около теб, само трябва да отвориш сърцето си за нея. Но уловиш ли я, не й позволявай да напусне сърцето ти-тя е най-голямото богатство, виновницата за твоето щастие  и всичките ти усмивки.

          Не напразно хората са каза ли, че който не е обичал, все едно не е живял. Защото онзи влюбен и така замечтан поглед в очите ти е безценен, не може да се купи дори с всичкото злато на Земята, топлината сгряваща сърцето ти, не се продава по магазините, а човекът до теб не е музеен експонат.

          И ако някога изгубиш вярата в любовта, спомни си, че тя е във всичко около теб, опитай се да я откриеш отново, някъде другаде и никога не спирай да мечтаеш за нея.

          Затова обичай, мечтай и вярвай в живота, оцветен с палитрата Любов!

 


Тагове:   Есе,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: daskalo
Категория: Други
Прочетен: 333833
Постинги: 19
Коментари: 35
Гласове: 16
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930