Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
01.02.2013 10:22 - ХРИСТИЯНСКО КИНО(1.): Свети Николай Мирликийски (р. в гр. Мира, обл. Ликия) Чудотворец
Автор: deathmetalverses Категория: Видео   
Прочетен: 2279 Коментари: 2 Гласове:
19


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image
Свети Никола спасява трима осъдени на смърт, художник - И. Репин, 1888 г


УВОДНА БЕЛЕЖКА. Започвам една поредица с филми, подходящи за възпитанието на всички хора, които изпитват някакви религиозни чувства , и, без да бъдат фанатици, се опитват да прилагат в живота си Словото на нашия Господ Иисус Христос.
За мене няма значение, към коя от християнските църкви принадлежиш, защото никоя от тях няма правото на монопол върху ИСТИНАТА, която Богочовекът ни е преподал, по волята на Своя Небесен Отец, бидейки ръководен от Светия Дух - за да открием Спасението, като се БОГОУПОДОБЯВАМЕ чрез изправяне на погрешните си мисли, чувства и дела.
БОГ (антропорфичната предства за Него е пещерняшка отживелица, според всички уважавани БОГОСЛОВСКИ УМОВЕ) е толкова добър и щедър, че дава на всички ни възможността да ОСЪЗНАЕМ още приживе грешките си, за да се опитаме да ги изправим, имайки за нагледен ОБРАЗЕЦ СЛОВОТО и ДЕЛОТО на УЧИТЕЛЯ на ЛЮБОВТА и СВЕТЛИНАТА - ЮДЕЙСКИЯТ МАШИАХ - както и на неговите ученици и на светците от първите  векове на това, което днес наричаме "християнството".
За мене не е от Бога онзи човек, и още по-малко християнин, ако УМИШЛЕНО ПРЕЧИ на всички останали хора да преоткриват ИСТИНАТА, която може да ни ОСВОБОДИ от оковите на предразсъдъците и егоизма и СПАСИ, като всеки измине необезпокояван по своя си път и по своя си начин, чрез метода на опита и грешките, ПЪТЯ до НЕБЕСНОТО ЦАРСТВО.
 БОГ е надарил човеците със свободна воля именно затова, за да  открием своето БОГОСИНОВСТВО не по принуда, а доброволно, насила в РАЯ не може никой да влезе - макар че всички сме поканени на ПИРШЕСТВОТО в БОЖИЯ ДОМ, в ЦАРСТВОТО БОЖИЕ във висините, но първо трябва да се приведем в хармония с Неговата ВОЛЯ, която управлява вселената, ДОБРОВОЛНО, преминавайки през определни ТЕСТОВЕ - или изпитания, "страдания".
Всички сме поканени, но трябва да положим определени целенасочени УСИЛИЯ, за да се намерим сред ИЗБРАНИТЕ, чиито МЕСТА СА ЗАПАЗЕНИ сред онези символични 144 000 ЛЮБИМИ СЪСЛУЖИТЕЛИ на АГНЕЦА.
Прочее, човек страда и си пати от глупостта и ината си - като не желае да чете МЪДРИТЕ КНИГИ - СТАРИЯТ и НОВ ЗАВЕТ, ЖИТИЯТА на светците, Свещеното Предание...
"Насила хубост не става", както е рекъл народът ни - така и със СПАСЕНИЕТО, което е въпрос на ЛИЧЕН ИЗБОР - придобиването на правото на ВЕЧЕН ЖИВОТ - никой не може насила да те напоява с ЖИВА ВОДА, нито да те принуди да се храниш с ЖИВИЯ ХЛЯБ, нито да се превърнеш в СОЛ на ЖИВОТА и СВЕТЛИНА на СВЕТА, служейки като ОБРАЗЕЦ със затрогващия си личния си пример (харизмата) на останалите хора. 
Самите ученици на Иисус не Го разбират напълно приживе - и след смъртта Му всеки започва да тълкува ЗАВЕТА Му по собствен начин, според равнището на развитие на съзнанието си; Така и се зараждат - напълно закономерно! - различните... СЕКТИ! И всяка от тях има до ден днешен претенции - напълно неоснователни! - за МОНОПОЛ върху ИСТИНАТА, т.е., че именно нейното тълкувание (версия) на Словото на Спасителя е най-точно и правилно...
БОГ иска от хората да се научат да МИСЛЯТ СЪС СОБСТВЕНАТА СИ ГЛАВА, и като правят грешки, да ги откриват и осъзнават - КОГАТО ЗАБОЛИ от вземането на неправилно решение! - да се устремят да се поправят, като се приведат (сами или с помощта на ОТОРИЗИРАНИ ПОСРЕДНИЦИ - ДУХОВНИ УЧИТЕЛИ, СВЕЩЕНОСЛУЖИТЕЛИ, ПРОПОВЕДНИЦИ), - на емоционално, ментално и физическо равнище в съгласие с Божията ВОЛЯ, управляваща Вселената. ЦАРСТВОТО БОЖИЕ на ВЕЧНИЯ ЖИВОТ, което в НАС Е, в нашите сърца и разум - трябва да бъде открито от човека и ИЗВАДЕНО НАВЪН - защото самият човек е ХРАМ БОЖИЙ, а и ГОСПОД е навсъде около нас - и в самите нас ОБИТАВА, но сме слепи, благодарение на егоизма си и борбата за насъщния, която е неимоверно тежка..., за да ГО ОТКРИЕМ и да вкусим от ПЛОДОВЕТЕНА ДУХА ИСТИЙ СВЯТ.
ВЯРВАЩИЯТ  ЧОВЕК никого не мрази, нито поучава насила, не завижда, не печели с измама, не се превъзнася, нито пречи на ДРУГОВЕРЦИТЕ или инакомислещите  да почитат БОГА по своя си начин. "ЗА ВСЕКИ ВЛАК ИМА СИ ПЪТНИЦИ", и в крайна сметка, "ВСИЧКИ ПЪТИЩА ВОДЯТ до РИМ" - макар че някои от влаковете се движат със закъснение, или дерайлират ...
АКО ЧОВЕК УМИШЛЕНО УВРЕЖДА СВОЕТО ЗДРАВЕ И ТЯЛО (което е ХРАМ БОЖИЙ!), не БОГ или ДЯВОЛЪТ го наказват, а той сам. ЕТО ЗАЩО АЗ ВИЖДАМ ВЪВ ВСЕКИ ЧОВЕК и всяко едно жово същество ЕДНО РАЗУМНО ПРОЯВЛЕНИЕ на ВЕЧНО ЖИВИЯ... ВСЕКИ ЧОВЕК е ЕДНО ОТ ЛИЦАТА НА БОГА. ТАКА че е редно да се уважаваме, независимо, дали се харесваме или не. МОЖЕМ ДА СПОРИМ С АРГУМЕНТИ И ФАКТИ, да търсим разумно разрешаване на проблеми и конфликти, но е погрешно да си вадим очите, само защото не се харесваме на външен вид...
ВСЕЛЕНАТА е едно ЖИВО и РАЗУМНО СЪЩЕСТВО - непознаваемото и познаваемо видимо и невидимо, обятно и неизмеримо ТЯЛО на БОГ - КОЙТО Е ЛИЧНОСТ и СЪЩЕВРЕМЕННО - БЕЗЛИЧЕН (изграден от много личности!) КОРЕН ПЪРВОПРИЧИНЕН на всичко, което съществува; НИКОЙ не е създавал ВСЕЛЕНАТА, ТЯ ПРОСТО СИ СЪЩЕСТВУВА, но преминава през различни цикли от ПРОМЕНИ, на ПРЕХОДИ, от едно състояние и измерности - в други, които само ние, които сме ОГРАНИЧЕНИ, за наше добро, по-лесно да се справяме с текущите си задачи в рамките на този свят, днес и сега, разделяме на МИНАЛО, настояще и БЪДЕЩЕ. САМ старозаветният ЙХВХ казва: "ЕГО ИМЕ ЕГО ИМЕ" (в СЕПТУАГИНТА, старогръцкия превод на 70-те Мъдреци) - АЗ СЪМ, КОЙТО СЪМ, или АЗ СЪМ АЗ СЪМ, или АЗ СЪМ, КОЙТО Е.
Периодично ВСЕВИШНИЯТ изпраща на хората ПРОРОЦИ и  ДУХОВНИ УЧИТЕЛИ - да ни ПРОСВЕЩАВАТ - на различни езици говорят, раждат се сред различни народи, в различни културни епохи и общества.
ГОСПОД е противник на отнемането на чуждия живот. Включително на животинските. ЧОВЕК трябва да консумира от всичко, но с УМЕРЕНОСТ, защото иначе изчерпва ресурсите и вреди на всички останали живи същества, които също са неразделна част от СЛОЖНО СЪСТАВНОТО "ТЯЛО НА БОГА-ВСЕЛЕНА".
"РЕЛИГИОЗНИТЕ ВОЙНИ" всъщност са изцяло на икономическа основа - да се обогатят някои ЛЮДЕ по "законен" начин (чрез измислянето на "еретици", "вещици"...) от присвояването на чужди имоти, финансови средства, дори ... дъщери.., но в това няма нищо чудно, т.к. ДУХОВНОТО ПОСЛАНИЕ беше превърнато от всички ЦЪРКВИ и СЕКТИ в МАШИНА за ПЕЧЕЛЕНЕ на ВЛАСТ, ВЛИЯНИЕ и ПАРИ, за ГОСПОДСТВАНЕ над умишлено държаните чрез изкривена информация в подчинение мнозинства от самозвания "духовен" (и тясно свързания с него СВЕТСКИ - разбирай: БОГАТАШИТЕ!) - ЕЛИТ.
НЕ СЛУЧАЙНО СЛОВОТО и на Иисус, и на Буда, и на Мухаммад, и на МОШЕ, и на Заратустра, и на Лао Дзъ, и пр. са били МНОГОКРАТНО РЕДАКТИРАНИ от ЦЪРКОВНИТЕ ЧИНОВНИЦИ, които и до днес се издържат от ПРОДАВАНЕТО на НАДЕЖДИ за ВЕЧЕН ЖИВОТ и БЕЗСМЪРТИЕ на ДУШАТА в НЕБЕСНИЯ РАЙ...
ЛИЧНО за себе си аз съм преоткрил ЖИВИЯ БОГ и имам си доказателства, които, може би, някой ден ще споделя с някого, че ТОЙ Е..., много пъти ми е помагал (чувал е молитвите ми, когато мотивите бяха НЕ-ЕГОИСТИЧНИ...). 
Аз нямам никакво намерение да споря с атеисти или религиозни догматици, схоластици и фанатици по въпросите, свързани с МОЯТА ХРИСТИЯНСКА ВЯРА, далеч съм и от мисълта да ПОУЧАВАМ когото и да било.
МОЛЯ ЗА ПРОШКА, ако съм Ви досадил с тази УВОДНА БЕЛЕЖКА.

На този адрес в Уикипедия може да откриете повече информация в синтезиран вид за този свят човек, почитан и уважаван заради делата и личния си пример на добродетелност от нашата Православна църква (към която мнозинството БЪЛГАРИ принадлежат - но САМО ТЕЛОМ):
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%B9_%D0%A7%D1%83%D0%B4%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B5%D1%86







Гласувай:
19


Вълнообразно


1. zabylgarite - Поздрав!
01.02.2013 11:44
Бог е велик!
цитирай
2. ivoki - СЛАВА НА ОТЦА И СИНА И СВЕТИЯ ДУХ !!!!
04.02.2013 00:45
СЛАВА НА ОТЦА И СИНА И СВЕТИЯ ДУХ !!!!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: deathmetalverses
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 9650894
Постинги: 3153
Коментари: 5645
Гласове: 58763
Спечели и ти от своя блог!