Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
09.02.2014 14:37 - СЪД за КМЕТА, който насади ЗЪЗНЕЩИ ПАЛМИ в ПЛОВДИВ и РАЗКОПА ПЕЕЩИТЕ ФОНТАНИ, ДА ПРАВИ ГАРАЖИ
Автор: deathmetalverses Категория: Политика   
Прочетен: 1681 Коментари: 0 Гласове:
15

Последна промяна: 09.02.2014 14:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Две политически организации с изключително нисък рейтинг се опитаха днес, 9 февруари, неделя, да "повдигнат самолета", организирайки гражданството в Пловдив на "протестен бунт" срещу местното ЕРП - "ИВиЕн"; И се получи "Смешен плач" по ботевски, една жалка трагикомедийна картинка, която може да бъде разбрана правилно само от хора, които притежават прословутото британско чувство за черен хумор... Защо ли?
На митинга, обявен за 10 часа, присъстваха 25 активисти на ВМРО-НИЕ с Краси Каракачанов (който лично много ми е симпатичен, вдъхва доверие!) и още толкова ЗНАМЕНОСЦИ и СВИРЧОВЦИ от новата политформация с неясна физиономия - ББЦ на журналиста Николай Бареков (когото не мога да уважавам, поради простия факт, че навлезе ударно в политическия живот на българите с ... КОМПРОМАТИ; оставам на съвестта и въображението Ви да преценят още колко компромати ще извади този човек срещу политическите си опоненти в предстоящите избори.., независимо КОГА ще са!!!);
Останалите участници в "протестния бунт" бяха 50-60 ЗЯПАЧИ, ЗЕВЗЕЦИ или СЕИРДЖИИ, към 10.30 се събрахме около 90-100 човека; А от миналогодишните СПОНТАННО ПРОТЕСТИРАЩИ пловдивски граждани НЕ ЗАБЕЛЯЗАХ НИТО ЕДНО ПОЗНАТО ЛИЦЕ!!!

След като ИЗПАПАГАЛСТВАХА миналогодишните ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НЕРАЗУМНИ и РЕАЛНО НЕОСЪЩЕСТВИМИ от ЮРИДИЧЕСКА ГЛЕДНА ТОЧКА иначе СПРАВЕДЛИВИ искания на ОЩЕТЕНИТЕ ГРАЖДАНИ за НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ на ЕРП-тата и наплюха политическите си опоненти от ГЕРБ и ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ, водачите поведоха шествието  покрай Джумая джамия по Главната улица към Кметството;  там организаторите отправиха ПРИЗИВ към кмета ИВАН ТОТЕВ от ГЕРБ да си подаде оставката; но ей така - без никакви разумни аргументи! Просто защото бил ГЕРБЕРАСТ, та трябвало да си ходи!  Аз също не го обичам, нито пък съм гласувал за него; едно, защото спечели изборите с манипулации и второ - защото намаза изключително много от далаверки с общинската собственост! Ето един СОЛИДЕН АРГУМЕНТ, за който организаторите на протеста не се сетиха - може би умишлено? - ЦЕНТРАЛНИЯТ ПАРК на ПЛОВДИВ, т.нар. "ЦАР СИМЕОНОВА ГРАДИНА" , ще бъде преустроена в ОГРОМЕН ПАРКИНГ, като съществуващите цели 70 години "ПЕЕЩИ ФОНТАНИ" ще бъдат разрушени, а доста стари дървета, засадени още преди 120 г. от МОРИС ШЕВАЛАФ ще бъдат изсечени; Решението на КМЕТА и ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ беше огласено два месеца след СРОКА ЗА ОБЖАЛВАНЕ (!!!), и протестите на пловдивските граждани бяха НЕВЪЗМОЖНИ за ВЪЗПРИЕМАНЕ от ЮРИДИЧЕСКА ГЛЕДНА ТОЧКА; НЕ ВИ ЛИ ГОВОРИ ТОВА за една огромна далавера, от която са намазали общинските съветници от ВСИЧКИ ПОЛИТИЧЕСКИ СИЛИ в ПЛОВДИВ, включително и кметът, г-н ТОТЕВ, който поне би могъл да спре временно решението на ОС и да предложи МЕСТЕН РЕФЕРЕНДУМ за една така ЗНАЧИМА АРХИТЕКТУРНА ПРОМЯНА в ЦЕНТЪРА НА ГРАДА?! Съмнявам се, че и някои от спонсорите на ББЦ и ВМРО са намазали от тази далавера, щом не вдигнаха шум по въпроса, искайки днес оставката на милиционера-милионер ИВАН ТОТЕВ!
И за друго може да му се поиска оставката: ВРЪХ на ПРОСТОТИЯТА е да засадиш ПАЛМИ в центъра на ПЛОВДИВ, които 6 месеца годишно са ЗАВИТИ В НАЙЛОНИ, за да не замръзнат! Абе, този човек, и главният архитект, не знаят ли, че климатът тук е УМЕРЕНО-КОНТИНЕНТАЛЕН, а не субтропичен?! Мога само да гадая, колко парици са взели под тезгяха да си затворят очите за тази ОЧЕИЗВАДНА ГЛУПОСТ! image
Палмите пред Централна поща през зимата; На долната снимка: пред "Капитал сити център" - на пролет; image

Относно ПРИМЕРА на УНГАРИЯ и АЛБАНИЯ, които изгониха чуждестранните компании от енергийния бизнес ЗА ДАЛАВЕРИ, същите като у нас - напр. систематично надписване на сметките за тока, от което няколко пъти СЪМ ПОТЪРПЕВШ И АЗ!!! - или безправието на ПОТРЕБИТЕЛЯ при спорове с ЕРП-тата, в нарушение на разпоредбите на ЕС и ЕК за ПРАВАТА на ПОТРЕБИТЕЛИТЕ и т.н.,  - обаче е НЕПРИЛОЖИМ в БЪЛГАРИЯ; ОСНОВЕН АРГУМЕНТ - договорите там са били в ПОЛЗА на КОНТРОЛА от страна на продавача - ДЪРЖАВАТА, докато у нас, с договорите за продажба на КОНТРОЛНИЯ ПАКЕТ АКЦИИ на държавата, ПРАВИТЕЛСТВОТО се е лишило ДОБРОВОЛНО от възможността да упражнява НАДЗОР върху неизгодните за ПОТРЕБИТЕЛИТЕ икономически управленски решения (в бъдеще) на тези ЧАСТНИ КОМПАНИИ; Така че, ако някое БГ правителство се опита да НАЦИОНАЛИЗИРА ЕРП-сектора, то ще бъде принудено да изплати няколко милиарда КОМПЕНСАЦИИ (глоби, неустойки, съдебни разноски и пр.) на тези ЧАСТНИ КОМПАНИИ (друг е въпросът и че са ЧУЖДЕСТРАННИ). В условията на СВОБОДНА ПАЗАРНА ИКОНОМИКА ДЪРЖАВАТА НЯМА ПРАВО ДА СЕ МЕСИ в УПРАВЛЕНСКИТЕ РЕШЕНИЯ на ЧАСТНИЯ БИЗНЕС СЕКТОР, дори когато ПОТРЕБИТЕЛИТЕ са ощетени. Освен това, ако чуждестранните компании от ЕР-сектора  бъдат изгонени, както предлагаше и ВОЛЕН СИДЕРОВ, това ще срине и без това ниското доверие на чуждестранния бизнес, че в България има НЯКАКВИ, макар и мизерни, сравнително изгодни УСЛОВИЯ за ПРИЛИВ на ИНВЕСТИЦИОНЕН КАПИТАЛ; По-скоро ще има ГОЛЯМ ОТЛИВ на чуждестранен капитал от България, което ще доведе до намаляване на поръчките за и без това ВЕГЕТИРАЩИЯ местен СРЕДЕН и ДРЕБЕН бизнес и до закриване на много СЪЩЕСТВУВАЩИ РАБОТНИ МЕСТА и още по-голяма БЕЗРАБОТИЦА;

Яд ме е, че повече от 20 години основните политически играчи не можаха да седнат заедно на една маса и да се разберат за една ПОЗИТИВНА ДЪЛГОСРОЧНА СТРАТЕГИЯ за ЕНЕРГИЙНО РАЗВИТИЕ на страната; Днес ключови клиенти на НЕК са Турция, Гърция, Македония, Косово и Албания, но ТУРЦИЯ строи с японска помощ и реактори 2 АЕЦ-а, които стартират през 2019 г.; Сърбия и Гърция наблягат на ВЕЦ-овете и ТЕЦ..., и свои паркове с възобновяеми енергийни източници,  с тенденция да са енергийно независими от вноса на енергия от България към 2020-та; Мислете бре, политиците, мислете, преди да говорите глупости по телевизиите! МИСЛЕТЕ ГЛОБАЛНО (вижте, какви са намеренията на съседите първо) и след това - действайте локално! Ами "Набуко"? Ами "Южен поток"? Да отворим отново блокове Пети и Четвърти на "Козлодуй" или да строим "Белене"? А къде ще ПРОДАВАМЕ тази продукция? И на какви цени? КАКВО ще правим с ЕНЕРГОВОЛТАИЧНИТЕ ПАРКОВЕ? МИСЛЕТЕ ОТГОВОРНО и ДЪЛГОСРОЧНО, ЗА ПРАВАТА И ИНТЕРЕСИТЕ на своите ПОТЕНЦИАЛНИ ИЗБИРАТЕЛИ, преди да се плюете взаимно и да се възползвате от СПРАВЕДЛИВИТЕ ПРОТЕСТИ НА ХОРАТА срещу надписването на сметките им за ток или топлинна енергия!

ЕДИНСТВЕНИЯТ РАЗУМЕН НАЧИН за ограничаване на своеволията на ЕРП-тата е, съгласно директивите на ЕК и законодателството на ЕС, българската Комисия за защита на потребителите да защитава ефективно нашите интереси; всеки сигнал за надписване на сметките да се предава за разследване в прокуратурата и да се разглежда с приоритет; ЗАЩОТО: КЛИЕНТЪТ ВИНАГИ е ПРАВ! Или: КЛИЕНТЪТ Е БОГ! Основно правило в ПАЗАРНАТА ИКОНОМИКА! Щом предлагат НЕКАЧЕСТВЕНИ УСЛУГИ - сигнал в прокуратурата! И разследване за криминално деяние с висока степен на обществена опасност!

ВТОРО: Държавата, в лицето на ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА (правителството) и ЗАКОНОДАТЕЛНА (НС) власт, в интерес на СУВЕРЕНА (БГ НАРОД, т.е. ние, потребителите) е длъжна да привика ръководствата на ЕРП-тата и да води преговори с тях да СКЛЮЧАТ НОВИ ИНДИВИДУАЛНИ ДОГОВОРИ с клиентите си, където ИНТЕРЕСИТЕ на ПОТРЕБИТЕЛИТЕ да по-ясно дефинирани и ЗАЩИТЕТНИ, съгласно НОРМИТЕ на ЕС и ЕКП.

Аз искам сметките за ток да бъдат ПРОСТИ, както е в Сърбия, Румъния, Турция, Черна гора и по времето на НРБ-то: Дневна тарифа, нощна тарифа - толкова киловат часа, по толкова евроцента + ДДС - равно на...; Без такси за електомер, такса "зелена енергия", такса "мрежа"... Омръзна ми да ми надписват СМЕТКИТЕ за ток! Щом в съседните държави МОЖЕ, защо и у нас да не може?!

Актуалната и днес политическата сатира "Смешен плач" на великия наш поет, публицист, издател, родолюбец и революционер - Христо БОТЙОВ, може да си припомните ето тук: http://litclub.bg/library/bg/botev/publ/plach.htm





Гласувай:
15


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: deathmetalverses
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 9635115
Постинги: 3153
Коментари: 5645
Гласове: 58760
Спечели и ти от своя блог!