Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
19.06.2013 07:46 - ПОКУПКО-ПРОДАЖБАТА на гласове било ПРЕСТЪПЛЕНИЕ?!!! Я СТИГА ГЛУПОСТИ!
Автор: deathmetalverses Категория: Политика   
Прочетен: 744 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 20.06.2013 19:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Драгий ми христиени-лицемерци, а кой първи изгони ТЪРГАШИТЕ от ХРАМА – и ЗАЩО? Я помислете, преди да творите АБСУРДНИ ЗАКОНИ!
ПОЛИТИКАТА (т.е. изкуството да се управлява полиса – града-държава в Стара Гърция, “полития”) винаги е била предмет на БИЗНЕС СДЕЛКИ (т.е. на ПОКУПКО-ПРОДАЖБИ) от един по-особен характер. И неслучайно днес съществуват сериозни научни дисциплини като ПОЛИТИЧЕСКИ МАРКЕТИНГ и ПОЛИТИЧЕСКИ МЕНИДЖМЪНТ, където се изучават и преподават методики, стратегии, инструментариуми и т.н. КАК да ЛЪЖЕШ, МАЖЕШ и УПРАВЛЯВАШ “овцете” (електората) в “гражданското общество”.
АДАМ СМИТ, бащата на класическата политикономия, пише: “ДЪРЖАВАТА и ЗАКОНИТЕ са създадени от тези, които ИМАТ някаква собственост, за да имат ЛЕГИТИМНОСТ и да се защитават по определени правила от онези, които НЯМАТ СОБСТВЕНОСТ” (в “Богатството на народите”) – хайде сега, и него да омаскарите като “марксист” и “комунист” !!!
“КУПУВАНЕТО и продаването на гласове” било “престъпление”?!!! ХМ!!! Я да отворим един модерен университетски учебник по ПОЛИТОЛОГИЯ и да прочетем ЗАЕДНО, какво пише там:
“Политическите партии (като разновидност на ГРУПИТЕ за НАТИСК) се създават, за да защитават ИКОНОМИЧЕСКИТЕ (и пр.) права и интереси на социални групи, с определен социален статус, чиито представители са склонни да ФИНАСИРАТ тези политически субекти, които да ги легитимират в (пред) обществените институции и да ги представляват в държавните органи, като упражняват контрол върху всички членове на обществото и общественото мнение чрез законово определени и разпределени  властови ресурси и съответният им законово санкциониран инструментариум при ДЕМОКРАТИЧНИЯ политически РЕЖИМ на  управление .”
Така че е напълно НОРМАЛНО да ГЛАСУВАШ и ДАВАШ ПАРИ на онези, които смяташ, че ЩЕ ЗАЩИТАВАТ най-добре твоите интереси, граждански права и свободи, например – дори да те уредят на апетитна, синекурна длъжност във властта.., или с АПЕТИТНИ ДЪРЖАВНИ (обществени) ПОРЪЧКИ, в замяна, след като бъдат легитимирани при “честни и демократични избори” да се разпореждат с властовите ресурси, контролът върху които произтича (само на хартия ли?!) от суверена (т.е. народа, ако не става дума за форма на държ. управление като АБСОЛЮТНА МОНАРХИЯ, където КОРОНОВАНАТА ОСОБА е “наместник Божи” на Земята).
Друг е въпросът, че тези, които създават ЗАКОНИТЕ, задължително ОСТАВЯТ ВРАТИЧКИ или УМИШЛЕНИ НЕЯСНОТИ, МЪГЛЯВИНИ там, за да се измъкват НЕНАКАЗАНО, с помощта на АДВОКАТСКАТА МАФИЯ, ако сгазят лука или се осерат тотално.
Е, как да упражняваш ПРОЗРАЧНОСТ и ГРАЖДАНСКИ КОНТРОЛ върху онези, които са те ИЗЛЪГАЛИ, че най-добре ще защитават ТВОИТЕ ИНТЕРЕСИ тогава?
Ако си спомняте, именно СДС говореше за ПРОЗРАЧНОСТ на управлението най-много..., но като им дадохме властта – какво стана? ЗАТВОРИХА СЕ В КАБИНЕТИТЕ СИ – на кметове, общински съветници, министри, депутати – и не допускаха до себе си никого от своите РЕДОВИ ИЗБИРАТЕЛИ, за да грабят в ПОТАЙНОСТ от апетитните ДЪРЖАВНИ ПОРЪЧКИ (една солидна част от правителствените разходи) чрез близки до своите партийни централи фирми-спонсори !!!

И къде е днес СИНЯТА ПАРТИЯ, която не престана да ЛЮСПИ "сини мравки" цели 24 години?!  ИЗВЪН ПАРЛАМЕНТА !!!!!!!

ЯЗЪК, КОЛЕГА КОСТОВ! ЯЗЪК!!!
 






Гласувай:
4


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: deathmetalverses
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 9634128
Постинги: 3153
Коментари: 5645
Гласове: 58760
Спечели и ти от своя блог!