Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
16.08.2012 13:34 - Ето защо съм горд, че съм БЪЛГАРИН:
Автор: deathmetalverses Категория: Политика   
Прочетен: 29265 Коментари: 32 Гласове:
61

Последна промяна: 16.08.2012 18:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
"Българската държава е люлка на европейската култура и цивилизация"
Шарл дьо Гол - президент на Франция , Париж 1962 година

"Богомилите създават Европейското възраждане"
Франсоа Митеран - президент на Франция 
  "Във Фландрия през 17-ти век, най-използваната фраза за красив и строен, симпатичен или просто ДОБЪР млад мъж е  "un bon bulgar""
От “Философски речник” на Волтер
...
"Нима не е чудо смелостта на въстаналите срещу Империята (Османската) завладени български хора?"
Ханс-Кристиан Андерсен в своя “Дневник”
...
"Ролята на българските църковни дейци през Средновековието може да се сравни с тази на ирландските монаси преди тях "(
визира ранната Ирландска (КЕЛТСКА) църква, преди независимостта й да бъде отнета от Ватикана в 8 век; последователите на св. Патрик развиват институцията "приемно семейство", а ранната Ирландска църква (за разлика от Католическата) не е задължавала свещениците да дават обет за безбрачие; съществували са и СМЕСЕНИ манастири, по образец на тези в земите на траките-беси - ЗБС)
акад. Дмитрий Лихачов (концлагерист в ГУЛаг и инициатор за празнуването на Славянобългарската писменост – деня на Константин-Кирил Философ и брат му Методий в бившия СССР)
...
"Българите са хората, допринесли най-много за формирането на цивилизацията в Източна Европа и въвеждането на тези народи в цивилизования свят”
Проф Геза Фехер, Унгария
...
"Една от историческите заслуги на българите е тази, че задържаха успешно няколко века турците далече от сърцето на Европа. Те платиха прескъпо с кръвта си, с вярата си, свободата си и упадъка на брилянтната им култура по онова време"
Проф. Санте Грачоти, Италия
...
"Само в Рая женската красота надминава тази на българските жени"
Адалудин Мухаммад Балхи – персийски (ирански) поет от 12 век.
...
"Украинците, а също така и белорусите, и руснаците, всички си спомняме, че писмеността, културата ни и православната християнска вяра произхождат от България. Искам да припомня и факта, че двамата първи украински патриарси са етнически българи – Григорий Цамблак и Киприан"
Вячеслав Похвалски – посланик на Украина в България.
...
"Българите са силен и непреклонен народ, който не се страхува от смъртта. Те са добронамерени към приятелите си и жестоки към враговете, безкрайно гостоприемни и обичат да живеят в мир и съгласие със съседите си”.
Hugas Indejedijan – Арменски пътешественик в книгата си
"Armenian travel notes on the Balkans 17th-19th century"
...
"Българската средновековна култура е сред седемте цивилизации в световната история, които играят ключова роля в обмена на ценности и идеи между Изтока и Запада"
Shigioshi Matsuiama – японски историк
...
"Значението на етнонима “Българин” е мъдър, образован, ерудиран човек"
Abu Hamid al Aldalusi – арабски пътешественик от 12 век
...
"Началото и благоприятните възможности за формирането на днешните балкански народи е поставено от Дунавска България"
Проф. Геза Фехер, Унгария
...
"Трябва да се признае, че съществува дълбока връзка между Източна и Западна Европа в областта на културата и заедно с това да се подчертаят изключителните заслуги на българите в прехвърлянето на нови културно-цивилизационни импулси към Запада от дълбока древност."
Проф. Хари Салман
(мой личен познат и приятел –ЗБС), Нидерландия. Преподава Културна  история на Европа в университетите в Лайден, Хага и Карловия (Прага), полиглот
...
"Доказано е, че древните българи са имали най-напредналата календарна система в Европа и по-достъпна, по-практиччна, отколкото индийската или китайска леточислителни системи."
Prof. Michele Longon, "Population et Societe". France

12-годишният животински циклов годишен календар на древните българи, основаващ се на измерването през светлата част на годината на движението на ЯНКУЛ (Юпитер) около Слънцето е теоретичната основа за изработването от ЮНЕСКО на единен календар на човечеството. (сп. "Куриер на ЮНЕСКО", 1988 г.) 

"Два народа се сблъскаха, които не познават думата “отстъпление”. Готи и Българи. Изненадани бяха от сблъсъка помежду им, защото в света нямаха равни, с които да се сравняват – по сила и храброст. ...Българите не се съмняваха в своята победа, и светът им се удивляваше. Те са народ, който бяха постигали винаги всичко, от което са се нуждаели – и благородно име, напоено с кръвта на враговете им. Един народ, чийто членове прославят семейното си име на бойното поле и за по-благородни сре тях се считат онези, чиито мечове са напоени по-изобилно с кръвта на враговете им в битката.
ЕНОДИЙ от “Eulogy for the Gothic king Teodorikh”, V century AD

”… най—яростните бойци в целия свят са българите.”
Casiodorus Senator, VI century AD

“КРОБАТ, повелителят на България и КРОТАГИТЕ (the Krotags), оставя петима синове и ги заклева никога да не се разделят, за да владеят и отбраняват успешно земите си и да не паднат  никога под чуждо иго”.
Teophanes Confessor, VIII century AD

“Българите са многоброен, могъщ и войнолюбив народ, които държат в подчинение всички съседни народи. Един техен конник посреща безстрашно 100 или 200 наши конници, дори да не вярвате. Когато воюват, на фронтовата линия отпред са стрелците им с лъкове, а отзад ги подкрепят жените и децата” Abu al-Hassan Ali ibn Hussein ibn Ali al-Massoudi, X century AD

“Етнонимът “българин” означава достоен (англ. дума “worthy” има и следните други значения: достопочтен, честен, способен, заслужаващ доверие ), мъдър човек.”
Jagfar Tarikh – history of the Volga Bulgarians, 1098 AD

“В България по времето на хан Крум не са съществували думи като лъжа, измама, измяна, предателство, алчност, завист, клевета и безотговорност.”
Мишел дьо Монтен – “Essays”, XVI century AD 

“Българската  е една от седемте основни световни цивилизации.”
Prof. Shigeoshi Mazuiama

“Българите са този народ, който, заедно с ВИКИНГИТЕ, допринесе най-много за разцвета на цивилизацията в Източна Европа (ЗБС: Викингите основават РУСЬ!!! – ако някои не са чели история). Протобългарите на Балканите обединяват в една нация местните остатъци от романизирани и елинизирани ТРАКИ, както и номадските СЛАВЯНСКИ племена, организирайки ги в една държава, по свой образец и закони. В тази държава, която носи и днес тяхното име – БЪЛГАРИЯ, българският ДУХ и култура са маята, която сплотява всички тези етнически групи в един народ, с общи борби и идеали повече от 13 века”.
 Prof. Geza Feher, Унгария

“В човешката история има 28 цивилизации, и е една от тях са българите.”
СЪР АРНОЛД ТОЙНБИ

“България, съхранявайки делото на светите братя Кирил и Методий, е заслужила не само уважението на останалите славянски народи, но и на цялото човечество, изтъквайки на преден план истинския смисъл на думите напредък, човечност и култура.  Българите не просто съхраняват делото им от унищожение, но го развиват старателно и превръщат в световно културно наследство.” Roge Bernar

“СИМЕОН е българският КАРЛ ВЕЛИКИ (Charlemagne), но е по-щастлив от него, заото създава основите на националната литература.”
АЛФРЕД РЕМБО

“Старобългарската литература и култура стоят в основата на руската култура и цивилизационни ценности”.
акад. Дмитрий Лихачов
 
“ВОЛЖКИТЕ БЪЛГАРИ не изчезват безследно, след покоряването на земите им от Иван Четвърти Грозни, но съещeствуват и днес под името ТАТАРИ “
Reza H. Bariev, Dr. of philosophical sciences

“Въпреки, че ни наричат официално “татари”, ние сме всъщност българи. Най-близките наши роднини са българите отвъд Дунав. Някои от нас останаха тук на Волга, а други преминаха Дунав и се обединиха в една държава и народ със скитащите там славянски племена, в общ съюз срещу Византия. Съвременните руснаци, още от времето на Иван Грозни, се считат за наследници на Византийската империя и затова ни тъпчат, още повече, че нашите предци едно време приеха исляма, за разлика от Дунавските ни сънародници, които са православни християни”. Talgat Tadjmudin – Sheikh ul-Islam, Mufti, chairman of the clerical council of the Muslims in Russia and the European countries


„Аз съм се учил да превземам, а не да предавам крепости.“ — капитан Узунов, в отговор на ултиматума на сръбския генерал Лешанин да предаде Видинската крепост през Сръбско-българската война (1885)

„Като стар кавалерист с особен интерес следях действията на българската конна дивизия и винаги бях във възторг от нейните смели действия. Мога да ви уверя, че досега се беше наложило убеждението, че атака на конница срещу пехота е невъзможна, което Вие опровергахте.“ — фелдмаршал Макензен, писмо до генерал Колев, Първа световна война (1915 - 1918)

”БЪЛГАРИЯ - ухание на Западната Мъдрост, която се среща с цветята на Източната Мъдрост върху Балканите – люлка на световната цивилизаци, и мост между културите, по който човечеството ще поеме към ОБЕДИНЕНИЯ СВЯТ”
БАХА-У-ЛЛА, персийски философ и суфи-мъдрец от 19 в., основател на “еретичната” за шиитски Иран най-прогресивна и либерална мюсулманска секта – БАХАЙСКАТА ВЯРА

(Само последните 3 цитата не са в мой превод - ЗБС)

"Хубава си, моя горо" - автор: ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ

Хубава си, моя горо, миришеш на младост,
но вселяваш в сърцата ни само скръб и жалост:
който веднъж те погледне, той вечно жалее,
че не може под твоите сенки да изтлее,
а комуто стане нужда веч да те остави,
той не може, дорде е жив, да те заборави.
Хубава си, моя горо, миришеш на младост,
но вселяваш в сърцата ни само скръб и жалост,
твойте буки и дъбове, твойте шуми гъсти
и цветята, и водите, агнетата тлъсти,
и божурът, и тревите, и твойта прохлада,
всичко, казвам, понякогаш като куршум пада
на сърцето, което е всякогаш готово
да поплаче, кога види в природата ново,
кога види как пролетта старостта изпраща
и под студът, и под снегьт живот се захваща.






Гласувай:
62


Вълнообразно


1. valena - Страхотен постинг!
16.08.2012 13:52
Рядко се случва някой да подхрани националното ни самосъзнание. Благодаря!
цитирай
2. kostas - ПОЗДРАВИ!!!!!!!!
16.08.2012 14:15
ТАКА Е , ВЪПРЕКИ ОПИТИТЕ ДА ДОКАЖАТ ОБРАТНОТО !!
цитирай
3. germantiger - ...
16.08.2012 15:34
ТОЗИ ТИ ПОСТИНГ ТОЧНО С ТЕЗИ ЦИТАТИ МОМЕНТАЛНО (както се казва) ЩЕ ПОПУЛЯРИЗИРАМ СРЕД СКАЙППОЗНАТИТЕ МИ В МОЯТА ГРУПА КЪМ ВИБОКС7!

За съжаление (мое) повечето от цитатите до момента не ми бяха известни!

КОПИРАХ ЛИНКА С ПОСТИНГА ТИ НА НАД 50 ПОЗНАТИ.
цитирай
4. helloworld - и аз
16.08.2012 15:36
също както и ти съм горда , че съм българка и не само заради гореизброените причини, защото има още три пъти по триста причини, които тук не могат да се изброят:)))))))))
цитирай
5. sparotok - !
16.08.2012 16:38
Земляк, шапка ти свалям за този постинг!!!

Позволявам си да допълня няколко дребни неща.
На староирландски BHOLG означава мъдър, светъл, а древните ирландси легенди разказват за идването на народа FIR BHOLG от Тракия.

На една принцеса от FIR BHOLG се приписва създаването на цивилизацията на Ирландия.

Луций Ариан твърди, че тракиеца Дионис е създател на индийската цивилизация, а в индийските пурани пише за идването на народа балгава, баргава, който бил считан за божествен от местното население.

Съма Цзиян разказва следното - Макар да считаме хуните за варвари, ние трябва да признаем, че те са потомци на Шун Вей - създателя на първата династия Ша...

Интересно, нали:)
цитирай
6. djovana38 - ТРОГНА МЕ!
16.08.2012 16:55
Най-после нещо само добро за БЪЛГАРИТЕ! Събрано от българин(ти), но оценени от други! Да! Така е било!Но в последните години на "демокрация", споменаването на думата "българин", се асоциира веднага с "циганин"! И всеки знае защо! Как може да съхраниш българското, когато със Закони ти налагат друго-ликвидиране на образование, наука и култура!Когато искат да променят историята изучавана от поколения за героизма на българите, заради някакви уродливи комисии-за защита правата на човека, защита от дискриминация и т.н.Издържани от нашите пари! Права за циганите!А като толкова много ни поучават на толерантост от Европа, ами нека да ги вземат там, да си ги разпределят между най-големите защитници на правата на човека(кои са човеците е друг въпрос) и да си ги осиновят!Тук, в тази земя българска да останат българите(все още ги има) за да съградят действително една НОВА БЪЛГАРИЯ! Петко войвода беше развял знаме черно:ТЕ ПОГРЕБАХА БЪЛГАРИЯ! КОЛКО ТРЯБВА ОЩЕ ДА СМЕ ТОЛЕРАНТНИ И ТЪРПЕЛИВИ ЗА ВТОРИ ПЪТ ДА СЕ ИЗДИГНЕ ПОДОБЕН НЕКРОЛОГ "ТЕ ПОГРЕБВАТ БЪЛГАРИЯ"Това, което си събрал трябва да стигне до много БЪЛГАРИ! ВСЕ ОЩЕ НИ ИМА НА ТОЯ СВЯТ!БЛАГОДАРЯ ТИ!
цитирай
7. rumero - Онзи ден плачеш, че не можеш да си ...
16.08.2012 19:55
Онзи ден плачеш ,че не можеш да си намериш работа в БГ и ще ти спрат и нета.Казваш " Сбогом ",а днес възхваляш същата тази България и пускаш постинг след постинг...Но,впрочем в Блог.бг има много такива като теб.
цитирай
8. djovana38 - БОЖЕ, ПРИБЕРИ СИ ВЕРЕСИЙТЕ!
16.08.2012 21:24
КЪМ КОМЕНТАР 7) : Да ! Възхвалява България, чрез мнението(казано и написано) от умни хора! Какво е била България,мнението на Европа(от части)!
Може ли някой, освен управляващите, да се похвали с нещо добро, възвишено,красиво! Всичко мирише на пари, силикон и пот от чалга кючеци! А за спирането на нета, не е изключено!България е отгледала и продажници,може и без пари да правят мизерии, за да се докопат някъде...
цитирай
9. audan - От гордостта започва достойнството
16.08.2012 21:42
„Аз съм се учил да превземам, а не да предавам крепости.“ — капитан Узунов, в отговор на ултиматума на сръбския генерал Лешанин да предаде Видинската крепост през Сръбско-българската война (1885)


o7

"Болгарин не лажи, не завидуе, не денгубуе, не лицемерствуе, не блудуе, за печена кокошка верата не разменуе."
Йордан Хаджиконстантинов-Джинот

Това е да си болгарин! Е, нека бъдем достойни за това име!
цитирай
10. aristotelis - Колко литра ракии си изпил от сутринита? Егати пяницата! За това не можеш да си намериш работа дори като хамалин!
16.08.2012 22:09
"Българската държава е люлка на европейската проституция, наркотрафиканство, чалга и цигания" В Уганда ли живееш ти? Айде наздраве и от утре да пиеш с мярка!
цитирай
11. sparotok - Natio comoeda est :)
16.08.2012 22:16
aristotelis написа:
"Българската държава е люлка на европейската проституция, наркотрафиканство, чалга и цигания" В Уганда ли живееш ти? Айде наздраве и от утре да пиеш с мярка!


Петричкият инцидент - една забравена война с Гърция
През 1925 г. България води най-странната война в новата си история

Андриян Георгиев | 28.10.2011

През есента на 1925 г. България е въвлечена в най-странната и същевременно най-неизвестната война, която е водила в новата си история. В учебниците по история и днес тя е подмината с няколко изречения под името "Петрички инцидент”.
Събитията се развиват между 19 и 28 октомври 1925 г. и тръгват от един граничен инцидент.
След края на Първата световна война България е наказана жестоко от победителите (Антантата). С Ньойския договор от 27 ноември 1919 г. на България са отнети Македония, Беломорието, Западните покрайнини и Южна Добруджа. България няма право да има авиация, флот и артилерия, а армията ни не може да надвишава 33 хил. войници, в това число с пограничната стража.
Най-облагодетелствана за сметка на България от Ньойския договор е Гърция. Освен Егейска Македония, населена предимно с българско население, тя получава и българските територии в Западна Тракия, които тогава са единственият ни излаз на Бяло море.
Гръцките политици обаче мечтаят да възстановят Византия и след поражението от Турция през 1922 г. те търсят реванш срещу някой друг. Погледите им са насочени срещу обезоръжената и почти беззащитна България, която по това време се намира и в международна изолация. <!--[if !supportLineBreakNewLine]--> <!--[endif]-->
Претенциите на Гърция се простират от Петрич и Неврокоп (Гоце Делчев) до Пловдив и Южното Черноморие. Тя струпва войски по българската граница и чака удобен повод...
Поводът Гърция да нападне България е намерен при един инцидент на 19 октомври 1925 г. В местността Демир капия на наша територия български граничари копаят кладенец. Към 14:30 ч. гръцки патрул навлиза в българска територия и ги обвинява, че копаят окопи. Пререканието преминава в престрелка, при която един гръцки войник е убит, а един гръцки офицер е тежко ранен.
Българското правителство настоява да бъде образувана българо-гръцка комисия, която да разследва инцидента, както е според изискванията на Обществото на народите (ОН), предшественика на днешната ООН. В Атина обаче не желаят международна комисия. Необходимият им повод е намерен.

Гръцкият министър-председател ген. Пангалос заповядва на войските от Трети армейски корпус, с численост около 100 хил. души, да навлязат в България и да окупират Петрич, а Четвърти армейски корпус да се насочи от Драма и Кавала към гр. Неврокоп.
В този участък от границата Българската армия разполага само с 300 войници от пограничната стража. Те поемат върху себе си първата атака призори на 22 октомври.
България е изненадана, а и няма необходимите военни сили да се противопостави. По заповед на военния министър ген. Иван Вълков към границата се отправят подкрепления, състоящи се от 9 роти с 18 картечници и 12 оръдия с обща численост около 1 000 войници.
Силите са крайно неравни - срещу 100-хилядна гръцка армия застават общо 1 300 български войници без тежко въоръжение. В първите часове на войната българските сили отстъпват, а гърците превземат селата Кулата, Марино поле, Долно Спанчево, Чучулигово, Ново Ходжово, Пиперица, Лехово, Марикостиново, Тополница, Петрово и Дрангово.
Гръцкото настъпление се забавя, защото гръцките войници се впускат в грабежи на покъщнина и добитък по българските села. В това време българските сили се окопават около Рупите и гара Ген. Тодоров.
Правителството изпраща зов за помощ до секретариата на ОН в Женева и разпорежда на българските войскови части да се въздържат от военни действия. Непосредствената цел на гръцката армия е да превземе гр. Петрич и оттам да си отвори пътя по долината на р. Струма.
Освен с малобройната българска войска обаче гръцката армия се сблъсква с една добре организирана сила в този район - четите на ВМРО. След края на Първата световна война ВМРО възстановява своята революционна дейност и изгражда на територията на Пиринска Македония много стройна военна организация.
Към 22 октомври, в момента на гръцкото нахлуване, ВМРО е събрала за отбраната на Петрич около 4 500 четници, разделени в пет отряда, които заемат позиции около града.
Най-ожесточени са сраженията на 22 и 23 октомври, когато гръцките войски от юг и от запад започват настъпление, подкрепено с артилерия и авиация. Гръцката армия открива силен оръдеен огън по гарите Петрич и Марино поле. И все пак в сраженията през тези два дни гръцкото настъпление е спряно от четите на ВМРО.
На 25 октомври гръцката армия предприема ново настъпление срещу Петрич и отново е отблъсната. Гръцкото настъпление спира. В следващите дни на някои участъци на фронта гърците са разбити и минават в отстъпление. При това цял един гръцки полк, отделил се от основните сили, е обкръжен и напълно унищожен от дейците на ВМРО.
На 27 октомври ОН разпорежда на Гърция незабавно да прекрати военните действия срещу България и изпраща към района военни представители на Англия, Италия и Франция.
На 28 октомври гръцкото правителство издава заповед за изтегляне на своите войски от българска територия. Гръцката армия се изтегля безславно, понесла поражение не от редовна войска, а от мобилизирани чети на ВМРО, селяни и доброволци.
На 29 октомври Съветът на ОН назначава специална анкетна комисия да разследва конфликта. Анкетната комисия констатира, че са опожарени 12 български села, 15 000 бежанци са напуснали родните си места, а цивилните жертви от Петрич и околните села са около 40 души.
На основата на доклада на комисията Общото събрание на ОН осъжда Гърция като агресор и отрежда да бъдат заплатени на България репарации в размер на 30 млн. лв.
Така приключва необявената 10-дневна война между Гърция и България и за пръв и последен път едно решение на ОН е изпълнено и влиза в сила. В тези събития България показва, че макар и разоръжена и без армия, има народ, който е сплотен и готов да спре всеки агресор.
Няколко месеца по-късно гръцкият министър-председател ген. Пангалос е свален от власт, съден и разстрелян за позора, който е донесъл на Гърция.

http://inews.bg/%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F/%D0%9F%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%B8%D0%BD%D1%86%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%82-%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B0-%D1%81-%D0%93%D1%8A%D1%80%D1%86%D0%B8%D1%8F_l.a_c.327_i.118653.html



цитирай
12. gogo1434 - Койчо
16.08.2012 22:21
Може ли да сложиш и фразите в оригинал ?
цитирай
13. aristotelis - Отрязаната глава на Васил Чекаларов е отнесена от войниците в Флорина и набучена на кол е разнасяна из улиците ......
16.08.2012 22:22
sparotok написа:
[quote=aristotelis]"Българската държава е люлка на европейската проституция, наркотрафиканство, чалга и цигания" В Уганда ли живееш ти? Айде наздраве и от утре да пиеш с мярка!


Петричкият инцидент - една забравена война с Гърция
цитирай
14. briagnews - До днес не съм срещал французин, който да знае къде е
16.08.2012 22:50
България ...
---
Това не ми пречи да съм горд, че съм българин .
цитирай
15. dimenzed - Да живей Велика България!!!
16.08.2012 23:44
ЕДИН ГОЛЯМ ПОКЛОН ПРЕД ТОЗИ ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПОСТ!!! БРАВО!!! :)))
цитирай
16. gotenia70 - " Петричкият инцидент - една забравена война с Гърция"
17.08.2012 00:38
А,забравена,от кого,от победените гърчуля ли...?
цитирай
17. gadfly - ...
17.08.2012 00:43
Може ли конкретен източник за тези цитати, щото аз много не намирам дьо Гол да е казвал такива неща. :)
цитирай
18. rumero - БОЖЕ, ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ. . . . ТИ СИ ...
17.08.2012 01:18
БОЖЕ ,ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ ....ТИ СИ ЗНАЕШ.!
цитирай
19. анонимен - Браво! С твое позволение, ще го ...
17.08.2012 08:42
Браво!
С твое позволение, ще го копирам и разпространявам.
Такива факти не трябва да трупат прах и мухъл!
цитирай
20. sparotok - жестокостта- типично качество на фанариотите
17.08.2012 10:11
aristotelis написа:
sparotok написа:
[quote=aristotelis]"Българската държава е люлка на европейската проституция, наркотрафиканство, чалга и цигания" В Уганда ли живееш ти? Айде наздраве и от утре да пиеш с мярка!


Петричкият инцидент - една забравена война с Гърция


Жестокостта- типично качество на фанариотите...

цитирай
21. sparotok - Петрички инцидент
17.08.2012 10:16
gotenia70 написа:
А,забравена,от кого,от победените гърчуля ли...?


Не, гърчулята няма да я забравят тази война...нас ни накараха да я забравим и да забравим на какво сме способни. На един българин са се падали 1000 гърци...и пак сме победили!
цитирай
22. saniviki - Да
17.08.2012 12:40
Трябва да се гордеем, че сме българи.
Чудесен пост;)
цитирай
23. aristotelis - Цитатът е на легендата на българския футбол Христо Стоичков, отличен с почетното звание доктор хонорис кауза от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“!
17.08.2012 12:55
ДА СЕ СМЕЕШ ИЛИ ДА ПЛАЧИШ?
gadfly написа:
Може ли конкретен източник за тези цитати, щото аз много не намирам дьо Гол да е казвал такива неща. :)

цитирай
24. joysii - Знаете ли, всичко това във Вашия ...
17.08.2012 13:58
Знаете ли, всичко това във Вашия постинг е много хубаво.
Но има нещо, което ме притеснява- тези подбрани от Вас изречения са изведени от конкретния текст. Не се знае дали след тях не следва едно голямо НО и разни уточнения и конкретизации.
..............
Освен това - нужно ли е непременно да се уповаваме единствено на подхвърлени фрази на този и онзи известен и тачен човек, че да вземем едно хубавичко да се възгордеем?
Чувството за национална гордост не се гради само на подхвърлени чужди изрази.Необходима е по-солидна основа и мотивация.
На мен този постинг не ми е достатъчен за да се тупна в гърдите, да навиря нос и да се чувствам комфортно като българка.
Съжалявам.
Поздрави за старанието,което сте положили,все пак.
цитирай
25. aristotelis - Млъкни бе покорна и нагъзана олигавена разкрачена проститутка докато чакаш поредната порция анален секс!
17.08.2012 15:05
bulgarinut57 написа:
ЕЙ, МЪРША СИ И КАТО МЪРША ЩЕ СИ ОТИДЕШ !

МАЛОУМНА СТАРА ЧАНТА, МАЧКАН ЛАК СИ БЕ БОКЛУК .
Нямаш грам ДОСТОЙНСТВО !!!
Мърша.
Воняща.
Гнусна.

цитирай
26. oposin21 - Еи плиткоумци.....
17.08.2012 15:30
Гордея се че съм българин възхвалявам красотата на природата силата на народа духа на нацията на страната наречена БЪЛГАРИЯ и това че "държавата" ни е калпава не значи че не съм горд че съм Българин
Правителствата идват и си отиват но България остава и с истинска чиста омразя мразя всички които съсипват страната ми
цитирай
27. joysii - ЕЙ, МЪРША СИ И КАТО МЪРША ЩЕ СИ ОТИДЕШ ...
17.08.2012 16:53
bulgarinut57 написа:
ЕЙ, МЪРША СИ И КАТО МЪРША ЩЕ СИ ОТИДЕШ !

МАЛОУМНА СТАРА ЧАНТА, МАЧКАН ЛАК СИ БЕ БОКЛУК .
Нямаш грам ДОСТОЙНСТВО !!!
Мърша.
Воняща.
Гнусна.

==================
Ох, този досадно глупав човечец пак е истерясал.
Гордият инфантилен наивник.
...........
Съжалявам, но колкото и да харесвам българската природа, колкото и да оценявам някои постижения от миналото...днес, това че съм българка ме кара да се чувствам някак потисната.
цитирай
28. joysii - Гордея се че съм българин възхва...
17.08.2012 16:56
oposin21 написа:
Гордея се че съм българин възхвалявам красотата на природата силата на народа духа на нацията на страната наречена БЪЛГАРИЯ и това че "държавата" ни е калпава не значи че не съм горд че съм Българин
Правителствата идват и си отиват но България остава и с истинска чиста омразя мразя всички които съсипват страната ми

..............
Красива, даже божествена, природа има и на други места по света. Нашата тук ни е мила, защото е родна.
НО ако примерно, всичките ми близки и роднини се изселят другаде, където природата е чиста и красива,ако там имам начин да живея удобно,лесно и безпроблемно...изобщо няма да ми пука за България.
цитирай
29. oposin21 - joysii незнам какво да кажа....
18.08.2012 00:28
незнам какво да ти отговоря сигурен съм че красива природа има навсякъде но знам че кадето и да живея си оставам Българин и ще ми пука за България защото я нося в сърцето си
цитирай
30. evalten - И хубаво, и жалко!
18.08.2012 00:39
Поздравления за материала!
Достойно минало за нашите предци и срамно настояще за нас.
За нас, а може би и поколението преди нас, защото сегашната "демокрация" е продукт на тези, които прилагаха преди нея "народната демокрация", "развитото социалистическо общество" или "зрелия социализъм".
Срам за нас, защото това, в което тънем е в резултат на нашето дейно участие или на нашата пасивност.
И все пак, могат да се добавят още много други поводи за национална гордост, но аз бих си позволил да добавя само "Дойранската епопея" и уважението на победените към героя ген. Владимир Вазов, години по-късно.
Още веднаж поздравления!
цитирай
31. pando - ОЩЕ НЕЩО
19.08.2012 21:09
През 92 година се запознах с пенсиониран офицер от Чуждестранния легион.Той ми каза:"Най-добрите войници,които сме имали са били българи".Може да допълните,че това е лично професионално мнение...Да,но мнение.Но допълвам веднага:Пенсионер през 92 година.Днес дали българите са същите...не знам.
цитирай
32. inel379 - СТРАХОТЕН ПОСТИНГ!
21.08.2012 23:09
БИЛИ СМЕ , СМЕ И ЩЕ БЪДЕМ!
ПОЗДРАВ!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: deathmetalverses
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 9632108
Постинги: 3153
Коментари: 5645
Гласове: 58757
Спечели и ти от своя блог!