Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
11.07.2012 07:47 - БЪЛГАРИ (патриотична езотерика в метални стихове)
Автор: deathmetalverses Категория: Политика   
Прочетен: 3055 Коментари: 0 Гласове:
9

Последна промяна: 11.07.2012 07:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
БѪЛГАРИ НА ЕДИН ДОСТОЕН БѪЛГАРИН и РОДОЛЮБЕЦ -
моят покоен духовен наставник инж. ДИМИТЪР Н. ЧИЛИКОВ от Пловдив
    Произведнието беше публикувано във в-к “Народен будител” на БДФ – гр. Варна, през 1997 от главният редактор инж. Димитър Боянов, по препоръка на бате Митко.

Учителят Беинса Дуно, който криеше в дома си на Изгрева Георги Димитров, когато бе преследван от властите за "антидържавна дейност", предупреди комунистите, когато взеха властта след 09.09.1944 г., че правят ‘сериозна грешка’, която може да доведе българите до тотален духовен и материален срив.., дори до изчезването ни като нация, с тази необмислена ‘правописна реформа’: изхвърлянето на Ѫ, Ѣ и Ѧ, краесловното Ъ след твърда съгласна (не се произнася като краесловното "е" в англ. думи като: strike (страйк), apple (епъл), home (хоум) и пр.) или краесловното Ь ( в думи като ДЕНЬ, ЦАРЬ, КОНЬ - които се произнасят като: "денйъ", "царйъ," "конйъ");
Гърците, немците и французите, за разлика от нас, не опростиха правописа си.., въпреки многото предложения и не оскверниха народностният си ДОУХЪ.

Изглежда Дънов, колкото и да го плюете, все пак е познал, че след 10 ноември 1989 г. нашите политици ще започнат ТИХ ГЕНОЦИД срещу собствения си народ...
Дънов е казал, и че ГЪРЦИТЕ ще "потънат" след 2000 г. ...

Но за нас, все още има надежда: "И 500 000 да останат, българите ще изпълнят своята мисия в световното обединение - като духовни кредитори на Новото човечество от искрящи души" (цитирам по памет).
Не съм "дъновист", не съм вегетарианец, не играя паневритмия - но, като ПАТРИОТ, мисля, че има много хубави неща в неговото Слово, които трябва да се споделят и които могат да бъдат приложени в модерния ни живот.
НО най-важното е: 
ДА ВЪЗСТАНОВИМ БЪЛГАРСКИЯ ЕЗОТЕРИЧЕН ПРАВОПИС, поне във варианта на проф. Марин Дринов, който е в употреба от 1899 до януари 1945 г.Компютърните технологии могат изключително много да облекчат тази консервативна правописна реформа, изключително важна за ОЦЕЛЯВАНЕТО на НАЦИЯТА ни
.


image
Снимката е заета от :
http://www.facebook.com/group.php?gid=131259043555747
  Макар че слязоха върху Тиамат, От Сириус, Плеядите и Алфиола, Днес скарани са на физичен план - Със Вечността и Майката – Природа:   От онзи миг на слабост и пиянство, Когато НЯКОЙ бе приел за даденост – Да бъде величан - като ГУРУ-ГРАМСА.., Като Учител, и Наставник, или ОБРАЗЕЦ – За светските дела в немощ ....   Докато РОЛЯТА им е ‘доволно проста’: Лой, която Пламъка на ЛЮБОВЬТА крепи И заедно със Слънчевият ДОУХЪ копаят ‘Жили златни’, в болните човешки сетива – За ‘цвят’ НЕБЕСНО СИН и мирис на КОКИЧЕ, Щом някой в Космоса нуждае се От рамото на БРАТ ГОЛЯМ....   Със поглед, блуждаещ в молитвен чертог, На жертвено куче сърцето посече Канас Ювщги ИСПОР – в тежкият щит Ритуален, ковано фригийско злато.., Своят народ за личба чутовна събрал В грижовната длан на Бога Баща – След среща добра със очите засмени На мъдрият рилски светец ИПОЛИТ – И оглед потаен - в мечтана земя...   ... Пръски от топлата кръв раниха жестоко гневът на жарта; кумисът, с молитва препечен, в небето високо и страшно раздра смях на щастлива девица;   Мълния черна стресна с шамари безлунният здрач – и сякаш задави на всички гърлата лепкава буца катран – но в зеницата Господня блесна.., ненадейно.., слънчев лъч - НАДЕЖДА...   Факли живи пламнаха тогава щзсред най-красивият народ – по Разум – и по телеса; Като песен на славей, от клетка свободен излязъл, глас се изви от гърдите; Гайда, кавали, гъдулка и шамански тъпан – степите мрачни на сънна Европа радостна тръпка обходи:   “КОНЕН НАРОД” от Войни-Поети-и-Мъдреци днес се завръща в Земята свещена на свойте митични, велики,мистични и непознати ... ПРЕДЦИ:   ОРФЕЙ и ОХАННЕС.., КАСТТР и ПОЛУКС.., НОЗОНЕЙ и ГИЛГАМЕШ.., ТОР и ОДИН, АРТЕМИС – АТ+ЛАН+ФИС/ТРОНД+ХЕЙМ/БѪЛГ+хАРЪ...   - Слава на ЮВИ! – народът изрече, - сърдечен, щастлив, опростен; И се приготви, да мине, ‘отвъд’, реката четвърта едемска – ДУНА, от радостни сълзи и братски прегръдки задавен до болка, от смърт възкресен...   От заточение при цар Ашока и Саргон Велики, във древният Ей+Ги+Пет, и Шамб+Хала хималайска – положили ОСНОВЕН КАМЪК.., за Соломоновият храм и Чаша – в Шумер, Акад, Елам и Киче.., тдухотворили предците на Исус.., и КАЛЕН+ДАРЪТ подарили на Земята – да се завърнат ‘вироглавците’ във неговият РАЙ Господ Бог се престрашщ – където беше ги поставил.., когато зидаше светът...   Ала сплетните на черни адепти-шамани.., и суетните в дома на Оханнес – ВАЛХАЛА/БАЛКАНИ, прогони от тази Земя на Граала.., Аси и Вани.., древните кхмери, маи и хебреи, и папуаси – славяни и траки, фризони и Норни: още преди да изпратят подъл убиец.., син на вдовица, зомбиран ГОЛЕМ.., в първият храм – за Хирама;

Но във родовата памет на БРИТАНЦИ,
белги, келти и баварци.., ЮЛИЙ КЕСАР и династия СЕВИРИ, или ВЕЛИЗАРИЙ и Първата Юстиниана е запазен непокътнат спомен.., за общият произход – Змиите на САБАЗИЙ, РОДОПСКИЙ ЛЕВ НЕ-БЕСЕН!   Земните ‘учители на мрака’, в своят звезден земен път почти успяха: да изтрият всеки помен – где е Източникът първи на Шамб+Хала:
И телени мрежи раздират снагата на гордият древен народ непокорен трийсет и пет Култури разпалил по целият свят – от М/Ану избран – да ръководи човешката раса към тежка победа над малкото Его – в Не+Бесният РАЙ и УЧИЛИЩЕ на ВЕЧЕН ЖИВОТ:
ТРАНСЦЕНДЕНТАЛНА ВСЕЛЕНА...   Своите корени крият нашите братя – по кръв и размщсъл,в земята свещена на ЕЛОХИМ-САБАОТ-и-САБАЗИЙ:
‘Етиопци почтени’, ‘хипербореи’, ‘атланти’, сармати и ‘амазонки’, ‘кентаврите мъдри’, титани, ракшази.., и Зевс Олимпийски – със боговете и цялата свита герои тракийски, от Ономакрит и Пизистрат присвоени:   ТАМ, където днес –
в премяна сладострастна
на танцуваща сред огньове девица.., Старият Кавказ очаква Изследвача ТРЕЗВЕН: 
Да се наслаждава той
на скритите му прелести –
когато ‘няма’ ИЗХОД за света
и се зачева НОВА РАСА
в светлината на МАРЪЦЦА,
край Циркусът на седем
ЕЗЕРА СВЕЩЕНИ :
вход към чужди светове и ключ за всяка вяра във безсмъртният Човешки син!   ... От тежкият хомот на чужди робства
СЛЪНЧЕВОТО СЛОВО - ЛОГОС
народа български спаси:
  За да се караме.., ‘свободно’.., помежду си – за власт.., имот, жени.., винт или пари.., да си прерязваме гърлата – със лъжи и клевети, щли свойта Мисия духовна - по ВЪЗРАЖДАНЕТО на света, ний да продължим – НАГОРЕ, от вътрешният мрак.., и хладина?!    24 апр. 1994 г.
Автор: ЗДРАВКО БОЖИДАРОВ СПАСОВ



Гласувай:
9


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: deathmetalverses
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 9567637
Постинги: 3153
Коментари: 5645
Гласове: 58743
Спечели и ти от своя блог!