Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
29.06.2012 18:00 - Педерстията сред самураите: Законово регламентирана от "Хагакуре КИКИГАКИ"
Автор: deathmetalverses Категория: Политика   
Прочетен: 1599 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 08.07.2012 18:05



image
image
ПАПА ДОК и МАМА ДОК (Франсоа и Симон Дювалие)
image
image
ПАПА ДОК и ... НЕЛСЪН РОКФЕЛЕР (вдясно)!!!

image
image
image
БАЩА И СИН - ПАПА ДОК и БЕЙБИ ДОК !!!




” или сред политиците и шоумените; а в съседна Гърция (до 1992 г.) директно ги затваряха в психиатрии...; И “Библията”, и “Талмудът”, и “Трипитака” директно ги осъждат на "вечни мъки в ада", дори и Мохамед ги проклина.., а в редица ислямски републики (като ИРАН) или Кралство Саудитска Арабия и КИТАЙ, най-редовно ПУБЛИЧНО ги екзекутират ... И ето, преди няколко дни, както се ровех из нета, ( сигурен съм че има и български превод в обществените библиотеки!) изпаднах в шок и потрес;  бях изненадан - не много приятно, когато открих, че хомосексуалните взаимоотношения във висшите кръгове на японското общество всъщност са строго регламентирани ( от ВЕКОВЕ!), и дори насърчавани; че дори и днес, в основата на правенето на кариера в Япония (в държавната, фирмена или якудза – йерирахични стълбици) стои негласно регламентираният ХОМОСЕКСУАЛИЗЪМ !!! Та всеки, който желае, би могъл да си направи справка в “Хагакуре кикигаки”, там има ЦЯЛА ГЛАВА ...
image
“Хагакуре кикигаки” ( 葉隠聞書) от Ямамото Цунетомо (山本 常朝,1659 -1719) (букв. “Покрито с листа”), неправилно превеждана на български като“Пътят на самурая” или “Пътят на воина”)  е духовното ръководство за служителите (самурай = “онзи, който служи”, но ≠ от “слуга”, “ратай” – японците имат друга дума за “прислуга”) на благородническата каста от едри земевладелци (“даймийо”) и Н.Б.М. Императора.
image
Ямамото Йоши Цунетомо всъщност бил гражданин на Княжество РЮКЮ, подчинено от Японската империя в края на 19-ти век. Жителите на островите Рюкю и днес се самоопределят за народ, отделен от японския, макар че всъщност говорят на японски диалект, а не на отделен език.

  “ХАГАКУРЕ” Е ПОЧИТАНА ОТ ЯПОНСКАТА АРИСТОКРАЦИЯ И ВОЕННАТА КАСТА НАРЕД СЪС САМУРАЙСКИЯ “КОДЕКС НА ЧЕСТТА” – “БУШИДО”; СЛЕД ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА “ХАГАКУРЕ” Е ПУБЛИЧНО ИЗГОРЕНА И ЗАБРАНЕНА ЗА РАЗПРОСТРАНЕНИЕ И ПРЕИЗДАВАНЕ В ЯПОНИЯ БЛИЗО 50 ГОДИНИ, ЗАЩОТО ВДЪХНОВЯВА ЯПОНСКИЯ МИЛИТАРИЗЪМ, ИМПЕРИАЛИЗЪМ И РАСИЗЪМ ДА ИЗВЪРШАТ УЖАСНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ В ЗАВЛАДЕНИТЕ АЗИАТСКИ ТЕРИТОРИИ (1904 -1945).   Тука, обаче, сега ще споделя с Вас няколко реда от тази книга, с които съм напълно съгласен. 
"Аз постигнах пътят на Самурая. Това е смъртта. В ситуация "или-или", без колебание избери смъртта.Това не е трудно. Изпълни се с решимост и действай. Само малодушните оправдават себе си с разсъждения за това ,че да умреш без да си достигнал целта, означава да умреш от кучешка смърт.Да се направи правилен избор в ситуация "или-или" е практически невъзможно. Всички ние желаем да живеем, и за това не е чудно, че всеки се стреми да намери оправдание да не умира. Но, ако човек не е достигнал целта си и продължава да живее, той проявява малодушие" "Хората мислят ,че размишлявайки над сложни неща, те могат да ги разберат. Обаче когато те се замислят над нещо, в тях се появяват лъжливи мисли. Те не могат да вземат правилно решение , защото в своите разсъждения се ръководят от стремежа към лична облага." "Казват, че ако извършиш грешка, трябва веднага да я поправиш. Ако веднага я поправиш, тя скоро ще бъде забравена. Но ако се опиташ да прикриеш грешката си, събитията ще приемат още по-лошо развитие." "Да казваш на хората своето мнение и да поправяш грешките им е много важно. Обаче това е много трудно. Да се забелязват лошите и добрите страни на човека е много лесно. Да се изказва своето мнение за тях също е лесно. Преди всичко хората предполагат ,че правят добро на човек, когато му казват за лошите му страни. Ако после не обърнат внимание на техните забележки, тези хора мислят ,че с нищо не могат да помогнат. Това е неправилно мнение. Да правиш така е все едно да наставляваш човек, упреквайки го в слабоумие. При това ти се грижиш само да облекчиш душата си. Преди да изразиш пред човека своето мнение помисли за това, в състояние ли е той да го приеме. За това е нужно преди това да се сближим с него и да се убедим, че той ни се доверява. Трябва да говорим за нещата, които са скъпи за него и да правим всичко, за да ни разбере правилно. В зависимост от обстоятелствата, помисли как е по-добре да направиш това - с помощта на писмо или по време на прощаване. Похвали добрите качества на човека и използвай всевъзможни предлози, за да го подкрепиш. Ако е възможно, разкажи за своите недостатъци, без да споменаваш неговите слаби страни, но така, че той сам да се замисли за тях. Погрижи се за това, той да получи твоя съвет така, както получава вода онзи, който изнемогва от жажда, и тогава твоето наставление ще му помогне да осъзнае и поправи грешките си. Но това е много трудно. Ако недостатъкът на човека се основава на многогодишна привичка, няма да може скоро да се отърве от него. Но ако ти просто заклеймиш човека, как може да очакваш ,че той ще стане по-добър от това. Хората не обичат да бъдат поучавани. " Ямамото Цунетомо (1659 -1716), “ХАГАКУРЕ” (Превод от английски: Джак Б. Салвадор)



Гласувай:
5



1. tit - изивнявай, ма що го пускаш два пъ...
29.06.2012 18:54
изивнявай, ма що го пускаш два пъти?
Верно - добро е, но го четох вече и даже коментирах...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: deathmetalverses
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 9569107
Постинги: 3153
Коментари: 5645
Гласове: 58744
Спечели и ти от своя блог!